Tampere
21 May, Tuesday
15° C

Proakatemian esseepankki

Tähän astisen kevään 2022 motorola.Kirjoittanut: Julius Honkanen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.
Mikä meni hyvin?

Kevät lähti mielestäni todella hyvin käyntiin. Olimme loppuvuodesta 2021 suunnitelleet kevään alkuun 12H innovointi tapahtuman, jonka toimeksiantajana oli Saawa itse ja tehtävänä keksiä tilikaudelle 2022 uutta liiketoimintaa, sekä tuote myyntipäiville.  12 h meni hyvin ja siihen osallistui lähes koko Saawa. Samalla tuo 12 h toimi harjoituksena tulevalle 24h.lle. Vaikka innovointi tapahtuma oli hyvinkin onnistunut, liikeideoiden jatkojalostus ja käytäntöön vieminen lässähti. Syitä tälle en osaa edes sanoa. Tänä keväänä Saawasta on huokunut tekemisen meininki ja muutama projekti onkin polkaistu käyntiin. Itse olin mukana toteuttamassa jääkahvilaa Rauhaniemessä ja se oli mielestäni oikein onnistunut projekti. Jäimme vain muutaman tuhannen verran vajaaksi liikevaihdollisesta tavoitteesta. Olen ylpeä siitä, että olen uskaltanut heittäytyä mukaan projekteihin, jotka eivät lähtökohtaisesti ole minun mukavuusalueellani.

 

Mitä kehitettävää?

Vaikka Saawasta löytyy tekemisen meininkiä niin siitä uholimatta en koe, että tiimissämme on kaikki loistavasti. Tekeminen tuntuu tahmealta, kaikkea on vaikeaa aloittaa, emme puhu yhteistä kieltä, asioita on vielä paljon sanomatta ja kaipuu jostain sanoin kuvaamattomasta huokuu koko Saawasta. Paljon on siis vielä kehitettävää siinä, että mihin olemme menossa ja mitä haluamme jokainen toiminnallamme saavuttaa. Jokaisen Saawalaisen tulisi kääriä hihat ja alkaa kantamaan rahaa taloon. Itselleni tänä keväänä on ollut todella vaikeaa näiden esseiden raapustaminen ja olenkin jo aika paljon jäljessä muusta tiimistä. Tuttuahan tämä minulle jo on, mutta pakko myöntää, etten näin jäljessä ole ollut vielä koskaan. Jääkahvila projekti opetti minulle myös paljon ja sain kehittävää palautetta toiminnastani, jonka aion ottaa huomioon tulevissa projekteissa.

 

Mitä opin?

Olen toiminut tänä keväänä Saawassa talouspäällikkönä ja nyt ymmärrän miltä tuntuu olla vastuussa jostain mikä koskettaa koko tiimiä. Johtoryhmässä olen myös huomannut miten vaikea Saawaa on johtaa. Tämä johtuu siitä, että emme puhu samaa kieltä. Niin kuin oppimissopimuksessanikin kerroin olevani huolestunut siitä, että kulutammeko liikaa aikaa ja resursseja semmoisen ideologian pönkittämiseen, joka ei koskaan tule toteutumaan. Tärkeintä kuitenkin olisi, että jokaiselle löytyisi projekti, jota on mukava työstää ja josta tulisi yhteiseen kassaan edes hieman rahaa.

 

Mitä vien tulevaan?

Ensi syksynä aion keskittyä projekteihin, jotka oikeasti herättävät mielenkiintoa minussa. Jättäydyn pois myös taloustiimistä ja pyhitän kaiken aikani maksimissaan kahden projektin työstämiseen sekä esseisiin. Olen huomannut, että kun on monessa mukana ei ole mukana missään. Esseiden kirjoittamisessa on pakko koittaa tsempata. 10 esseepisteen väli deadline on minulle liian iso kokonaisuus hahmottaa ja ajoittaa kalenteriin. Siispä ensi syksynä asetan itselleni lyhyemmät tavoitteet ja pyhitän itselleni yhden päivän viikosta kirjoittamiseen.

Kommentoi