Tampere
24 May, Friday
17° C

Proakatemian esseepankki

Soman tyttöKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Blogi

Soman työistä puhuttaessa varmaankin kutkuttavaa on tietää, keitä nämä tytöt oikein ovat. Seuraavaksi kurkistetaankin kulissien taakse ja kerromme, keitä me olemme ja mistä tulemme.

Ensimmäisenä vuorossa on Soman kuopus Katariina. Hän on 23-vuotias, kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Pyhäjärveltä ja muutti vuonna 2015 opintojen perässä Tampereelle. Maatilalla varttuneena rivakat otteet ja nopea toiminta ovat iskostuneet heti pienestä pitäen osaksi hänen toimintaansa. Varhaisessa vaiheessa ruuan laittaminen ja leipominen alkoivat kiinnostaa ja olla jopa välttämättömiä, kun vanhemmat viettivät pitkät päivät töiden parissa.

Tietysti kiinnostus kasvoi hyvän ruuan pariin ja makunautintoja haettiin erilaisilla reseptikokeiluilla joskus myös isovanhemman kanssa.  Leipominen ja ruuan laittaminen olivat mielekästä tekemistä ja ajanvietettä pienessä kaupungissa.

Ensimmäinen kosketuspinta pitopalvelutyöhön on ollut joskus 10-vuotaan tienoilla. Täti harjoitti sivutoimisesti pitopalvelutoimintaa, jonka mukana kasvisten pilkkomista ja cocktailpullien pyörittelystä tuli tuttua jo varhain. Ensimmäisellä tarjoilukeikalla ikää taisi olla 13-vuotta. Näiden jälkeen erinäisten kesä- ja osa-aikatöiden tiimoilta oli luonnollista hakeutua työskentelemään ravintoloissa ja pitopalvelualalla.

Tien johdettua Tampereen Proakatemialle yrittäjyyslinjalle, ei tarvinnut kovin pitkään miettiä, millä keinoin työllistäisin itseni yrittäjänä. Kulunut vuosi on vierähtänyt Projektitoimisto Totalin alla pääsääntöisesti pitopalvelukeikkoja tehden. Nyt tulevaisuus jatkuu Pitopalvelu Soman kasvattamisen merkeissä.

Kommentoi