Tampere
18 May, Saturday
24° C

Proakatemian esseepankki

SignCircle Oy – urheilun sisäpiirissäKirjoittanut: Kasimir Vuorinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

SignCircle Oy – urheilun sisäpiirissä

 

Lähes koko Suomen tuntema radiovirtuoosi ja liikemies Jari ’’Jaajo’’ Linnonmaa totesi aikoinaan yhdessä haastattelussa, että moni näkee ongelman siinä vaiheessa, kun hyvät kaverit lähtevät perustamaan yritystä mutta hän ei sitä näe. Hän lisäsi siihen, että ongelmaksi muodostuu, jos kukaan kaveriporukasta ei panosta yritykseen täysipäiväisesti vaan se on vain harrastelua, vähintään yhden on panostettava ideaan ja yritykseen täysipäiväisesti. (Perheyrityksestä karannut, Jaajo Linnonmaa)

 

Näkisin, että SignCircle Oy on esimerkki juuri tällaisesta kaveriporukasta, joka lähti seuraamaan ideaa ja katsomaan mihin se johtaa. Mukana ovat hyvät ystäväni Eetu, Aleksi, Tapio ja Sakari. Lisäksi yhtenä osakkaana on myös Jarno, joka on tuttu hänkin lentopallovuosilta valmentajana ja on oivallinen osakas yritykseemme hallitessaan koodaamisen salat.

 

Sovellus – Network

 

Yrityksemme keskittyy tällä hetkellä kahteen liiketoiminta alueeseen, jotka ovat osa ideaamme. Lippulaivana on lentopalloilijoiden ja tulevaisuudessa toivottavasti myös muidenkin lajien urheilijoiden eräänlainen kohtaamispaikka SignCircle Network. Network on alusta, joka pyrkii yhdistämään urheilijat ja seurat entistä paremmin toisiinsa.

 

Ongelma esimerkiksi suomalaisen lentopalloseurojen pelaajahankinnassa on niin sanottujen kärkikorin pelaajien hankkimisen jälkeen löytää itselleen täysi kokoonpano jokaiselle pelipaikalle. Suomen kokoisessa maassa on rajallinen määrä pelaajia, jotka haluavat panostaa pelaamiseen korkeimmilla sarjatasoilla, joten on olennaista, että seurat ja pelaajat löytävät toisensa.

 

Pelkistetysti esimerkkinä, jos suomalainen joukkue etsii itselleen hakkuria, hän pystyy suodattamaan Network -sovelluksemme avulla kaikki potentiaaliset suomalaiset hakkurit, jotka ovat vapaana/vapautumassa lähiaikoina. He myös näkevät sovelluksen pelaajakortista kaikki olennaiset pelaamiseen liittyvät tiedot ja mikä tärkeintä pelaajan lisäämät yhteystiedot itsestään mahdollista yhteydenottoa varten. Nopea tavoitettavuus pelaajien ja seurojen välillä olisi tärkein yksittäinen seuraus sovelluksesta. Sovelluksen julkaisu tapahtuu joulukuussa 2021.

 

Konsultointi – Consulting

 

Toisena liiketoiminta alueena yrityksellämme on sopimuskonsultointi, josta meille ehti kertyä mukavasti kokemusta viime kevään ja kesän aikana eli lentopallokauden off-season ajanjaksolla. Tarjosimme entisille ja nykyisille joukkuekavereillemme sopimuskonsultointia heidän etsiessään uusia seuroja ja tehdessään sopimuksia niihin. Lähtökohtaisesti emme puutu emmekä halua puuttua sopimuksen talousliitteen sisältöön siltä osin, minkä suuruinen sopimus on kyseessä. Sopimuskonsultoinnin pääosassa on asiasisällöt, sopimuksen kieli- ja ulkoasu ja yhteisymmärrys osa puolten välillä.

