Tampere
25 May, Saturday
13° C

Proakatemian esseepankki

Turhautumista tiimissäKirjoittanut: Ville Leino - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Välillä toiminta tiimissä turhauttaa, mutta ajatusten ylös kirjoittaminen ja niistä puhuminen tiimiläisten kanssa on hyvä keino purkaa turhautumista.

 

 

Heräsin yöllä levottomuuden tunteeseen. Muutaman tunnin sängyssä elämää ja akatemialla toimimista miettiessäni törmäsin ajatukseen, joka kuvaa hyvin tunnettani viimeaikaisissa pajoissa ja tiimin yhteisissä ajoissa.

Ajatuksissani olin valtavassa hypermarketissa. Mukanani oli tärkeä paketti tai kärry, jota työnsin mukanani. Tämä paketti oli kompetenssini. Olin käynyt hypermarketissa päivittäin jo pari vuotta, joten kauppa oli minulle hyvin tuttu. Olin ymmärtänyt kuinka mahtavia asioita kaupasta löytyy. Olin suunnitellut reitin huolellisesti, koska tiesin mistä hyllyvälistä löydän tarvitsemani. Tiesin tarkkaa, miten hypermarketissa kuljen ja mitä ainesosia poimin mukaani.

Ongelmana oli kuitenkin se, että eteneminen suunnitellusti oli mahdotonta. Hypermarketin käytävät olivat täynnä haahuilevia kanssa asiakkaita, jotka pyörivät käytävillä ja välillä säntäilivät hyllyjen välillä. Hypermarketissa olit kuin muurahaispesässä yksi muurahaisista, mutta muurahaispesään verrattuna toiminnassa ei ollut minkään näköistä järjestelmällisyyttä. Hypermarketissa ei päässyt liikkumaan, koska oli jumissa ihmismassassa. Nyt suunnitellulla reitillä yhden käännöksen tekeminen vaatikin satoja käännöksiä ja pysähdyksiä. Olin kuitenkin päättänyt, että haluan poimia ainesosat kyytiin sillä se antaisi minulle parhaat eväät tulevaisuuteni rakentamiseen. Ihmismassan mukava vellominen ei siis ollut vaihtoehto vaan minun on raivattava tieni eteenpäin, vaikka se vaatisi tuhansia ylimääräisiä käännöksiä.

 

Turhautumisen tunteeseen vaikuttavat myös muut kuin ulkoiset tekijät. Pureudutaan niihin kuitenkin, jossain toisessa kirjoituksessa tai formaatissa.

Kommentoi