Tampere
25 May, Saturday
18° C

Proakatemian esseepankki

Takaisin sivistykseen Himoksen lumiltaKirjoittanut: Arttu Vitikainen - tiimistä Kajo.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Nyt Himoksen lettupannujen jo kylmettyä on aika hetki sulatella varpaita ja miettiä, että mitä siitä oikein jäi käteen. Viime tekstissä jo kirottu pakkanen ei loppuajastakaan ottanut hellitäkseen, näin ollen Siperian tuulet puhalsivat lähes kaikki potentiaaliset asiakkaat sisälle mökkeihinsä. Pahimpina päivinä asiakaskunta koostuikin yksinomaan tyhjiä hissejä pyörittävistä työntekijöistä. Tämän seurauksena sai siis olla tyytyväinen, että pienillä uhrauksilla projektin tuotto saatiin kuitenkin positiiviseksi. Projektin puuhamiesten henkilökohtainen talous tosin suli kuin Jypin liigakevät, mutta se kuulunee lajin luonteeseen.

Mitäs tästä sitten saatiin, kun rahaa ei ainakaan? Ensimmäisenä pitää mainita ehdottomasti raikas ilma ja ulkoilu. En ollut edes osannut ajatella miten virkistävä vaikutus on kevätauringolla, kun olet pimeän talven istunut kylmässä toimistossa. Himoksella tuli saatu 2vk maalaisilmaa ja aurinkohoitoa. Toisena mainittakoon uudet tuttavuudet. Kahvilaporukkamme ei ole siitä hiljaisimmasta päästä, niin todella monen asiakkaan kanssa tuli juteltua enemmänkin. Omana suosikkinani oli Jämsäläinen herrasmies, joka oli kuulemma -96 oli jäänyt täyspäiväiseksi laskettelijaksi, herralla oli siis ikää jo kunnioitettavat 83 vuotta. Tämä rinteiden veteraani viihtyi jutulla vähintäänkin kerran päivässä ja nyt tiedämmekin huomattavan määrän Jämsän ja Jyväskylän alueen ravitsemusliikkeiden historiasta.

Kolmantena ja ehkä tärkeimpänä kohtana on syynä mainita jo edellisessäkin kirjoituksessa mainittu tiimihengen kasvu. Jos tuntuu, ettei tiimin kanssa oikein juttu kulje niin kannattaa mennä pariksi viikoksi porukalla palelemaan. Jos tuon ajan jälkeen pystyy vielä hymyillen katsomaan kaveria silmiin, niin tavoitteisiin on päästy. Tämän lisäksi kommuuniasuminen opettaa paljon lisää tiimiläisistä ja heidän elämästään. Henkilökohtaisesti koen ainakin lähentyneeni monen tiimiläiseni kanssa runsaasti, näin ollen moni työkaverin ja kaverin erottava aita kaatui.

Lopputulemana voidaan siis todeta, että jokainen onnistunut projekti ei tuo rahaa. Kalliit oppirahat tästä meni, mutta samalla oma henkinen ja fyysinen terveys kasvoi kovasti. Jossain vaiheessa lienee sitten syytä aloittaa keskustelu, että halutaanko kahvilaa pitää myös ensi vuonna ja mitä silloin on lähdettävä muuttamaan, jos tällaista tapahtuu.

Pakkasen painuessa lähemmäs kolmeakymmentä ja itätuulen soittaessa kylmää itkuvirttään, tuli grillin vieressä mietittyä, että käykö tässä samanlailla, kun armeijassa. Ja niinhän siinä kävi, sillä aika kultaa muistot ja nyt voi asialle jo vähän nauraa.

Aihetunnisteet:
Kommentoi