Tampere
20 Jun, Thursday
13° C

Proakatemian esseepankki

Unelmoi. Älä Luovuta.Kirjoittanut: Titta Keisala - tiimistä Kajo.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

”It has been said we can create anything we can imagine.” (Hill, 2003, 97)

Uskotko, että ihminen voi saavuttaa mitä haluaa? Uskotko tahdon voimaan?

Olen aina uskonut siihen, että omalla ajattelulla ja etenkin positiivisella sellaisella, voi hallita monia asioita ympärillä. Vahvalla halulla sekä asenteella on vaikutus tavoitteen saavuttamiseen. Kuinka käsittelee asioita, kuinka suhtautuu tapahtumiin, millä tavalla näkee maailmaan ja kaiken ympärillä olevan, on suuri vaikutus tekemiseen. Loppujen lopuksi ajatukset eivät ole vain ajatuksia eivätkä tunteet ole vain tunteita. Ne voivat olla avain oman tekemisen optimoimiseen ja sitä kautta omien unelmien saavuttamiseen.

 

Napoleon Hillin kirjassa Think and Grow Rich neuvottiin 13 yksinkertaista askelta, joiden avulla pystyy saavuttamaan minkä tahansa unelman:

 1. Desire – Toive/tahto
 • Ilman tahtoa ei ole motivaatiota. Toive on unelmien alku.
 1. Faith – Usko
 • Usko, että unelmastasi tulee totta. Usko, että saavutat sen, mitä haluat. “Faith is the head chemist of the mind.” (Hill, 2003, 45)
 1. Autosuggestion – Itsesuggestio
 • Itsesuggestio on tapa vaikuttaa alitajuntaan. Kuvittele unelmasi, kirjoita siitä tärkeitä asioita ylös ja puhu siitä ääneen.
 1. Specialized knowledge – Erikoistieto/taito ja kokemus aiheesta
 • Keskity siihen tietoon ainoastaan, joka edesauttaa sinua unelmaasi kohti. Opi suodattamaan epäolennainen tieto ja keskity tavoitetta varten olennaiseen tietoon.
 1. Imagination – Mielikuvitus
 • Kuvittele unelmasi todeksi. Ole luova.
 1. Organized planning – Järjestelmällinen suunnitelma
 • Tee erittäin tarkka suunnitelma unelmasi saavuttamiseksi.
 1. Decision – Päätöksenteko
 • Tee hyvin mietittyjä sekä vahvoja päätöksiä ja pysy niissä. Tee päätöksesi itse.
 1. Persistence – Sinnikkyys
 • Ole sinnikäs huolimatta siitä, kuinka paljon työtä ja aikaa kuluu unelmasi eteen. Sinnikkyys vaatii lujaa tahdonvoimaa sekä halua.
 1. Power of the Master Mind – Mestari mielen voima
 • Valitse seurasi hyvin. Henkilöitä, jotka auttavat, motivoivat ja inspiroivat sinua.
 1. Transmutation – Seksuaalisen energian muuttaminen
 • Hillin mukaan seksuaalista energiaa, voisi käyttää edukseen eri tavalla kuin vain fyysisesti. Seksuaalista energiaa voisi muuttaa henkiseksi voimavaraksi, kuten innokkuudeksi ja rohkeudeksi. Jokaisella on vahva seksuaalinen energia, jota yleensä käytetään hurmaamaan ihmisiä, joista ollaan kiinnostuneita. Ehkä voisimme kuitenkin käyttää tätä samaa voimaa hurmaamaan myös muitakin ihmisiä, kuin vain heitä, joista olemme seksuaalisesti kiinnostuneita?
 1. The subconscious mind – Alitajunta
 • Alitajunta työskentelee unelman eteen, jos sille antaa ärsykkeitä (unelman kirjoittaminen, kuvitteleminen, sanominen). Tämän takia on tärkeää, että seuraa askeleita tarkasti. Alitajunta käyttää edukseen voimakkaita positiivisia tunteita, kuten halua, toivoa, rakkautta, intoa. Samoin alitajunta käyttää myös voimakkaita negatiivisia tunteita esim. mustasukkaisuus, viha ja pelko.

