Tampere
21 May, Tuesday
11° C

Proakatemian esseepankki

Tyhjästä designeriksiKirjoittanut: Jimi Hautamäki - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Syksyllä minulle tarjoutui mahdollisuus oppia kokonaan uusi taito, kun tiimimme liiketoiminnat hajautettiin kolmeen eri alaan. Yksi näistä liiketoiminnoista oli verkkosivujen tekeminen ja niiden suunnittelu. Aihe kiinnosti, vaikkei minulta löytynyt aikaisempaa kokemusta verkkosivujen rakentamisesta. Työryhmästä löytyi jo valmiiksi kaksi koodaria ja muutenkin alaa harjoittaneita ihmisiä, joten ryhmään oli helppo luottaa alusta lähtien.

 

Keskustelimme ensimmäisessä palaverissa hieman roolijaosta ja siitä, mikä osa-alue prosessissa kiinnostaisi eniten. Helppo tie olisi ollut hypätä myyntiin ja markkinointiin, sillä siitä löytyy koulun kautta jo hieman pohjaa. Koodaaminen olisi ollut minulle aivan täysin uusi maailma, eikä omat rahkeet olisi välttämättä riittäneet sen haltuun ottoon. Graafisen suunnittelun ja designerin hommat alkoivat kuulostaa houkuttavalta, vaikkei siitä kokemusta ollutkaan. Tunnustelin asiaa hetken ja päätin ottaa haasteen vastaan.

 

Työryhmän kesken päädyimme käyttämään Adobe Photoshopin sijaan uudempaa ja hieman laajempaa Affinity-pakettia. Oppiaksemme täysin uuden alustan, tarvitsimme siihen avuksi verkkokurssin, joka kesti 11 tuntia. Uutta opittavaa oli paljon, mutta aihe kiinnosti ja se vei mukanaan mitä syvemmälle pääsi uuden paketin saloihin. Kurssissa opetettiin käyttämään Affinityn perus työkaluja hyvin käytännön läheisillä harjoitteilla. Oli erilaisia mainoskuvia, kirjan kansia, sci-fi kuvia, jotka opettelimme tekemään alusta asti. Työmäärää oli paljon, mutta tiedostin sen, että kaikki tämä on kullan arvoista oppia, jos tahdon tulevaisuudessa tehdä designerin töitä. Eniten ohjelmaa opetellessa kiinnosti vektorigrafiikka. Sen muokattavuus ja taiteelliset mahdollisuudet ovat loputon runsauden sarvi logoja suunnitellessa. Vanha sääntö ”tekemällä oppii”, pätee Affinityn tuotteissa. Laaja valikoima työkaluja, ovat helposti saatavilla ja niitä on helppo muokata, joka taas mahdollistaa kokeilevan suunnittelun helppouden ja mukaansa tempaavuuden.

 

Olen tottunut tekemään töitä läppärillä, milloin missäkin maailman nurkassa. Tavoitteeni olisi kehittyä designerin työssä niin hyväksi, että voisin tehdä sitä esimerkiksi ulkomailta käsin. Nykyisen muusikon työni luonteen takia matkustan paljon kotimaassa ja olen paljon poissa kotoa. Tällainen designerin työ nivoutuisi täydellisesti nykyisen työni kanssa ja voisin saada maksimaalisen potentiaalin itsestäni irti. Tarkoituksena olisi käydä vielä toinen verkkokurssi graafisen suunnittelun työstä, mutta en malta odottaa, että pääsen toteuttamaan jo oppimiani taitoja käytännön työssä oikeilla asiakkailla.

 

Sovimme yhteisesti itsenäiseksi opiskeluajaksi tammikuun, jolloin suoritamme verkkokurssit ja paneudumme omaan vastuualueeseen. Helmikuussa olisi tarkoitus ryhtyä hankkimaan asiakkaita ja laittaa hihat heilumaan. Olemme saaneet jo tammikuun aikana muutaman asiakkaan, joten käytännön työhön pääsemme heti. Seuraava askel olisi saada työryhmän tuotantolinja kuntoon, jossa saadaan määriteltyä jokaisen vastuualue työprosessissa kohta kohdalta ja yrittää saada työ rutiinin omaiseksi. Edessä on siis vielä paljon työtä, mutta jokainen meistä on motivoitunut ja sitoutunut omaan rooliinsa työryhmässä. Uskon tiimimme potentiaaliin ja uskon, että saamme aikaan saumattoman yhteistyön ja valtavan määrän tyytyväisiä asiakkaita!

Kommentit
  • Eino Mikkola

    ok

    5.5.2020
Kommentoi