Tampere
23 May, Thursday
21° C

Proakatemian esseepankki

Syntynyt MenestymäänKirjoittanut: Kimi Vierre - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Syntynyt Menestymään

 

Kirja kertoo eri ihmisten sisäisestä motivaatiosta. Joidenkin voi olla vaikea löytää motivaatiota, kun taas toiset löytävät sen helpommin. Itselläni motivaatio tekemiseen löytyy huomattavasti helpommin, kun työ jo itsessään kiinnostaa minua. Esseessä olen tuonut kirjasta esille asioita mitä jokaisen olisi hyvä pohtia.

Mitä on sisäinen motivaatio

Sisäinen motivaatio on kuvailtu kirjassa asiaksi, joka puskee sinua työssäsi ja ajaa sinua kohti tavoitteitasi. Kuitenkin osalla meistä on vaikea löytää sisäistä motivaatiota. Kirjassa esitetään esteitä ja syitä, jotka voivat olla osatekijöinä, kun sisäistä motivaatiota ei tahdo löytyä. Syyt ovat seuraavia:

Tietämättömyys

Tämä tarkoittaa sitä, kun sinusta tuntuu, ettet voi taitojesi avulla saavuttaa mitään ja kaikki on vain onnen varassa. Yleensä tätä ei huomata ja on vaikea saavuttaa mitään, jos ajattelee näin.

Masennus

Toinen mikä aiheuttaa motivaation puutetta on masennus. Tämä voi johtaa sinua kohti pettymyksiä, kun yrität saavuttaa tavoitteitasi. Mielestäni masennus pitää aina ottaa vakavasti ja hankkia tähän ulkopuolista apua ja puhua asiasta läheisille.

Viivyttely

Tarve jatkuvasti siirtää asioita myöhemmäksi, tämä vaikuttaa erittäin negatiivisesti ja voi olla jopa tuhoisaa motivaation suhteen. Tämän myötä on myös erittäin vaikea aloittaa tekemään mitään. Itsellä näin tapahtuu usein ja olen pyrkinyt vain aloittamaan tehtävät.

Huono itseluottamus

Kun itseluottamus ei ole parhaimmillaan, se vaikuttaa myös motivaatioosi negatiivisesti. Tässä tapauksessa omiin taitoihisi on yleensä vääriä uskomuksia, ja kun uskot niihin vahvasti, se estää sinua saavuttamasta tavoitteitasi.

Rohkeuden puute

Jos sinulla ei ole rohkeutta, se estää sinua tekemästä monia asioita elämässäsi. Rohkeuden puute saa sinut usein luovuttamaan asioiden suhteen. On siis tärkeää hypätä epämukavuus alueelle ja siten kasvattaa rohkeutta.

Kirjassa keskustellaan aiheittain, kuinka voit parantaa sisäistä motivaatiota ja parantaa aukkoja, jotka aiheuttavat sisäisen motivaation puutteen.

Keskittyminen

Keskittyminen on tärkeintä menestyksen tiellä. Nykyään se voi olla vaikeaa, koska asumme maailmassa, jossa puhelin saa jatkuvasti ilmoituksia ja se soi. Ratkaisuna tähän voit sammuttaa ilmoitukset puhelimesta, jotta ne eivät keskeytä ja häiritse jatkuvasti keskittymistä. Keskittyminen vaatii paljon energiaa, ja tähän on hyvä luoda esimerkiksi rutiini, jonka kautta aloitat työn tekemisen. Työympäristö voi myös vaikuttaa keskittymiskykyyn. Mene esimerkiksi työskentelemään paikkaan, joka on hiljainen ja pystyy sekä istumaan että seisomaan. Akatemialla keskittymisen löytäminen voi välillä vaikeaa koska siellä on niin paljon kaikkea aina menossa ja ihmisiä on paljon. Tämän takia voi esimerkiksi kokeilla kirjastoa.

Mielentila

On tärkeää, että ymmärrät mielentilasi ja pystyt asettamaan mielentilasi oikein. Tämä työntää sinut läpi esimerkiksi tilanteista, joissa olet luovuttamassa ja lopettamassa työntekoa.

Tunteet

Tunteet voivat usein olla suuri heikkous tavoitteidemme saavuttamisessa. Käsittelemällä tunteita voit estää valituksen ja syytökset. Et myöskään joudu negatiivisten tunteiden valtaan. Kun tunteet valloittavat, on hyvä ajatella eteenpäin ja miettiä, mitä sinun pitäisi tehdä seuraavaksi. Kun olet päättänyt, mitä tehdä seuraavaksi tilanteen parantamiseksi, pystyt paremmin keskittymään eteenpäin siirtymiseen, eivätkä tunteesi ota sinusta valtaa.

 

 

 

Itsetunto

Itsetuntoa voidaan myös parantaa. Saatat tuntea itsesi aluksi erittäin luottavaiseksi, mutta kun todella pääset sisälle työhön, itsetunto voi hiipua kokonaan. Tämä voi johtua esimerkiksi asioiden hitaasta tahdista. Hyvä itseluottamus työntää sinut eteenpäin vaikeissa tilanteissa. Itsevarmuutta voidaan lisätä välittömästi, esimerkiksi ulkonäköön liittyvillä uudistuksilla. Mutta jos haluat itseluottamuksen pysyvän, sinun on löydettävä tämä itsestäsi. Itse varmuus on pelottomuutta ja rohkeutta edetä ja uskoa omiin saavutuksiinsa.

Mukautuminen

Joskus voi olla haastavaa siirtyä eteenpäin. On haastavaa siirtyä eteenpäin ja helppo jumittua puolivälissä tavoitteidesi saavuttamiseksi, koska et tiedä mitä tehdä seuraavaksi. Jos olet joustava, se auttaa sinua eteenpäin, koska löydät paljon erilaisia ​​ratkaisuja onnistumiseen ja tavoitteidesi savuttamiseen. Esimerkiksi joustavuus helpottaa sinua ottamaan askeleen taaksepäin ja määrittelemään tavoitteet uudelleen. Tästä syystä on hyvä oppia, että asiat eivät aina tapahdu odotetulla tavalla, mutta pitää pystyä sopeutumaan uusiin tilanteisiin.

Tämä on varmasti haastavaa. Muista siinä tapauksessa käyttää aikaa uuden tavan keksimiseen, jotta tiedät miten edetä muutoksen takia. Näin pitäisi myös yrityksissä pystyä toimimaan.

Poista negatiivisuus ympäriltäsi

Sinun on kerättävä ympärillesi ihmisiä, jotka tukevat sinua positiivisesti. Esimerkiksi perheenjäsenet voivat vaikuttaa sinuun negatiivisesti. Mutta vanhetessasi voit itse päättää, kenen kanssa vietät aikaa

Pidä huolta terveydestäsi

On myös muistettava kehittää hyviä rutiineja, jotka edistävät terveellisiä elämäntapoja. Siten sinulla on paljon energiaa. Ja pystyt paremmin keskittymään motivaatioosi.

 

 

Päätelmä

Loppupeleissä kaikilla on oma polku kuljettavana menestykseen, mutta pohtimalla tässä esseessä käytyjä asioita, tulet todennäköisemmin menestymään ja saavuttamaan tavoitteesi.

 

Lähteet: Born to succeed – Dr. Michael C. Melvin 2018

Kommentoi