Tampere
26 May, Sunday
15° C

Proakatemian esseepankki

Työstä nauttimisen tärkeysKirjoittanut: Helena Tahlo - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Sivubisnes
Marianne Lehikoinen
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Minulle on monesti sanottu, valittaessani aikaisemmasta työstäni, että sinun tulee oppia tekemään työtä josta et pidä, jotta pystyt orientoitumaan työelämään tulevaisuudessa. Tähän olen vastannut, että jos se on minusta kiinni en tule tekemään työtä, josta en pidä. 

Niin usein kuulen ystävä- ja lähipiirissäni ihmisten kertovan kuinka he vihaavat työpaikkaansa, mutta se miksi he eivät tee tälle asialle mitään, on pelko muutoksen tuomasta taloudellisesta epävakaudesta. Näen kuinka ihmiset polttavat itsensä loppuun tehdessään työtä, josta he eivät pidä ja se vakauttaa enemmän tulevaisuuteni näkemystä. Niin kuin kirjassa Sivubisnes todetaan, on äärimmäisen tärkeää tehdä elämänsä aikana työtä, josta nauttii. (Marianne Lehikoinen 2021, 29). Tätä tukee tutkimustulos, jossa pystyttiin osoittamaan, kuinka oman kutsumustyön tekeminen vaikuttaa ihmisen terveyteen ja onnellisuuteen. (Uusitalo-Malmivaara 2015) Ihmiset, jotka nauttivat työstään voivat muita paremmin.  

En tiedä mistä johtuu suomalaisten ajatus siitä, että työ on vain väline, jolla tuodaan leipää pöytään. Mielestäni tämä ankea näkemys, tukahduttaa monen meistä luovuutta ja mahdollisuutta onnellisempaan elämään. Itse en ikinä halua kokea elämää, jossa koen ankeana töihin menon ja ainoat ilot arjessa on töistä kotiin pääsy ja vapaapäivät. Haluan työni tukevan intohimoani ja ohjaavan minua kohti unelmiani. Haluan sen mahdollistaa vapaan elämän tyylin, joustavat työajat ja mahdollisuuden nauttia ympäristöstäni.  

Unelmatyöni on sisustussuunnittelija, kuitenkin lähiaikoina olen kiinnostunut myös bloggaamisesta ja sometyöskentelystä. Olen aina ollut todella visuaalinen ihminen ja tästä syystä sisustuksen rinnalla, intohimoinani ovat myös muotisekä valokuvaus. Näiden lisäksi olen todella eläinrakas ja maatalon eläimet ovat lähellä sydäntäni. Olen elänyt suurimman osan elämästäni maatilalla, joka on vaikuttanut huomattavasti omiin kiinnostuksenkohteisiin ja arvoihin. Unelmoin ammatista, jossa on läsnä kaikki nämä kiinnostuksenkohteeni ja voin rauhaisassa mielentyyssijassa luoda itselleni tätä kautta urapolkua.  

Kommentoi