Tampere
27 May, Monday
15° C

Proakatemian esseepankki

Toimintasuunnitelma keväälle 2022Kirjoittanut: Jesse Järvensivu - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Ajankäytön maksimointi

 

Koulu on täyttänyt sille tarkoitetun ajan syksyllä, mutta ajankäytön tehostaminen tulee olemaan yksi keskeinen teema keväällä. Arki itsessään rullaa koulun ympärillä hienosti, mutta kahdeksan tunnin koulupäivästä on saatava vielä enemmän irti. Tästä syystä tulen keväällä luomaan entistä tarkempia päivä, viikko ja kuukausitason aikataulutuksia. Henkilökohtaisen lukujärjestyksen noudattaminen auttaa hahmottamaan ajankäyttöä entistä tehokkaammin. Kalenterin käytön uudelleen oppiminen ja sen seuranta mahdollistavat myös koulun ja vapaa-ajan erottamisen toisistaan. Poikkeuksia tietysti tulee, eikä viikonloppuhommilta voi välttyä, mutta tavoitteena on kuitenkin pitää koulunkäynti arkisin maanataista perjantaihin kello kahdeksan ja kuudentoista välillä.

 

Esseet

 

Esseiden osalta suurin muutos tulee tapahtumaan siinä, että niitä on pystyttävä paremmin sitomaan elettyyn arkeen ja tekeillä oleviin projekteihin. Niistä saatavan hyödyn pystyy moninkertaistamaa, kun niiden avulla sitoo kasaan myös itselle siinä hetkessä jotain todella tärkeää ja ajankohtaista. Tähän asti esseet on olleet jotain, mitä on vain pakonomaisesti joutunut kirjoittamaan ja näin ollen niistä on tullut hieman pakkopullaa. Suurin kehityskohde on ajatusmaailman muuttamisessa ja siinä, että matalammalla kynnyksellä lähtee tuottamaan tekstiä. Kirjoittaminen on itselle muutenkin vaikeaa, mutta voin jo huomata kehityksen keväästä 2021. Kirjottamaan oppii vain kirjoittamalla. Isompia asiakokonaisuuksia on hyvä lähteä hahmottamaan jo alkuvuodesta. Esimerkiksi johtaminen tulee olemaan teema, josta haluan kevään mittaan kirjoittaa.

 

Projektit

 

Jos syksyn ajan tiimi ja sen yhteen saattaminen oli syksyn isoin projekti, niin keväällä on aikaa kääntää katseita asiakasprojekteihin ja sitä kautta mahdollisiin unelmaprojekteihin. Yhdessä tekemisestä saatavat opit ja jaetut hetket ovat vertaansa vailla. Haluankin antaa panokseni tiimin yhteisille projekteille ja odotankin innolla, että mitä kaikkea jo valmistelussa olevista projekteista saamme aikaan. Yhteisen tekemisen kautta tiimimme jo entuudestaan vahvalla pohjalla oleva tekeminen saa aikaan varmasti paljon hyvää.

 

Kesästä

 

Omalta kohdaltani on vielä vaikeaa sanoa, että haluanko työskennellä jossain muualla, vai pyrinkö työllistämään itseni kesänajaksi tiimiyrityksen kautta. Kuitenkin varmaa on se, että haluan osaltani olla varmistamassa sen, että mikäli meillä on tilaisuus mahdollistaa edes osan tiimimme työllistämisestä kesäksi, niin se tulee kyllä tapahtumaan. Viime keväältä saatujen oppien kautta pystymme nyt lähtemään mahdollisiin kesän projekteihin huomattavasti valmistautuneempina ja monta kokemusta rikkaampana.

Kommentoi