Tampere
25 May, Saturday
23° C

Proakatemian esseepankki

Sinun ihmisesiKirjoittanut: Sanna Tahlo - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Heräsin aamulla ja otin puhelimen käteen, selasin hetken facebookkia. Vastaan tuli treenikaverini jakama linkki, joka herätti mielenkiinnon ja ajatuksia jo pelkällä otsikollaan. Kyseessä oli työkavereihin liittyvä kirjoitus, jonka pohjalta päätin fiilistellä niitä, parhaita työkavereita, minun Hurmapäitäni.

Työkaverit tuntevat vahvuutesi, heikkoutesi ja pienet omituiset tapasi.  Huomaatko, miten läheisiä oikeastaan olette? (Kodin Kuvalehti, 2018).

Niin mekin tiimiyrityksemme ja tiimiyrittäjiemme kesken olemme työkavereita, suurin osa viikosta kuluu tiimin, tässä tapauksessa Hurman kanssa. Pohtimisen arvoista onkin, että miten kohtaan muut ihmiset ja tiimini ja mitä saan takaisin. Jos ja kun olen valmis sitoutumaan ja olemaan läsnä ja avoin, voin saada paljon takaisin – tukea, ymmärrystä, apua, myötäintoa ja iloa.

Jos olet juuri nyt töissä, katso ympärillesi. Siinä ne ovat, sinun ihmisesi.

Jos tunnet heitä katsoessasi edes pientä lämpöä, voit olla tyytyväinen. Työkaverit ovat nimittäin ne ihmiset, joiden kanssa elämästäsi eniten aikaa vietät. (Kodin Kuvalehti, 2018).

Tällä hetkellä istun kotona ja yritän saada jotain pientä aikaiseksi, koska migreeni jätti aamulla minut sängyn pohjalle. Mietin Hurmaa ja tiimikavereitani, enkä voi olla hymyilemättä, kun mietin yhteisiä hauskoja juttujamme ja kommelluksia. Tietysti myös suuria onnistumisia ja mokia, joista uskallamme myös puhua. Meissä yhdistyy ammatillisuus, mutta myös paljon käyttämämme sana vekkulointi.

Hyvä työkaveri kestää murheesi, mutta paras työkaveri kestää myös onnistumisesi. Molemmista kannattaa pitää kiinni. (Kodin Kuvalehti, 2018).

Välillä minäkin pienen elämäni aikani olen kohdannut ihmisiä, jotka ovat kateellisia tai jopa katkeroituneita toisten onnistumisista ja saavutuksista. Näin ollen olen erityisen onnellinen, kun ympärilläni on tiimi, jonka jäsenet jakavat murheensa ja kestävät ne, mutta ennen kaikkea osaavat juhlia toisten onnistumisista ja yhteisistä onnistumisista, ihan oikeasti. Se ei ole itsestäänselvyys tai valmis ominaisuus meissä, mutta siihen voi ja kannattaa kiinnittää huomiota.

Siis.

Kuinka me reagoimme toisten onnistumisiin?

Voiko meistä kaikista tulla parhaita työkavereita?

 

 

 

LÄHTEET

 

https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ilmiot/6-syyta-joiden-vuoksi-tyokaverit-ovat-elamasi-tarkeimmat-ihmiset-vaikka-et-edes

Kodin Kuvalehti. 2018. 6 syytä joiden vuoksi työkaverit ovat elämäsi tärkeimmät ihmiset – vaikka et edes huomaa sitä.

Kommentoi