Tampere
26 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

Tiimimme ensimmäinen kevätKirjoittanut: Tuomas Santala - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Onnistu tiimityössä
Jari Salminen
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tiimimme ensimmäinen kevät

 

Johdanto

Nyt toukokuussa viimeisiä päiviä viedään, ennen kuin kesäloma koittaa. Paljon hommia on tehty ja kesä tulee kyllä tarpeeseen. Päällimmäisenä tunteena keväästä jää ylpeyden tunne koko tiimiä kohtaa. Koronatilanteen takia olemme olleet etäopetuksessa koko kevään. Joitain tapaamisia olemme pystyneet järjestämään mutta koko porukalla olemme kokoontuneet kerran. Yhteiset hetket tiimiläisten kanssa kasvotusten ovat olleet valopilkkuja pimeässä etämaailmassa. Toivottavasti syksyllä nämä valopilkut ovat arkipäivää.

Yrityksen perustaminen on ylipäätään vaikeaa ensikertalaiselle. Kun kyseessä on vielä tiimiyritys, jossa tiimiläiset ovat ennalta tuntemattomia ja päälle lyödään koronan tuomat vaikeudet, on adjektiivi vaikea, vähättelyä sille, mitä yrityksen perustaminen on ollut. Patentti ja rekisterihallituksella on ollut myös vaikeaa koronan aikana saada yrityksiä nopeasti kaupparekisteriin, joka on ollut myös meidän osuuskunnallemme hidaste. Kaikesta tästä huolimatta olemme päässeet tammikuussa asettamiimme tavoitteisiin. Tavoitteinamme oli saada yritys pystyyn, tiimiytyä sekä saada projekteja rullaamaan. Kaikissa näissä tavoitteissa olemme onnistuneet ja viimeiset silaukset, kuten yrityksen pankkitili ja vakuutukset saadaan kuntoon heti kaupparekisteröinnin jälkeen. Jokainen tiimiläisemme saa olla ylpeä omasta panoksestaan ja siitä, että olemme tässä asemassa missä nyt olemme. Voimme lähteä tyytyväisenä nauttimaan kesästä.

 

Tiimiläisen näkökulma

Minulle kevätlukukausi on ollut todella opettavainen. Olen oppinut mitä yrityksen perustaminen käytännössä tarkoittaa, tutustunut tiimiläisiin, saanut paljon uusia ajatuksia ja ideoita tulevaisuutta varten ja kasvanut ihmisenä ja tiimiläisenä. Olen todella innoissani tiimistämme ja siitä, mitä tiimimme vielä saavuttaakaan. Tiimissämme on paljon erilaisia, mutta samanhenkisiä ihmisiä. Pidän tätä todella hyvänä asiana. Kun erilaiset ihmiset tuovat omia erilaisia vahvuuksiaan esiin tiiminä toimiessa ja kaikki puhaltaa yhteen hiileen, on tiimi todella vahvoilla. Fiilis siitä, että olen oikeassa paikassa, on vahvistunut päivä päivältä.

Olen ollut muutamissa projekteissa mukana ja saanut pidettyä kalenterini siedettävänä. Tarvittavat tunnin ylittyivät ainoastaan hieman, johon olen tyytyväinen. Olen saanut tehdä paljon asioita ja oppia paljon uutta, mutta samaan aikaan onnistunut jättämään aikaa täysin koulun ulkopuolisille asioille. Täytyy kuitenkin todeta, että aikataulutuksen kanssa minulla on vielä paljon parannettavaa. Muutaman kerran heinä-toukokuun loppukirin kanssa, joutui jäämään pois kiinnostavista jutuista ja tapaamisista.

Monet ovat kritisoineet kevään työmäärää. Varsinkin esseiden määrä on aiheuttanut paljon keskustelua. Kysymys siitä, olisiko työmäärää pitänyt vähentää etäopetuksen takia on huomion arvoinen. Minun mielestäni koulua ei ole ollut liikaa. En ole kertaakaan kevään aikana tuntenut, että töitä olisi liikaa, tai että en pysyisi vauhdissa mukana. Oikeastaan pidän tehokkaasta työtahdista, niin kauan kun se ei syö tehokkuutta. Täytyy myös todeta, että monilla töitä ja tunteja kertyi paljon enemmän kuin minulla, joka on saanut kalenterit hehkumaan punaisena. Mutta kuitenkin ylimääräistä työtä ei ole ketään pakotettu tekemään, vaan ylimääräiset tunnit ovat olleet vapaaehtoisia. Uskonkin, että monilla kevät on opettanut aikataulutusta ja auttanut hahmottamaan oman resilienssin rajoja.

 

Tulevaisuus

Tiimillämme on jo nyt paljon hyviä projekteja käynnissä, jotka jatkuvat myös kesällä. Osuuskunnallamme on todella vähän kertaluontoisia projekteja, vaan oikeastaan kaikissa projekteissa on ajatus, että ne jatkuvat pitkään, tai avaavat mahdollisesti uusia mahdollisia projekteja. Uskon, että tulevaisuudessa monet jo nyt olemassa olevat projektit säilyvät ja uusia projekteja syntyy paljon. Jossain vaiheessa uusien projektien tieltä on vanhojen väistyttävä, sillä aika on rajallista. Itse toivoisin, että olisin mukana yhdessä ns. ”pääprojektissa”, jonka ympärillä voisi olla pienempiä projekteja.

Pääsemme todennäköisesti syksyllä ensimmäistä kertaa tekemään töitä koko tiimin kesken ilman etäyhteyksiä, joka varmasti muuttaa ja vahvistaa asioita. Tiedän, että emme ole vielä lähelläkään tiimin täyttä potentiaalia, vaan todella paljon on vielä valjastamatta. Olenkin tiimimme tulevaisuudesta todella innoissani. Uskon, että tiimistämme tulee todella läheinen työ- ja kaveriporukka, joka toimii motivaattorina, turvaverkkona ja loistavana oppimisen alustana ja lähteenä.

 

Yhteenveto

Haluan kiittää jokaista tiimiläistä ensimmäisestä yhteisestä keväästä. Onnistuimme tiimityössä loistavasti ja saimme asettamamme tavoitteet suoritettua. Nyt kesän viettoon ja syksyä odottelemaan. Hyvää kesää!

22-vuotias yrittäjänalku.

Kommentoi