Tampere
30 May, Thursday
21° C

Proakatemian esseepankki

Team Leader muutoksen keskelläKirjoittanut: Joona Merviö - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Johtajuus: kirkas suunta ja ihmisten voima
Matti Alahuhta
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

 

Jokainen meistä elää nyt muutoksen aikaa ja ainakin minua se hieman jännittää. Kuntokadulle muuttaminen on herättänyt jokaisessa meissä jonkinlaisia tuntemuksia. Jotkut meistä tykkäävät ja toiset vihaavat tätä muutosta. Kuitenkaan me emme voi tälle muutokselle mitään, joten siitä on turha murehtia. Nyt on hyvä paikka Roimana näyttää kuinka hyviä olemme muuttumaan työympäristön mukana. Sopeutumiskykyä siis mitataan. On myös minulle ja Atelle hyvä näytönpaikka keksiä keinoja mitenkä saamme tiimin sopeutumaan uuteen ympäristöön.

 

Tiiminä olemme mielestäni hyvällä tasolla noin yleisesti. Meillä on kohtalaisen tiukat raamit ja niistä pidetään kiinni. Se on toiminut mielestäni hyvin. Kuitenkaan koskaan ei voi olla valmis. Aina pitää kehittyä ja mennä eteenpäin. Kaikki asiat voidaan silti tehdä vielä hieman paremmin. Matti Alahuhta sanoo kirjassaan, että jos yritysjohtaja kuvittelee, että hänen johtamansa yritys on valmis, hän on kuin puutarhuri, joka lopettaa puutarhan hoidon tai urheilija, joka lopettaa harjoittelun. (Alahuhta 2015, 2). Se on itsestään selvääkin, olisi huolestuttavaa, jos olisimme samalla tasolla nyt kolmantena vuotena kuin ensimmäisenä vuotena. Kuten aiemmin sanoin, että elämme muutoksen aikaa, joten on hyvä aika ylipäätään lähteä muokkaamaan ja keksimään uusia asioita, jolla voimme Roimaa kehittää. Kenties enemmän juhlimista porukalla? Sitäkin. Jos ja kun lähdemme tekemään muutoksia Roiman toiminnassa on erityisen tärkeätä tehdä muutoksesta kunnollista seurantaa. Mitenkä sitä sitten seurataan? Esimerkiksi kyselyiden tai haastattelujen kautta. Emme myöskään saa unohtaa, että kun muutoksia tapahtuu on ne osattava perustella ja saada ihmiset ymmärtämään ja omistautumaan muutokselle. Se ei välttämättä aina ole helppoa, mutta ei kaiken tarvitse olla. (Alahuhta 2015, 13)

Olemme pitkin Roiman historian kokeilleet uusia toimintatapoja. Välillä ne ovat jääneet elämään ja välillä ne ovat kuopattu seuraavalla viikolla. Minusta Roimassa on se hienoa, että uskalletaan kokeilla, vaikka ei tiedetä mitä tuleman pitää. Minä ainakin Team Leader kaudellani haluan kokeilla mahdollisimman paljon uudenlaisia tapoja auttaa Roimaa. Kerron niistä myöhemmin lisää.

 

Itselleni tämä TL rooli tulee olemaan koko  elämän ensimmäinen vastuu rooli missään muodossa. Jännittää ja stressaa siis hieman. En tiedä, onko Roima kesän jälkeen minkälaisessa tilassa. Minun tehtävänähän se on selvittää, mutta uskon, että minulle töitä riittää. Tämä on siis hyvä tilaisuus minullekin kehittyä ja oppia. Ihmisten kanssa olen aina ollut hyvä ja tämä pesti on ollut mielessä jo ensimmäiseltä vuodelta asti, joten luulen olevani oikealla polulla. On vaikea lähteä lupaamaan yhtään mitään, kun vielä päivääkään en ole TL töitä tehnyt enkä tiedä mitä se konkretiassa on. Sen voin kuitenkin luvata, että parhaani yritän Roimaa kehittää ja kasvattaa. Oppia varmasti tulee kävi miten kävi, mutta toivotaan nyt kuitenkin jouluna muutamaa olan taputusta.

 

Minun visio TL kautenani on keskittyä yksilöihin. Haluan saada kaivettua yksilöistä irti heidän tuntemuksiaan. Olen ajatellut tämän olevan paras tapa lähteä auttamaan Roimaa. Yritän tarjota/selkeyttää jokaiselle yksilölle sitä omanlaista visiota, jota kautta yksilö saa reitillensä suuntaa ja tätä myötä motivaatiota mennä eteenpäin. Tämä kun toistuu monen roimalaisen kohdalla, niin meillä menee aika hyvin. Neljä kuukautta on lyhyt aika, joten olisi todella vaikeata pureutua koko tiimiin suoraan. Mikäli monen roimalaisen suusta alkaa kuulua jotakin tiettyä ongelmaa, on täten tehtäväni ottaa se puheeksi tiimin kesken ja ratkaista se. Kaikki meistä kuitenkin on erillaisissa tilanteissa elämissään, joten toiset tarvitsevat tukea ja apua enemmän kuin toiset. Tulevalla TL kaudella, en pysty koko Roimaa yksin välttämättä pelastamaan, mutta apua kaipaavat, Hit me up! Mä oon nääs täällä teitä varten!

 

 

Alahuhta, M. 2017. Johtajuus – kirkas suunta ja ihmisten voima. Docendo, Tanska.

Kommentoi