Tampere
26 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

Tiimidiili -18Kirjoittanut: Toni Latosaari - tiimistä Kajo.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

On kulunut viikko tiimidiilistä. Se oli melkoinen kokemus meille, jotka paikan päällä olivat. Suurin osa porukasta oli vielä vaihtamassa renkaita, kun me loput ¼ tiimistä koitimme lähteä keksimään jotain aivan uskomatonta. Ja niin lähdettiinkin.

 

Tehtävänantona oli keksiä tuote tai palvelu, uusi tai jo olemassa oleva. Noh, mehän tartuimme tuumasta toimeen ja pienten alkuhöpinöiden jälkeen eräs tiimimme jäsen toi esille jo hetken aikaa mielessään pyörineen idean. Idea oli loistava meidän jokaisen mielestä. Into piukassa lähdimme työstämään ja hiomaan ideasta täyttä timanttia. Kunnes. Iltapäivällä noin kello kahden aikaan torstaina, ilmoille heitettiin kommentti, joka suorastaan ampui päivän aikana suunnittelemamme timantin alas. Hetken mietittyämme ilmoille heitetty pointti oli täysin validi. Mitä jos olemme haukanneet aivan liian ison kakun purtavaksi? Yksinkertaisesti aika ei olisi riittänyt selvittämään tätä ongelmaa, joka muuten niin täydellisen idean pilasi käytännössä kokonaan. Ainakin tiimidiilin osalta. Sekös pistikin tiimimme miettimään, että mitäs nyt tehdään? Ei ole järkeä painaa yötä myöten yrittämässä keksiä jotain aivan huikeaa. Torstain osalta aika alkoi valua käsistä. Ja lopulta se valuikin aiheuttaen tiimissämme äärimmäisiä reaktioita. Lopulta päädyimme siihen tulokseen, että jokainen kynnelle kykenevä tulisi perjantai aamuna työstämään uutta timanttia kasaan jäljellä olevan ajan rippeillä.

 

Perjantai aamu koitti ja jokaisesta huomasi pienehkön turhautumisen. Itse yritin olla mahdollisimman toiveikas ja luotin tiimiimme. Päätimme alkaa työstämään vanhasta kunnon Pitstopista uutta, vallankumouksellista liiketoimintaa. Lisäsimme erinäisiä paloja jo valmiiseen konseptiin ja täytyy sanoa, että tiimimme teki tässä aivan loistavaa työtä. Saimme aikaan liiketoiminnan, josta ei ole ennen kuultu, saatikka nähty sellaista. Aika oli koittanut ja oli liikeideoiden esittelyjen vuoro. Ideamme pitsaaja, Jimi, oli aivan häkellyttävä. Siltikin suhtauduimme omaan ideaamme hieman epäröivästi, mutta turhaan. Ideamme valikoitui top 3:n kaikista tiimien ideoista ja sekös, jos mikä löi meidät aivan täysin ällikällä. Siinä oli jokaisella sulattelemista. On aivan täysin absurdia ajatella, eikä sitä ole oikein vieläkään kunnolla edes tajunnut, mitä tuli tehtyä. Suuri kiitos jokaiselle tiimimme jäsenelle, joka oli mukana luomassa tätä timanttia. Olen meistä hemmetin ylpeä.

Kommentoi