Tampere
18 Jun, Tuesday
16° C

Proakatemian esseepankki

Totalin miehistöKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Blogiessee

Olen lähtenyt liikkeelle ja tarttunut hanakasti härkää sarvista, pikemminkin ottanut otteen Totalin ruorista. Miehistöön kuuluu 19 lahjakasta perämiestä, pursimiestä ja matruusia. Tilanne on sinänsä mielenkiintoinen, koska alkuun tarkoituksenani oli opiskella kapteenin käsikirjoja rauhassa ennen tositoimiin ryhtymistä. Tilanne ohjautuikin niin, että ruoriin oli hypättävä ja ohjekirjasta oli luettu vasta sisällysluettelo.

Yleensä teoriassa opittua tietoa sovelletaan käytäntöön ja tutkiskellaan toimiko teoreettinen malli. Kuten aikaisemmin kerroin, järjestykseni on nyt kovin nurinkurinen. Päätin aloittaa kuukausi sitten jokaisen miehistön jäsenen kanssa kehityskeskustelun, jossa yhdessä puntaroisimme kurssiamme ja omaa paikkaa miehistössä. En tiedä mistä keltanokka kapteeni idean tempaisi, mutta parempaa ideaa en ole koskaan saanut.

Keskustelut olivat aikaa vieviä ja pitkä prosessi, mutta itselleni todella merkityksellisiä ja arvokkaita. Jokaisen keskustelun jälkeen ajatukset prosessoivat tiimin tilannetta, omaa käyttäytymistä ja kyseisen henkilön suhdetta edellä mainitsemiin. Kenenkään keskustelun aikana en ajatellut, että kunpa tämä jo loppuisi, olen pitkästynyt.

Ihmisten välinen ymmärrys on kaikki kaikessa. Kun ymmärtää miksi jokin henkilö toimii, käyttäytyy tai sanoo omalla tavallaan, on paljon helpompaa työskennellä ja löytää yhteisymmärrys. Täydellisen ymmärryksen luominen vaatii luottamusta. Luottamus vaatii molemminpuolista rakentamista, joka on taas hyvin yksilöllistä. En tiedä milloin täydellisen ymmärryksen voi saavuttaa, mutta keskustelujen pohjalta ymmärrykseni on kasvanut paljon. Nyt tarvitsee  löytää oikeat narut, joilla jokaista perämiestä, pursimiestä ja matruusia voin ohjata. Voi olla, että narut löytyvät helpommin, jos lukisin käsikirjaa sisällysluetteloa pidemmälle. Voi olla, että laivaamme ei edes ohjata käsikirjoilla. Voi olla, että laivaamme ei ohjaa käsikirjaa lukenut kapteeni, vaan sen kanssa yhdessä koko miehistö.

 

Julkaisu 19.11.2017 Piece of Total-blogissa

Aihetunnisteet:
Kommentit
Kommentoi