12.The brain – Aivot

 • Alitajunta ei erota mielikuvitusta, totta tai keksittyä. Siksi on erittäin tärkeää uskoa ja kuvitella unelma.
 1. The sixth sense – Kuudes aisti
 • Luota intuitioosi. Viritä alitajuntaasi meditoimalla.

 

Jos mietitään yllä olevia askeleita, kokonaisuudessaan ne edustavat keskittymistä, paneutumista, asian sisäistämistä sekä oikeaa palavaa tahtoa ja uskoa. Kuinka usein halutaan asioita, mutta ei oikeasti kunnolla toimita niiden asioiden eteen? Ehdotankin, jos sinulla on jokin unelma, kokeile seurata 13 askeleen ohjeistusta. Kirjoita jokaisen askeleen kohdalle, mitä se askel edustaa sinun unelmassasi. Näin konkretisoit unelmaasi sekä tavoitteiden pohjalta toimimista.

 

Jos haluat esimerkiksi saada 100000€, on sinun tehtävä tästä tarkka suunnitelma 13 askeleen mukaisesti. Kuinka sen voit saada, mitä sinun pitää sen eteen tehdä ja missä ajassa näitä asioita teet. Lisäksi kirjassa neuvotaan, että on tärkeää sanoa ääneen kahdesti päivässä lupauksesi/unelmasi ja tuntea sekä nähdä, että sinulla olisi se jo. ”By following these instructions, you communicate the object of your desire directly to your subconscious mind in a spirit of absolute faith.” (Hill, 2003, 70) Näin unelmasi ei ole enää vain ajatus vaan siitä tulee uskomus.

 

Kirjassa kerrottiin hyviä esimerkkejä sinnikkyydestä sekä luovuttamisesta. Itselleni kirjan mieleenpainuvin esimerkki luovuttamisesta oli tosi tarina kultakaivoksen omistajasta. Hän ei saanut omalla työllään tulosta aikaiseksi ja luuli, että hänen omistamastaan maasta olisi mahdotonta löytää kultaa. Tämän jälkeen hän epätoivossaan päätti myydä köyhälle välineet ja maapaikan. Tämä köyhä henkilö pyysi ammattilaiselta apua. Haluttu kultalöydös löydettiin kolmen jalan päästä siitä, mihin aikaisempi omistaja oli työnsä jättänyt. Näin köyhä mies rikastui miljoonilla. On siis viisautta osata tietää, milloin kannattaa pyytää apua ja mihin kykenee itse.

 

(Hill, 2003, 55)

 

On äärimmäisen tärkeää pystyä keskittymään omaan tavoitteeseen sekä sulkemaan kaikki ympärillä oleva negatiivisuus tai kannustamattomuus. Ensiksi on hyvä opetella sulkemaan pois epäonnistumisen ajatukset. Tämän jälkeen opetellaan pitämään lähellä ja arvostamaan läheisiä, jotka oikeasti tukevat ja kannustavat. Kun vastoinkäymisiä tulee vastaan oman unelman saavuttamisessa, on läheisien kannustavat sanat siinä hetkellä aivan korvaamattomia.

 

Omalla ajatuksen voimalla on suuri vaikutus mieleen, ajatuksiin ja sitä kautta tekemiseen. Myöskin omalla toiminnalla ja ajattelulla voi hallita mieltä ja alitajuntaa. Jos oikeasti, päätät saavuttaa jotain, keskitä ajatuksesi ja tekemisesi täysin päämääräsi saavuttamiseksi. Tee tarkka suunnitelma ja toimi tavoitteellisesti kohti päämäärääsi. Jos, ja kun hankalia tilanteita ja ylitsepääsemättömiä esteitä ilmenee, älä luovuta. Ratkaisuja on varmasti monia.

 

”Success comes to those who become success conscious.” (Hill, 2003, 11)

 

 

 

 

Kommentoi