Tampere
21 May, Tuesday
3° C

Proakatemian esseepankki

Tällainen on hyvin fasilitoitu tilaisuus verkossaKirjoittanut: Maria Eskola - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tämä kirjoitus on virtuaalifasilitointi.fi -sivuston sisältöä

Tällainen on hyvin fasilitoitu tilaisuus verkossa

 

Hyvin virtuaalifasilitoitu tilaisuus ottaa huomioon seuraavat seikat:

Kutsu – Hyvä tilaisuus alkaa hyvällä kutsulla. Hyvä kutsu tulee aikaisin ja se herättää kiinnostusta kertomalla tilaisuuden sisällöstä ja tavoitteista.

Käytettävien ohjelmien ohjeistus – Selkeät ohjeet, kuinka vaihe vaiheelta tilaisuudessa käytettäviä ohjelmia käytetään. Jos ohjelmiin tarvitaan tunnuksia, ohjeista tästäkin. Ohjelmien ohjeistus on hyvä laittaa jo kutsuun mukaan.

Tekninen tsekki – Avaa tilaisuus vartin etukäteen, jolloin ohjeistuksesi mukaisesti osallistujat voivat vielä rauhassa testata, että kaikki toimii.

Selkeä aloitus – Reipas aloitus ja tilaisuuden tavoitteen kertominen herättävät osallistujat tilaisuuteen. Näytä myös tilaisuuden aikataulua ja kerro koska on ensimmäisen tauon aika.

Psykologinen turvallisuus – Luo kevyt ja rento tunnelma heti tilaisuuden aluksi. Rohkaise osallistujia olemaan aktiivisesti mukana eri tavoin.

Ota mukaan – Eri menetelmien, kysymyksien, tehtävien ja pienryhmätyöskentelyn avulla pidä osallistujat koko ajan mukana ja aktiivisesti osallisena.

Ohjelmat osallistujien mukaan – Valitse käytettävät ohjelmat niin, että ne ovat osallistujille helppo omaksua. Ohjelmat ovat kuitenkin tilaisuuden avuksi – ei itse asia.

Kysy toiveista, odotuksista ja lopuksi palautteesta – Tilaisuutta suunnitellessa kannattaa osallistujat ottaa mukaan kysymällä heidän toiveita tilaisuuden sisällöstä. Tilaisuuden aluksi on hyvä keskustella siitä, mitä jokainen tilaisuudelta odottaa. Lopuksi kerätään palautetta tilaisuuksien kehittämisen avuksi.

Rytmitä – Suunnittele tilaisuuden aikataulu huolella ja pyri pysymään siinä. Tarpeen mukaan aikataulua voi muuttaa kesken tilaisuuden, mutta siitä kannattaa kertoa osallistujille selkeästi. Selkeä rytmitys ja selkeä aikataulutus auttaa osallistujia pitämään fokuksen tilaisuudessa.

Kommentoi