Tampere
26 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

TORIMYYJÄSTÄ VARASTOTYÖNTEKIJÄKSI SEKÄ JUONTAJAKSI, ETTÄ MARKKINOINNIN AMMATTILAISEKSI JA BUUKKERIKSI – YHDESSÄ VIIKOSSAKirjoittanut: Petra Hiltunen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Kulunut viikko on ollut äärettömän vauhdikas, eikä se ole suinkaan vielä ohi. Saawassa tällä hetkellä keräämme yhteiseen kassaan rahaa, jotta pääsemme juuri ennen valmistumista upealle yhteiselle matkalle ulkomaille, Final Campiin. Koska syksy lähestyy kovaa vauhtia, saawalaisten loppu kevät onkin täynnä erilaisia projekteja. Näistä eniten aikaa vievät projektit ovat MM-kisojen aikaan pyörivä kahvila ja vapputorilla myytävät popcornit.

Viime viikolla aloitimme makeiden popcornien valmistuksen koko tiimin voimin, johon kului monet päivät aamusta iltaan työstöä. Itse pääsin auttamaan vain yhtenä päivänä, jolloin työkuvaani kuului etikettien ja logotarrojen tekeminen, ja niihin vasta aikaa kuluikin. Lisäksi tarroitimme 700 pussillista popcornia. Harmiksemme vappusää oli huono viikonlopun ajan, ja se vaikutti myyntiimme. Samoin myyntipaikkamme torilla oli huono, sillä kojumme sijaitsi ihan viimeisempänä, jolloin asiakkaat tulivat vain pöyrähtämään ympäri ja jatkoivat matkaansa. Onneksi maanantaina vappusää oli mitä parhain, ja saimme siirtää myyntipistettämme keskelle hulinaa, suoraan ihmismassan sykkeeseen – tämä oli meidän pelastuksemme.

 

Torimyyjänä

 

Maanantaina asiakkaita riitti ja meidän myyntimme oli kolminkertainen verrattuna koko viikonlopun myyntiin. Asiakkaat eivät kuitenkaan juosseet kojullemme jonona himoiten meidän erikoisia popcorneitamme, vaan siinä sai kyllä kurkku suorana kailottaa ja sisäänheittäjänä piti jonkun olla aina kiinnittämässä ohikulkijoiden huomio. Koska kyseessä oli vähän erikoisempi tuote, makeat popcornit, maistiaiset olivat meidän myyntimme kannalta avainasemassa. Kun asiakas pääsi ilmaiseksi matalalla kynnyksellä ensin maistamaan, he ostivat tuotetta herkemmin. Samalla kun asiakas maistoi maistiaisiamme, pääsimme kertomaan tuotteesta ja meistä tarkemmin, jolloin monen kiinnostus heräsi ja asiakas osti tuotteen. Meillä oli hauskaa myyntitiimin kanssa torilla, ja kaikki tekivät parhaansa, jotta saatiin myyntiä ja fiilis pysyi katossa.

 

Buukkerina

 

Tiistaina vuorostaan koitti työpäivä Helsingissä. työt alkavat aina klo 7.55 yhteisellä aamujumpalla, jotta saadaan hyvät energiat päivään. Jumpan jälkeen työt alkavatkin kovalla tahdilla, sillä puhelintyössä päättäjät tavoittavat parhaiten aamusta. Työkuvani on siis sopia tapaamisia kahden yrityksen välille, joista toinen toimii minun asiakkaanani. Tässä työssä tärkeintä on selkeä puhe, hyvä energia ja tarkka kuuntelutaito. Tiistaina minulla oli meidän projektivetäjämme kanssa nopea palaveri, jossa ilokseni sain todella hyvää palautettani työstä. Viime aikoina monet olla lähteneet firmasta, sillä eivät ole saaneet tarpeeksi hyviä tuloksia, eivät ole kokeneet työtä omakseen tai paineensietokyky ei ole kestänyt. Tämä on luonut myös omassa osaamisessa epävarmuutta, joten tiistaina saatu palaute tuli tarpeeseen. Kuinka ihana tunne tulikaan, kun esimies kertoi, että on vaikuttunut työstäni ja kertoi, että olen projektini parhaimmista. Hän kehotti minua ottamaan enemmän työvuoroja, jotta pääsen kovempiin tuloksiin ja näyttämään osaamistani. Tämän huikean keskustelun jälkeen, töitä oli paljon mielekkäämpi jatkaa ja huomasin, kuinka suuri ja tärkeä merkitys positiivisella palautteella on.

