Tampere
27 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

UnelmahommissaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

VERKOSTOT

 

Astuttuani ensi kertaa Tampereen ammattikorkeakouluun, meille uusille opiskelijoille alettiin painottaa verkostojen merkityksestä. Verkostojen kerääminen heti alussa helpottaa tulevaisuudessa alalla, kuin alalla. Jos tuntee jonkun, jolla on jotain mitä tarvitset niin sehän helpottaa paljon asioiden hoitamista.

Verkostojen merkitys on suuri ja nykyään verkostojen merkityksestä puhutaan todella paljon. Olenkin miettinyt, että mitä verkostoilla oikeasti tarkoitetaan ja mitkä ovat hyviä verkostoja. Ei ole olemassa oikeita tai vääriä verkostoja, mutta liian laajat verkostot vievät turhaa energiaa ja niiden ylläpitäminen on myös aikaa kuluttavaa. Olisi hyvä luoda sellaiset verkostot joissa ihmisten intohimon ja tekemisen kohteet yhtyvät. Verkostojen tekeminen verkostojen vuoksi on mielestäni typerää sekä energiaa ja aikaa vievää. Kuinka sitten luoda verkostot jotka olisivat sitten ne oikeat verkostot ja mistä niitä sitten oikein löytää. Tapahtumat ja yrityskäynnit ovat yksi hyvä tapa verkostoitua.

 

Ei tietenkään tarkoita, ettei kannata tutustua ihmisiin joista, et voi hyötyä. Koskaan ei voi tietää ennen, kuin tutustuu ihmisiin mitä he oikeasti ovat sisältä päin. Tämän vuoksi on hyvä muistaa, että olet sitten missä tahansa ja teet mitä tahansa niin kohtaa ihminen ihmisenä ja anna mahdollisuus. Elämäsi tärkein ihminen verkostoon saattaa tulla yllättäen ja saatat ystävystyä hänen kanssaan vaikkakin olisittekin hyvin erilaisia. Verkostojen tekeminen on siis hyvin tärkeää ja myös niiden ylläpitäminen. Verkostojen avulla saat siis ystäviä, liikekumppaneita ja mahtavia ihmisiä elämääsi. Verkostojen avulla pystyt jakamaan myös omaa tietämystäsi muille ja olemalla apuna verkostojesi ihmisille.

 

UNELMADUUNI

 

Onko olemassa unelmaduunia ja mikä se sitten olisi ja, kun valintoja on niin paljon, että huh huh. Meiltä suomesta löytyy uskomaton määrä erilaisia koulutuksia ja työtehtäviä ja niistä pitäisi sitten löytää se oikea itselleen. Itse olen paljon pohtinut mikä olisi minun unelma duuni tai unelma projekti. Kysyn itseltäni usein mistä pidän, jos ei ajatella ollenkaan rahaa, koska yleisesti ottaen aina ensiksi mietitään palkkausta ja sitten vasta sitä mitä oikeasti haluaisi tehdä.

Kuinka sitten lähteä unelmaduunia kohti? Itse olen miettinyt lapsuuttani ja siellä asioita, jotka toivat minulle iloa ja joista pidin eniten. Tämän jälkeen, kun olen laittanut ne itselleni muistiin, pohdin tätä ja omia intohimojani tällä hetkellä ja vertaan niitä keskenään katsoen lapsuuteni intohimojani. Pohdittuani huomaan kuinka nykypäivän tekeminen ja omat lapsuuden intohimot kohtaavat. Olen sitä mieltä, että olisi hyvä ottaa lapsuuden intohimoja ja haaveita mukaan omaan elämään ja miettiä lapsiminän kautta myös sitä mitä voisin tehdä elämässäni työkseni.

 

Unelmaduunin kasaaminen työksi ei välttämättä ole helppoa, mutta paras tapa on kokeilla erilaisia asioita ja luottaa siihen, että unelmaduuni löytyy. Jos, et löydä unelmaduunia, tee itsellesi sellainen josta pidät ja jonka haluat luoda sinun omien tarpeidesi mukaan.

 

INTOHIMO

 

Intohimoiset ihmiset ovat kuin veitsenterällä kävelijöitä. Vauhti on hurjaa ja asioita vain tapahtuu uskomattomalla vauhdilla. Kaikki tekeminen on mahtavaa ja hienoa, ettei edes malttaisi levätä tai nukkua. Intohimoisten menoa on mahtava seurata ja katsoa kuinka pitkään sitä yksi ihminen jaksaa. Vaikka sinulla olisi kuinka kova intohimo asioita kohtaan mitä teet ja varsinkin työtäsi kohtaan, niin se ei tarkoita sitä, ettei akkusi hiipuisi. Onkin hyvin tärkeää osa osata johtaa itseään ja tunnistaa itsessään omat rajansa, koska muuten se vain loppuu eikä enää jaksa. Olisi aina hyvä muistaa, että oma jaksaminen on tärkein asia, kun toteuttaa elämää ns. veitsenterällä. Se on kova paikka ottaa lepoa jos jaksaminen lopahtaa vaikka omien intohimoisten asioiden tekeminen tuntuisi mielekkäältä. Meillä on täällä vain yksi elämä josta pitää nauttia täysillä.

 

 

 

 

 

Kommentoi