Tampere
21 May, Tuesday
8° C

Proakatemian esseepankki

Syksyistä samoilua part 2Kirjoittanut: Markus Tervo - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Syksyistä samoilua part 2

Kirjoitan tätä vuosittaista artikkelia jo alkavan talven alle vaipuneesta Porvoosta. Kaikki tietävät täältä Porvoon vanhan kaupungin, ja sen lukuisat kodikkaat mökkiä vastaavat rakennelmat suiston varrella. Ihmettelen kuitenkin, että kuinka moni tietää, että tänne on perustettu luonnonsuojelu alueita, jo vuodesta 1903 alkaen. Samoassa luonnonsuojelu kohteita on rakennettu innokkaasti jo vuodesta 2020, itseasiassa aika lailla juuri kaksi kalenterin kääntöä takaperin. Samoalaisten suosikki kohteita on ollut jokseenkin epämiellyttävät totuudet, taloudellinen ymmärtäminen ja tuloksien suhteuttaminen omaan työpanokseensa. Tämä syksy, etenekin sen jälkimmäinen tertiili on kuitenkin värisyttänyt suojeluviettiä. Oikein antoisaa työtä tehneen hyväntekeväisyys lahkon järjestäytymisessä on ollut havaittavissa kohtuullisen uhmakasta liikehdintä. Onko tämä kenties merkki poikasten itsenäistymisestä, kuten Jarmo Heikkinen tapasi kertoa puoli kahdeksalta, joka perjantai koko kansan suosikki dokumentissa. Avara luonto voisi hyvin kertoa myös meidän omasta sisäoppilaitoksestamme, osa nisäkkäistä kuoriutuu hiljalleen, toiset nukkuvat koko talven (Sport & Business Seminar) ja osa lisääntyy voimakkaasti, innolla visioiden tulevaa joen ylitystä (IntoVisio). Ensi syksyn osioon toivon jotakuinkin liekinheittimiä ja Mooseksen mission impossible.

 

Samoa heimomme, anteeksi klaanimme – (yksi heimo akatemialta riittää) on syksyn mittaan puristanut itsestään aikuismaisempaa ajatuksen soljuntaa. Toisaalta olen myös itse henkilökohtaisesti todistanut, että ikä varsinaisesti ei lisää laadukkaampia keskusteluja, laadukkaat ajatukset lisäävät. Voisinkin kuvailla, että avokadomme alkaa sopivassa suhteessa tummentumaan, kohti suomalaisen perikunnan kuusen värittävää vihreää. Keskiössä oleva kivi on kuitenkin vielä tiukasti kiinni, täysin syöntikypsän ajankohtaa on vaikea arvioida, yleisesti voisin arvata tulevaisuutta. Jos lukija tässä kohtaa miettii, että löytääkö meidät irtohyllyllä vaiko verkkopussista, niin sanoisin että jostain niiden kahden väliltä – eli limeosastolta. Oli niin tai noin kehitystä vuoden takaiseen on hurjasti havaittavissa, ja se kait se tärkein asia.

Vaikeuksista voittoon on huijausta. Vaikeuksista toiseen on totuutta, voiton löytää sieltä välistä, jos uskaltaa kurkistaa hyllyväliin, mikä saattaa aluksi vaikuttaa  hiukan kirpeältä.

tack.

herra mau,

1674, Kap Kaupunki

Kommentoi