Tampere
22 May, Wednesday
23° C

Proakatemian esseepankki

Tavoitteiden tärkeysKirjoittanut: Joonatan Halonen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Blogiteksti on julkaistu 13.12.2018. (https://blogessayss.blogspot.com/2018/12/tavoitteiden-tarkeys.html)

 

Milloin viimeksi olet tietoisesti asettanut tavoitteita itsellesi? Saavutitko tavoitteesi vai asetitko ne liian korkealle? Ilman tavoitteita emme voisi saavuttaa mitään suurta, sillä ne antavat suunnan toiminnallemme.

 

On hauska miettiä omaa elämää tavoitteellisuuden kannalta, sillä tuntuu, että yhä isompi osa varsinkin nuorista ovat tietoisia siitä mitä he haluavat elämältä. Itse koen selviytyneeni hyvin ilman, että olen asettanut tietoisesti sen isompia tavoitteita. Se etten ole niitä asettanut johtuu siitä, etten ole tiennyt minne olen menossa. Tulevaisuuteni on ollut suurimman osan elämästäni pimennossa, enkä ole uhrannut montaakaan ajatusta tulevaisuudelleni ennen kuin aloitin Proakatemiassa.

 

Elina Henttonen ja Kirsi LaPointe kertovat osan työn päämääristä olevan epämääräisempiä ja niiden sanoittamisen vaativan perusteellista pohdintaa. (Henttonen, E. & LaPointe, K. 2018) Tämän voin allekirjoittaa, sillä varmasti minullakin on ollut tavoitteita tekemisissäni, mutta en ole vain asettanut niitä tietoisesti.

 

Vasta aloitettuani opinnot Proakatemiassa, olen alkanut löytämään sellaista suuntaa elämälleni, jonka eteen olen valmis tekemään töitä. Olen myös ymmärtänyt tavoitteiden tärkeyden erilaisissa asioissa ja tilanteissa.

 

Toimin tällä hetkellä Proakatemian kansainvälisyyspäällikkönä ja alkusyksystä mietin mistä johtuu, että toimintamme tökkii. Asetettuamme yhteiset ja selkeät tavoitteet olemme saaneet jokaisen puhaltamaan yhteen hileen yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Tavoitteemme ovat englannin puhuminen aina toistemme seurassa, tiimiksi tuleminen sitoutumisen kautta ja kahden ulkomailla tapahtuvan projektin saaminen maaliskuuhun mennessä. Nyt voin rehellisesti sanoa, että suunta on oikea ja ihmiset ovat erittäin motivoituneita.

 

 

Käytännön kautta sain siis parhaan mahdollisen opetuksen tavoitteiden asettamisesta

 

 

 

 

 

 

Lähteet:

Henttonen, E. & LaPointe, K. 2018. Mitä työssä tavoitellaan. Julkaistu 17.10.2018.  Luettu 9.12.2018. https://www.valtaamo.fi/mita-tyossa-tavoitellaan/

Kommentoi