Tampere
19 May, Sunday
22° C

Proakatemian esseepankki

Unelmieni Final CampKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Blogiessee: https://ajatuksiaopiskelusta0.blogspot.fi/2017/12/unelmieni-final-camp.html

 

 

Ennen valmistumista Proakatemialta jokainen tiimi tekee projektin ulkomaille. Tätä matkaa kutsutaan Final Campiksi. Final Camp on kansainvälinen toimeksianto yritykseltä, joka toivoo ratkaisua tai uutta näkökulmaa mahdolliseen, olemassa olevaan ongelmaan. Jotta Final Camp on onnistunut, tulee tiimillä olla selkeä tavoite ja yhteinen näkemys miksi reissuun ollaan ylipäätänsä lähdetty. Matkan on päätös kahdelle ja puolelle opiskeluvuodelle, joka tiimin kanssa ollaan kuljettu. Projektit, seminaarit, onnistumiset ja epäonnistumiset summaavat kaiken tähän matkaan. Matkan jälkeen olemme valmiita. Final Campilla meidän, Projektitoimisto Massiven, tulee olla huipputiimi. Minun unelmieni Final Camp on matka, jossa jokainen hyödyntää omaa osaamistaan ja jonka lopputulokseen jokainen on tyytyväinen. Final Campista jää muistojen lisäksi takataskuun myös merkintä CV:hen, josta tulevat työnantajat tulevat kysymään lisää.

 

 

“Hyvän tiimin löytää seuraamalla sen toimintaa pidemmän ajan”

 

 

 


Jaakko Hyytiäinen kertoo Kauppalehden artikkelissaan huipputiimin ominaisuuksista. Hyytiäinen on tehnyt start-up -tiimeistä tuotantotalouden diplomityön yhdessä Tekesin kanssa. Hyytiäinen kertoo artikkelissa hyvästä tiimistä löytyvän osaajia erilaisilta osaamisalueilta. Markkinointi-, tietotekniikka-, esiintyminen-, myynti- ja johtaminen ovat kaikki asioita joita tulee löytyä jokaisesta tiimistä. Yksilö ei voi olla joka osa-alueessa ekspertti mutta yhdessä yksilöistä tulee kokonaisuus joka muodostaa huipputiimin. Hyvä tiimi saa hulluimmatkin ideat todeksi, kun taas vajavainen tiimi voi työntää hyvänkin idean alusta alkaen pohjamutiin. Esimerkkinä tästä voin käyttää menneitä myyntipäiviä – Proakatemian vuosittain järjestettävää tapahtumaa, jossa annetaan ennalta päätettyjä tuotteita myytäväksi tarkoituksena tahkoa kolmessa päivässä mahdollisimman paljon rahaa. Vuonna 2016 Projektitoimistomme Massive ei saavuttanut kunniaa ja menestystä koska tiimimme ei toiminut yhteen. Massive ei ollut yhtenäinen tiimi. Epävarmuus ja rikkonaisuus näkyi tiimistämme ulospäin. Vuoden aikana olemme oppineet tuntemaan toisemme työtavoiltamme sekä persoonallisuuksiltamme. Kasvoimme yhteen ja tästä osoituksena on huipputulos vuoden 2017 Myyntipäiviltä, josta tiimimme saa varmasti voimaa vielä pitkään. Tämä näkyi myös Myyntipäivien toimeksiantajille kuin myös muille tiimeille. Kun lähdemme Final Campille, tulee meillä olla projekti joka tuottaa arvoa paitsi tiimille niin myös toimeksiantajalle ja tämän tulee näkyä ulospäin. Tiimissämme on paljon erilaista osaamista ja meidän tulisikin yhdessä miettiä minkälaisia mahdollisuuksia meillä on lähtiessämme tekemään projektia koko porukan voimin. Kuitenkin omien halujen edelle tulee mennä asiakkaan tarpeet. Mitä hyötyä voimme tuottaa ulkomailla sijaitsevalle asiakkaalle? Mikä on lisäarvo, jota Massive tuottaa?

 

 

“Tekniset asiat ovat tärkeitä, mutta asiakastarpeen ja kysynnän tunnistaminen on vielä tärkeämpää. Kun tiimi lähtee liikkeelle asiakkaan tarpeesta, se voi suhteellisen helposti muuttaa suuntaa, jos alkuperäinen reitti ei johdakaan toivottuun tulokseen. Sen sijaan tekniikkaan tai tuotteeseen ankkuroitunut startup ei pysty samanlaiseen joustavuuteen.”

 

 

 

Unelmien Final Campin tiellä on vielä monta erilaista kompastuskiveä, jotka mutkittavat tietämme palmujen alle. Ensinnäkin tulee löytää projekti eli työ, jolla on alku ja loppu. Kun projekti on tiedossa, koko tiimimme onkin yhtäkkiä yksi projektitiimi. Projektitiimi on kuin uusi yritys, jossa jokaiselle todennäköisesti muodostuu ehkä erilaiset, ”normaalista tiimistä”, poikkeavat roolit. Hyytiäinen kertookin 10 tärkeintä asiaa, jotka aloittavan yrityksen tulee ottaa huomioon. Tämä sopii mielestäni samalla tavalla myös Final Camp-matkaan.

 

 

Asiat ovat:
1) Kyky kuunnella ja oppia
2) Kokemus toimialasta
3) Selkeä ja yhtenäinen visio
4) Motivaatio ja intohimo
5) Monimuotoisuus
6) Kyky houkutella kumppaneita
7) Tiimihenki
8) Sitoutuminen
9) Johtohahmo
10) Joustavuus

 

 

Hyytiäisen luettelemat asiat muodostavat pohjan, jotka ovat perustana unelmien Final Campille. Keskittyessämme yhteen asiaan kerrallaan esimerkiksi kuukauden ajan pystymme rakentamaan vankan, huojumattoman rakenteen jota pienet myrskyt eivät kaada. Tiimillämme on vielä vajaa vuosi aikaa muodostaa Massiven pohja kuntoon, jotta jokainen voi nauttia tulevasta matkasta ja tuntea kahden ja puolen vuoden työn tulokset. Unelmien Final Camp on projekti, jossa päällimmäisenä on tunne valmistumisesta, onnistumisesta ja siitä että Massive todellakin on huipputiimi.

 

 

LÄHDE:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/naista-aineksista-syntyy-huipputiimi/V3HhzP6u

Kommentoi