Tampere
21 May, Tuesday
11° C

Proakatemian esseepankki

Syksyn yhteenvetoaKirjoittanut: Kasimir Vuorinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Syksyn yhteenvetoa

 

Yksilöessee, 2ep

Kasimir Vuorinen

 

Läsnäolo

 

Läsnäolo sen kaikissa muodoissaan on nykymaailmassa erityisen tärkeää, koska elämämme tätä nykyä maapallolla, joka ei pysähdy vaan elämää tulvii joka tuutista 24 h tuntia vuorokaudessa, 7 päivänä viikossa ja 365 päivää vuodessa. Hyvästä oikeaoppisesta läsnäolosta, jossa reagoidaan, kuunnellaan ja kommunikoimaan voi tulla yllättävän tärkeä taito osata tulevaisuudessa. Onhan meillä lähes kaikilla taukoamatta esimerkiksi älypuhelin, joka toinen minuutti käsissämme muistuttamassa olemassaolostaan.

 

Tiimimme Kipinä on kulkenut aika lailla omia polkujaan, mitä tulee läsnäolo käytäntöihin esimerkiksi viime kevään osalta. Keväällä meillä oli neljä ihmistä vaihto-opiskelemassa ympäri Eurooppaa ja lisäksi akatemialla maskipakko vaikutti ison osan kevättä. Koin silloin ja koen edelleen, että tiimimme päätös siihen hetkeen oli ainut oikea päätös, ennen kaikkea sopiva meille siinä tilanteessa. Sitä ei voi kuitenkaan kiistää, etteikö melko fyysisesti hajallaan ollut tiimi ollut sitä välillä myös tiimiytymisen osalta. Väkisinkin osaltaan etätyöskentely ja runsaslukuiset (vaikkakin sovitut poissaolot esimerkiksi vaihdon osalta) näkyivät tiimiytymisessä. Siitä johtuen ja oppimisen paikkana otimme tälle syksylle käyttöön vain fyysisen läsnäolon, mikä on ollut hyvä asia sekä yksilöille että erityisesti tiimillemme. En kovin paljon pidä siitä, että tässä maailmanajassa lähdetään liputtamaan tai vastakkain asettelemaan näiden kahden välillä. Ymmärrän mielestäni molempien hyödyt ja haitat. Ei ole olemassa ainoaa totuutta, vaan tulevaisuus on hybridi näiden kahden välillä.

 

Tähän syksyyn on todettava läsnäolon tehneen minulle hyvää ja olen oppinut tuntemaan sekä muita proakatemialaisia että tiimiläisiämme vieläkin paremmin. Ehdottomasti yhdessä tekemämme päätös fyysisestä (ja toivottavasti myös henkisestä) läsnäolosta kannatti.

 

Onnistumisia ja epäonnistumisia eli oppeja

 

Syyslukukauden noin 5 kuukauden mittainen matka on ollut paikoin melko raskas. Se on sisältänyt monia onnistumisia mutta vastapainoksi paljon oppeja, joita on edeltänyt epäonnistuminen.

 

Yksi molempia sävyjä sisältänyt tapahtuma oli ensi vuonna tulevien Myyntipäivien Shark Tank eli pitchaus tilaisuus. Oli mahtavaa päästä pitchaamaan kunnolla ison yleisön ja tuomariston edessä, jossa istui mm. enkelisijoittaja. Tähän väliin todettakoon, että pitchauspartneri Kipinästä eli Tuomas ’’Talous-Tuomo’’ Santala veti mahtavan setin ja itse pyörittelin mikkiä kädessä lähinnä statistin roolissa koko viiden minuutin ajan.

 

Hieno päivä jätti kuitenkin karvaan maun suuhun, koska tuomareihin hyvin myyty idea lasten yrittäjyyskasvatus kirjasta nimeltä Kipinä Tales, ei lopulta tullut valituksi Myyntipäiville 2023. Pakko myöntää: karmaiseva pettymys ja samalla koin myös henkilökohtaista pettymystä omaa suoritusta kohtaan. Urheilumaailmasta tuttu ajatus tulvi väkisin mieleeni: ’’Mitä olisin itse voinut tehdä paremmin?’’. Tässä kohtaa vielä onnittelut valituille eli Puhdistustiimille, Meliinalle ja Armo -projektille. Myyntipäiville lähtee vain hyviä projekteja, sen pitchauskilpailu osoitti.

