Tampere
21 May, Tuesday
11° C

Proakatemian esseepankki

Selätä talven pimeys ja kylmyys asenteella!Kirjoittanut: Iines Vänninmaja - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

 

Oletko sinä se marraskuun valittelija, joka alkaa jo elokuussa marisemaan kaikille, kun tämä pimeys tulee niin äkkiä? Oletko sinä se, joka valittaa kylmyydestä, vaikka se olisi pienellä asenteen korjauksella ja ulkovarusteilla selätettävissä? Jos vastasit kyllä, tai et kehdannut vastata, vaikka osui ja upposi, tämä essee on tehty sinulle!

 

Se ei varmasti ole kellekään suomalaiselle yllätys tai poikkeus, että meillä on neljä vuodenaikaa käytössämme. Monesti me vietämme kaikki neljän vuodenaikaa täällä Suomessa tehden samoja arkirutiineja, paistoi aurinko tai satoi lunta. Joten miksi joka vuosi märehtiä ja surkutella samaa asiaa? Ainut ero on se, millä jalalla sinä nouset sängystä ylös ja millä asenteella kohtaat päivän. Jotta pystyisit olemaan kiva työkaveri tai ystävä, tässä pieni herättelevä pelastuslista talven pakkasille!

 

  • Pue lämpimästi ja investoi kunnon takkiin, ulkokenkiin ja hanskoihin. Itse valitin pari vuotta sitten kuinka kylmä ulkona on. Päätin ostaa makuupussilta näyttävän toppatakin, jonka kanssa ei enää ole kylmä ja ulkona viihtyykin yllättävän pitkään. Aamulla pakkanen jopa piristää, kun ei tarvitse kylmyydestä täristä bussipysäkillä.

 

  • Syö aamupala, edes banaani. Monesti alhainen verensokeri laittaa aamulla väsyneenä kiukun päälle ja sitten helposti syyttää kaikkea muuta ympärillä, paitsi nälkää.

 

  • Herää aikaisin ja ajoita päivää niin, että ehdit edes hetken nauttimaan päivänvalosta. Oli se sitten kahvikuppi kädessä ikkunasta ulos katsomista, pieni happihyppely koiran kanssa tai lumitöiden teko. Pienikin hetki on yllättävän voimaannuttava, sillä talvipäivät ovat kerrassaan upeita, kun kunnolla katselet ympärillesi!

 

  • Vaikka pimeys tulee jo neljän maisemissa, osta kotiin kivat tunnelmavalot, jotka tuovat kivan kotoisan fiiliksen. Ja hei! Muistatteko kesällä, kun aurinko paistaa suoraan sisälle ja voivotellaan kun kaikki pölyt ja tahrat näkyvät joka paikasta? Eipä ole tätä ongelmaa puoleen vuoteen!

 

Muista myös korjailla asennettasi pitkin päivää. Yltiöpositiivinen ei tarvitse olla, mutta kukaan ei jaksa turhanpäivästä valitusta. Yritä joka päivä arvostaa sitä, mitä sinulla on tässä hetkessä. Se laittaa ajatukset aika nopeeta oikeaan perspektiiviin. Ota myös asioita huumorilla! Mukavia talvikelejä kaikille, kaivakaa vanhat luistimet esiin ja käykää testaamassa taitojanne.

 

 

Tässä esseessä käytetty seuraavaa lähdettä:

Vasara, M. 1.8.2022. Asenne edellä! Viisi vinkkiä, joilla luot päivästäsi iloisen ja raikkaan. Blogikirjoitus. Viitattu 27.11.2023. https://hidastaelamaa.fi/2022/08/asenne-edella/

 

Kommentoi