 

Varastotyöntekijänä

 

Keskiviikkona oli vuorostaan varastopäivä Saawan kanssa. Koska jälleen keräämme rahaa Final Campia varten, olimme järjestäneet 12 tunnin mittaisen display kasaamispäivän Iittalaan. Päivä alkoi tunnin mittaisella ajomatkalla, jonka jälkeen saavuimme kohteeseen. Olimme olleet kyseisellä varastolla jo aiemmin, joten työ oli meille tuttua. Kaikki olivat hyvin oma-aloitteisia, ja kaikki tiimiläiset alkoivat kyselemättä hommiin hyvin järjestäytyneesti. Aika nopeasti työtä tehdessä asetimme tavoitteen, jota kohti oli helppo mennä. Töitä teimme nopeaan tahtiin, mutta silti pidimme hauskaa työn ohessa. Olen todella ylpeä meidän tiimimme suorituksesta, sillä tunteja työmatkoineen päivään kerääntyi 15. 5 h. Pidimme vain kaksi taukoa päivän aikana, ja niitä olisi voinut olla yksi tai kaksi enemmän, mutta onneksi se ie meidän työssämme näkynyt. Toki viimeisen tunnin aikana oli nähtävissä uupumusta, mikä oli täysin ymmärrettävää ja uskomatonta, ettei se aikaisemmin näkynyt.

 

Juontajana

 

Torstaina olin juontajakoulutuksessa. Harmikseni edellispäivän fyysiset varastotyöt painoivat ja olin puolikuntoinen, mutten antanut sen olla esteenä osallistumiseeni koulutukseen – ja se kannatti. Koulutus oli äärettömän inspiroiva ja matkaani tarttui valtavasti oppeja ja koppeja. Vetäjänä koulutuksessa toimi Proakatemian alumni, joka toimii täyspäiväisenä juontajana ja tekee näitä koulutuksia. Päivä alkoi esittelykierroksella, jolloin jokaisen esiintyminen kuvattiin, jotta pystyttiin palaamaan videoihin päivän aikana ja katsomaan omaa suoritustaan. Opin paljon esiintymisestä ja siitä, että esiintymisen jännittäminen on meille kaikille luontaista. Opin missä kannattaa pitää kädet esiintyessä, mitä kehon liikehdintää kannattaa välttää puhuessa, miten mikkiä tulisi pitää ja missä kohtaa puhumista on hyvä pitää taukoja. Koulutus oli erittäin osallistava ja meillä oli huikea porukka kasassa.

 

Markkinoinnin ammattilainen

 

Perjantaina olisi vuorossa meidän MM-kahvilamme työstöä. Koska tämän viikon kroppa on ollut koetuksella, huomaa kuinka oma kroppa pakottaa jäämään lepäämään. Puolikuntoisuuden takia joudun pitämään etäpäivän, mutta aion työstää projektiamme eteenpäin kotoa käsin työstämällä kahvilan markkinointipuolta. Tehtävänä tulisi suunnitella mainokset niin someen kuin katuvarsille, luoda liikkuva mainos pyörimään screenille sekä mahdollisesti menuun visuaalisen ilmeen luontia.

 

Team Leaderina

 

Kaiken tämän hulinan lisäksi päivittäin kuului Team Leanderina toimiminen, hoidin muun muassa pajojen suunnittelua tälle ja tulevalle viikolle, pajakalenterin fiksailuja, palaverin suunnittelua, essee tilanteen tarkastamista, kyselyiden luomista ja sen päivittämistä, joka päivä soittelua tai viestittelyä niin johtoryhmälle kuin tiimiläisille eri asioista ja osuuskunnan kokouksen järjestämistä. Tältä näytti tämä viikko, paljon on tullut tehtyä kyseisenä viikkona, mutta olen siitä myös nauttinut ja valtavasti oppinut ja päässyt kehittämään itseäni.

Kommentoi