Tampere
24 Jun, Monday
15° C

Proakatemian esseepankki

Sport & Business Seminar 2018, mitä jäi käteen?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Sport & Business Seminar järjestettiin tänä keväänä perjantaina 16.3. toista kertaa Tampere Areenalla. Hienoa työtä pojat! Päivän aikana kuulimme viittä taitavaa puhujaa, joilla jokaisella agendallaan oli urheilu tai bisnes, osalla jopa molemmat. Lavan valoittivat Peter Vesterbacka, Sasu Hovi, Aki Riihilahti, Mikko Sjögren sekä Ari Vallin.

Kuva: Jussi Paakkinen

Eniten ajatuksia tarttui matkaani Aki Riihilahden puheenvuorosta. Aki on tehnyt pitkän uran ammattijalkapalloilijana maailman kovimmissa liigoissa sekä pelannut Suomen maajoukkueessa 69 A-maaottelua. No, nämä urheilusaavutukset eivät sikäli minulle paljon kerro tai liiemmin kiinnosta, mutta hyvää asiaa Akilla oli sanottavanaan! Bisneksen puolesta Aki toimii nykyisin HJK:n ja Telia 5G Areenan toimitusjohtajana. “Aki on tunnettu tinkimättömästä asenteestaan ja kovasta työmoraalistaan.” kuvaillaan Sport & Business Seminarin verkkosivuilla esiintyjien esittelyssä. Tähän on helppo samaistua seminaarissa pitämänsä puheenvuoron jälkeen.

Kirjoitin puheenvuoron aikana itselleni ylös joitakin muistiinpanoja, joihin haluan perehtyä nyt hieman syvemmin:

Kuva: Jussi Paakkinen

“Johtajan tehtävä ei ole olla se porukan mukavin jätkä, liika kompromissaaminen on ihan loputon suo – on rakennettava sellainen kulttuuri, että jokaisella on turvallista olla ja tehdä niiden raamien sisällä.”

 

“Etsi ratkaisuja, älä tekosyitä”

 

“Millainen on seuraavan sukupolven asiakkuus?”

 

Okei, let’s go! Ensimmäinen kolahti kaikista kovimmin. Puheenvuoron aikana mietin, että kiitos Aki, sinähän sen sanoit! Mielenkiintoista tuossa on kuitenkin ristiriita ja samanaikainen turvallisuuden tunne, joka lauseesta välittyy. Ei ole tehtävä olla mukavin jätkä, eikä loputon kompromissien rakentaminen vie puusta pitkälle, mutta samalla pitää pystyä ja ennenkaikkea löytyä halua, rakentaa kaikilla turvallista ja mieluisaa yrityskulttuuria. Nämä kuullostavat tässä kättelyssä heti sellaisilta taidoilta, jotka minäkin haluan oppia. Mieluiten heti sormia napauttamalla, kiitos! Ja kas kummaa – eihän tuo sormia napauttamalla onnistu. Pitkäjänteistä työtä edessä siis.

2015 vuonna tehdyn tutkimuksen (Talent Board) mukaan 41 % työnhakijoista selvittää kohdeyrityksen yrityskulttuurista jotakin ennen hakupäätöksen tekemistä. Lähes puolet! Seuraava kysymys onkin, miten ihmeessä yritykset rakentavat myös ulospäin hyvältä näyttävän yrityskulttuurin. Vai näkyykö hyvinvoiva yrityskulttuuri ulospäin hyvää huokuvana?! Uskon, että näkyy. Yrityskulttuurihan kertoo, miten meillä toimitaan. Ja sitä Aki varmasti myös tarkoitti puheevuorossaan, että yrityksessä on turvallisuuden tuntu toimia niiden olemassa olevien toimintatapojen mukaan.

Akin toinen heitto “etsi ratkaisuja, älä tekosyitä” oli huikea! Hän kertoi omakohtaisen esimerkin siitä, kuinka Helsinkiin saatiin rakennettua junnuille treenihalli mahdottomalta tuntuneen urakan kautta. Voisin vaikka tatuoida tämän teksin itselleni otsaan, jos se auttaisi perus pessimististä luonnettani selviämään elämästä paremmin. Olen erittäin lahjakas löytämään ensinnä asioiden haastavimmat puolet ja sitten vasta innostumaan niistä hyvistä jutuista. Otan tästä ehdottomasti tämän kevään teemalauseen itselleni!

Kolmas, “millainen on seuraavan polven asiakkuus”, on haastava. Suoraan sanottuna en enää muista, mitä ajattelin kun tämän kirjoitin ylös. Uskon sen liittyneen jotenkin jo ajatuksissani pidempään pyörineisiin asiakaskokemuksiin ja siihen liittyvään teoriaan. Syvennyn aiheeseen siis oman esseensä verran myöhemmin.

Hauskaa, miten yksi puheenvuoro voi herättää kolme näin toisistaan samaan aikaan irrallista ajatusta, mutta samaan aikaan ovat hyvinkin toisiinsa nivoutuvia. Kiitos upeasta tapahtumasta, oli ilo olla osallistumassa!

 

Teksti on julkaistu osoitteessa https://wordpress.com/post/valokuvaajanblogi.wordpress.com/11

Lähteet

Sport & Business Seminar, 16.3.2018

https://sbseminar.fi/tapahtuma/#puhujat 

5 vinkkiä yrityskulttuurin kehittämiseen

Kommentit
Kommentoi