Tampere
20 May, Monday
12° C

Proakatemian esseepankki

Tupa täynnä herkkujaKirjoittanut: Saara Leinonen - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Raflamessuilla 17.4.2023

Pinkkujen kastajaisissa helmikuussa, tiimikaverini Iida kysyi meiltä, haluammeko lähteä raflamessuille huhtikuussa. Eihän siinä kauaa nokka tuhissut, kun meillä olikin jengi kasassa varaamassa bussilippuja kohti uutta kokemusta.

Raflamessut on ravintola-alan ammattilaisille tarkoitettu tapahtuma Peurungassa. Siellä on mahdollisuus tutustua uutuustuotteisiin, osallistua erilaisiin koulutuksiin tai drinkkikilpailuun.

Tapahtuma on järjestetty jo 19. kertaa. Messuilla käy yli 1000 vierailijaa ja paikalla on noin 100 näytteilleasettajaa ruoka- ja juomapuolella. (Raflamessut.fi)

Kauniina huhtikuisena päivänä noin puolenpäivän aikaan starttasi linja-auto keskustorin kupeesta kohti Peurunkaa. Meitä oli mukana minun lisäkseni Annaliina, Iida, Petra, Sini ja Milja. Matka kesti pari tuntia ja saavuimme perille hyvissä ajoin.

Ruokapisteiden asettelu rakennuksen sisällä oli melko tiheään ja ahtaaseen aseteltu. Hyvä, jos pisteiden välillä oli edes pientäkään rakoa. Tämä vaikutti myös kulkemiseen näin vierailijan näkökulmasta. Kulkeminen oli vaikeaa, sillä ihmisiä oli paljon, mutta tilaa oli vähän. Jokaisella tuntui olevan oma kulkusuuntansa, jolloin kaikki menivät paikasta toiseen vähän miten sattuu. Ahtaus vaikutti tunnelmaan ja fiilikseen.

Huomasimme myös, kuinka vähän yrittäjät tai yritysten edustajat yrittivät myydä meille tuotteitaan tai palveluitaan. Suurin osa tuntui olevan vain laittamassa ruokaa esille, ja he hyvällä tuurilla kertoivat toiminnastaan tai tuotteistaan. Tähän toki vaikutti mahdollisesti aiemmin mainittu ahtaus ja suuri ihmismäärä.

Yritykset eivät siis pahemmin yrittäneet erottua joukosta tai jäädä asiakkaan mieleen. Parhaiten mieleeni on jäänyt yksi kalaruoka yrityksen edustaja. Hän oli aidosti kiinnostunut toiminnastamme ja kahvilatoiminnasta (Seila) ja osasi tarjota erilaisia vaihtoehtoja ja ideoita yhteistyöhön.

Alkoholipuoli avattiin kello neljän aikaan iltapäivällä. Asettelu eri brändien pisteillä oli paljon järkevämpi, mitä ruokapuolella. Tila oli huomattavasti avoimempi ja suurempi, jolloin kulkeminen ja tuotteisiin sekä yrittäjiin tutustuminen oli paljon helpompaa ja sulavampaa. Eri juomien maistelu oli mukava tapa tutustua brändeihin. Huono puoli oli ehkä osan vierailijan väärinymmärrys maistelusta: ideana vain humaltuminen. Melu alkoi käydä turhan kovaksi ja yrittäjien kanssa keskustelusta tuli haastavaa. Osa vierailijoista huusi kovaan ääneen kaivaten uutta juomaa, mikä vaikutti omaan fiilikseen ja yleiseen tunnelmaan.

Illalla kuitenkin pääsimme vielä nauttimaan Pete Parkkosen keikasta. Keikka oli mielestäni onnistunut, koska siellä ei ollut ahdasta ja keikasta pystyi nauttimaan hyvän fiiliksen kera. Keikka oli mielestäni mukava tapa päättää messut, sillä siitä sai asiakkaalle jätettyä hyvän fiiliksen pitkän ja sosiaalisesti uuvuttavan päivän jälkeen. Raflamessu päivä oli kokonaisuudessaan ihan mukava, mutta tällaiset tapahtumat taidan tulevaisuudessa jättää ravintola-alan ammattilaisille.

Lähteet:

Raflamessut.fi https://raflamessut.fi (Luettu 4.5.2023)

Kommentoi