Tampere
20 Jun, Thursday
12° C

Proakatemian esseepankki

Tavoitteiden asettamisen työkalu nor 2Kirjoittanut: Kaisa Oksala - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

 

Törmäsin Instagramissa Brian Tracy puheeseen, jossa hän kertoo loistavan harjoitteen tavoitteiden asettamiselle. Brian Tracy on kanadalainen itsensäkehittämis auktoriteetti, joka on kirjoittanut useita itsensäjohtamis aiheisia kirjoja. Kokeilimme tehdä harjoitteen Kipinän pajassa. Huomasin että työkalu toimii paremmin henkilökohtaisten tavoitteiden asettamiselle, sillä Kipinän tavoitteet olivat hieman liian ympäripyöreitä. Mitä konkreettisempia tavoitteet on sitä paremmin työkalu toimii.

 

Harjoite menee seuraavasti. Listaa itsellesi ylös 10 asiaa, jotka haluat saavuttaa seuraavan vuoden aikana. Tämän jälkeen asetat päivämäärät milloin olet viimeistään saavuttanut päämääräsi. Tämän jälkeen kirjoitat seitsemän steppiä joilla pääset tavoitteeseen. Noudata steppejä ja tadaa saavutat haluamasi. Esimerkiksi olen kirjoittanut kaikki esseet viimeistään 1.5.

 

  1. Valitsen kirjat jotka haluan lukea
  2. Raivaan kalenteriini aikaa lukemiselle
  3. Luen ja otan hyvät muistiinpanot jotka helpottavat esseen kirjoitus prosessia.
  4. Sovin kenen kanssa kirjoitan soluessitä
  5. Raivaan kalenteriin vähintään kerran viikossa aikaa jolloin työstän itse esseitä

 

 

Minusta harjoite toimisi myös projektille. Projektit asettaisivat tavoitteet niitä ei tarvitse olla kymmentä sanoisin, että mitä vähemmän sen parempi. Projekti ryhmä voisi yhdessä asettaa tavoitteet ja konkretisoida stepit niiden saavuttamiseksi. Tämä toimisi hyvänä ohjenuorana, jota projekti voisi suorittaa. Minä itse tarvitsen selkeän tavoitteen, jotta motivoidun ja saan tekemiselleni tarkoituksen. Steppien erottelu helpottaa minun ahdistusta ja stressiä siinä suhteessa, että hahmotan prosessin paremmin ja tajuan kuinka yksinkertaista se loppujen lopuksi on. Pitää alkaa vain tekemään.

Kommentoi