 

Yhteisymmärrys on melko laajalti käytetty termi urheilumaailmassa, jossa on totuttu tekemään useanlaisia erilaisia sopimuksia esimerkiksi joukkueurheilussa pelaajasopimukset ja yksilöurheilussa yhteistyösopimukset eli tuttavallisemmin nimettynä sponsorointisopimukset. Yhteisymmärryksen lähtökohtaisesti pitäisi mielestäni tarkoittaa sitä, että sopimusosapuolet ymmärtävät toisiaan sopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Eli sopimus olisi poistamassa ylimääräistä kitkaa ja selkeyttämässä mustaa valkoisella mitä kumpikin osapuoli haluaa ja ennen kaikkea sitoutuu tekemään. On hyvä muistaa, että sopimus sekä velvoittaa että oikeuttaa toimimaan halutulla tavalla. Haluamme olla osaltamme luomassa urheilun pelikentille parempaa yhteistyötä ja ymmärrystä. Yksinkertaisesti kyse on parempi laatuisimmista sopimuksista.

 

Myynti ja markkinointi

 

Rohkenen sanoa yrityksemme ryhdikkäästä sosiaalisen median haltuunotosta huolimatta, että myynnin ja markkinoinnin saralla olemme vasta alussa ja osin myös vielä tietämättömiä, miten voimme kehittyä näillä sektoreilla. Se on selvää, että työtä on edessä paljon. Ennen kaikkea tämänhetkiset palvelumme on hiottava sellaiseen muotoon, jotta kohderyhmän asiakkaiden on helppo ottaa ne käyttöönsä. Vielä tarkemmin sanottuna kyse on meidän taidoistamme markkinoida ja myydä tuotetta. Ja sen jälkeen asiakkaan halusta ostaa juuri meidän palvelumme.

 

Taustatyömme ideamme kartoitusvaiheessa on kuitenkin tuonut meidät tähän pisteeseen missä nyt olemme. Pääasia alkuun on löytää oikeat ihmiset antamaan palautetta työstämme. SignCircle – Network ja Consulting palveluiden kehitys riippuu luonnollisesti käyttäjistä. Vanha fraasi asiakas on aina oikeassa, ei ole väärin todettu tässäkään yhteydessä. Näin alkuvaiheessa olennaista tulee olla tuotteen markkinointi niin, että tietoisuus nousee. Täytyy siis löytää oikea kohderyhmä kenelle voi alkaa palveluitamme myymään.

 

Jotta tietoisuus meistä nousee, tulee hyödyntää monia eri kanavia markkinoinnissa ja myynnissä. Tähän mennessä olemme hyödyntäneet sosiaalisen median lisäksi, omia verkostoja ja sidosryhmiä, joissa olemme itse mukana. Vastaanotto on ollut lähtökohtaisesti yllättävänkin positiivista. Tästä hetkestä eteenpäin on hyvin tärkeää jatkaa työtämme markkinoimalla palveluita, jotta voimme alkaa myymään systemaattisemmin.

 

Kehitysnäkymät ja tulevaisuus

 

Heti yrityksemme alkuajoista lähtien olemme varovaisen rohkeasti puhuneet kansainvälistymisestä. Näkisin, että konseptillemme on kysyntää myös kansainvälisesti mutta sitä ennen yksi tärkeimmistä työtä vaativista kohteista on palveluiden hiominen sellaiseen muotoon, että skaalautuvuus eri urheilulajeihin ja eri maihin on mahdollista. Liikaa ei kannata hinkata ja hieroa, jos näin käy voimme jäädä pois junan kyydistä ollessamme vielä edellisellä asemalla. Rohkeus on valttia ja aika on rahaa.

 

Niin kuin ’’Jaajo’’ haastattelussaan antoi ymmärtää, jos hyvästäkään kaveriporukasta kukaan ei uhraa aikaansa ja työskentele täysipäiväisesti idean eteen, voi hyvän idean antaa olla. Uskoisin, että tämän seikan olemme ottaneet huomioon ja panostamme yritykseemme siten, että kasvu on tulevaisuudessa mahdollista. Se kun on päivänselvää: ’’Kehitys loppuu tyytyväisyyteen!’’

 

 

Lähteet

 

Kasvu Open. Linnonmaa, J. 2019. Perheyrityksestä karannut – Jaajo Linnonmaa. Katsottu 25.11.2021.

https://www.youtube.com/watch?v=h4b0T4j8GPk

 

SignCircle Oy. 2021. Luettu 27.11.2021.

https://www.signcircle.fi/palvelut/network

 

Kommentoi