 

Yksi iso onnistuminen omalle kohdalle on tälle syksyä ollut ajan hermolla oleminen, pitkä ja huolellinen polttopuumarkkinan seuraaminen on avannut omalle yritykselle uusia ovia ja uskon, että siitä on ensi vuoden puolella hyötyä, myös koko Kipinälle. Kyseinen liiketoiminta alue on osoittanut opiksi sen, että omaa aikaansa seuraamalla ja rohkeudella voi löytää olemassa oleviakin markkinarakoja.

 

Vastaavasti ajan hermolla olemisen pystyy myös omassa kehityksessä näkemään jonkinasteisena epäonnistumisena, koska koen että tänä syksynä on ollut paljon myös niitä hetkiä, kun tuntuu, että asiat eivät ole edenneet mihinkään ja varsinkin koulua varten tehtävät kirjalliset tuotokset kuten muutamat erilaiset tehtävät ja esseet ovat olleet liian kauan vain harkinnan asteella aloittaa. Laidasta laitaan on siis menty mutta oppiakin on tullut ja tulevaisuudessa näiden kehityskohtien suhteen voidaan olla parempia.

 

Elämäntavat, arki ja muutokset

 

Syksy on tuonut elämääni myös uusia asioita kuten uudessa kodissa arjen opettelu ja uuteen lentopallojoukkueeseen hyppääminen. Lisäksi lähipiirissä on tapahtunut sairastumisia ja taloudellisestikin arki on ollut tiukempaa kuin aiemmin. Onneksi on tullut aiemminkin kohdattua, jo paljon kaikenlaisia tilanteita niin nyt osaa suhtautua ja reagoida asioihin eri tavalla, kun aikaisemmin. Elämässä ainut varma asia on kuitenkin muutos ja siitä johtuen tärkeää on muistaa, että lähtökohtaisesti aina voi itse päättää miten asioihin suhtautuu.

 

Kevään yhdeksi kehityskohteeksi itselle asetan hieman pidemmälle suunnitellun arjen ja sitä kautta vapautan aikaa haluamilleni asioille enemmän. Vastuu luo vapautta on yksi hyvä teema, jolla voi suunnata kohti tulevaa vuotta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit
 • Julius Hirvonen

  Hienoa Kassu! Oli mukavaa näin puolisen vuotta myöhemmin lukaista esseesi viime syksyn yhteenvedosta. Hienoa kuulla, että polttopuu markkinan seuraaminen on avannut firmalle uusia ovia ja olet päässyt uuteen lentopallo joukkueeseen. Tulihan se mestaruuskin sieltä. 😉

  Voin samaistua moneen asiaan, mitä totesit viime syksystä. Tutustuin itsekin viime syksyllä paremmin aksulaisiin. Itse olin aluksi hybridimallin kannalla, mutta onhan se ollut parempi näin, että porukka on tullut paikan päälle. Jossain kohtaa oli itsellään sama fiilis, että asiat eivät edenneet tarpeeksi ajoissa. Tietyt projektit ja Kipinän strategiaa vatvottiin kenties liikaa.

  Syksy oli Kipinälle haastavaa, koska neljä meistä (minä mukaan lukien) palattiin vaihdosta ja syksyllä tuli monia positiivisia kuin myös negatiivisia asioita vastaan. Tiimi ei heti päässyt vauhtiin, mutta loppu syksystä alkoi hommat menemään eteenpäin. Mökkipaja sujui hienosti ja syksyinen Eurajoki toi tiimiin huomattavasti lisäenergiaa loppusyksyä ajatellen.

  Esseen kehityksenä oikeinkirjoitus ja tekstin sujuvuutta voisi parantaa. Tietyt lauserakenteet voisi muokata sujuvammaksi ja selkeämmiksi. Olisin halunnut kuulla enemmän ajatuksiasi viime syksyn mökkipajasta. Esseestä saa kuitenkin hyvän kokonaiskuvan viime syksystä ja erittäin hyviä pointteja, missä voisi kehittyä pohjustaen viime syksyä.

  Vielä loppuun haluan kommentoida sen, että sinä ja Tuomas pitchasitte Myyntipäivien Shark Tankin hienolla tavalla! Kokonaisuutena se sujui hyvin ja kaikki saivat ideasta hyvin koppia. Kiitos mielenkiintoisesta esseestä!

  19.4.2023
Kommentoi