Tampere
22 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

SBS 2022Kirjoittanut: Elmeri Sikala - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Sport&Business Seminar 2022

 

Tutustuin Sport&Business Seminariin kunnolla ensimmäisen kerran Roimalle ja Empirialle järjestetyn myyntipäivän aikana. Kilpailimme tiimien kesken myytyjen lippujen määrästä. Innostuin tapahtumasta heti, sillä se vaikutti mielenkiintoiselta. Ajattelin myös, että minun on helppo myydä tuotetta, jonka takana pystyn seisomaan. Lippujen myynnin vaikeus hieman yllätti minua. Ihmiset olivat kyllä kiinnostuneita tapahtumasta, lipun hinta oli myös kohdallaan. Suurin kynnyskysymys yrittäjillä oli tapahtuman aikataulu, sillä useammalla oli jo sovittuna kyseiselle päivälle palaveria, virkistyspäivää yms. Itse sain myytyä myyntipäivänä 3 lippua.

Myyntipäivän jälkeen SBS-tiimi otti yhteyttä ja pyysi mukaan lippujen myynti tiimiin ja lupasin osallistua. Olin mukana myymässä lippuja yhteensä ainakin 4 eri päivänä noin 1,5 kk aikana, mutta sain myytyä ainoastaan 1 lipun. Muutama isompi kauppa peruuntui virkistyspäivien takia. Opin myyntipäivien aikana paljon puhelinmyynnistä ja sain pienennettyä kynnystä soittamiseen.

Keskiviikkona 4.5.2022 osallistuin tapahtuman järjestämiseen Lempäälään Ideaparkilla Bläkboksilla. Tapahtuman rakentaminen sujui kokonaisuutena ihan hyvin, mutta suunnitelmallisuudessa olisi vielä parannettavaa. Rakentaminen ei ollut kovin tehokasta, sillä porukka ei aina tiennyt mitä tehdä. Itse osallistuin muun muassa valojen asennukseen, esittelyautojen parkkeeraukseen ja vip-aition järjestämiseen.

Tapahtumapäivä 5.5.2022

Torstaina saavuin Ideaparkille puoli yhdeksän jälkeen. Tapahtumapäivän työvuorot oli jaettu etukäteen ja jokaiselle oli tiedossa oma tehtävänsä. Ensimmäinen hommani oli ohjata asiakkaita sisään ovilta. Kymmeneltä alkoi ohjelma Iiro Harjulan juontaessa Aslak De Silvan lavalle.

Aslakin puheenvuoro oli mielestäni hyvä ja mielenkiintoinen. Hän kertoi elämästään ja perhetaustastaan sekä urastaan taistelulajien parissa. Puhe oli inspiroiva ja sisälsi sopivasti aiheita tapahtuman pääteemoista eli urheilusta ja yritysmaailmasta.

Seuraavana vuorossa oli Hakametsä Sport Kampuksen yrityspuheenvuoro. Esitelmä oli ihan mielenkiintoinen ja valotti hienosti Hakametsän alueen tulevaisuutta.

Ennen lounasta puheensa piti vielä Juha Puhtimäki ja Matti Iivarinen. Etenkin Iivarisen puheesta paistoi selvästi kokemattomuus vastaavanlaisiin tilaisuuksiin, eikä powerpoint-esityskään näyttänyt kovin viimeistellyltä. Puheen sisältö oli lähinnä uratarinaa ja sisälsi vain vähän yhtymäkohtia yritysmaailmaan.

Lounaan jälkeen oli vuorossa mielestäni tapahtuman paras osio eli paneelikeskustelu osallistujina Mirelle Lund, Pekka Saravo, Heikki Huovinen ja Iiro Harjula. Paneelikeskustelussa oli paljon konkreettisia esimerkkitilanteita tiimitoiminnasta ja mentaalivalmennuksesta urheilumaailman huipulta.

Tapahtuman viimeinen puhuja oli Kiira Korpi. Kiiran puhe oli elämänkerta luonteinen, rehellinen, henkilökohtainen ja jopa hieman koskettava. Korpi kertoi avoimesti ura-aikojen suorituskeskeisyydestään ja romahduksestaan sekä taitoluistelun pimeästä puolesta. Yleisö vaikutti pitävän Kiiran puheesta ja kysymyksiä tuli suhteellisen paljon.

Kokonaisuudessaan tapahtuma onnistui ihan hyvin, mutta ei ylittänyt odotuksia. Tapahtuman purku sujui moitteettomasti nopeassa ajassa.

Järjestäjätiimi sai varmasti tapahtumasta paljon oppia ensi vuoteen ja uskon seuraavan Sport&Business Seminarin olevan taas entistä parempi.

Kommentoi