Tampere
22 May, Wednesday
23° C

Proakatemian esseepankki

Samulin ja Akin Everesting -haaste: hiihtävät Pyhätunturin päälle 34 kertaa!Kirjoittanut: Fiia Ketonen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Julkaistu 22.3.2021 Weekendbeen Bee Good -blogissa

https://www.weekendbee.fi/blogs/bee-good-blogi/samuli-ja-aki-lahtevat-toteuttamaan-everesting-haastetta-ja-hiihtavat-pyha-tunturin-paalle-34-kertaa

Artikkelikuvan lähde: Samuli Hiltusen kotialbumi

 

Weekendbee x Everesting

 

Täällä kirjoittelee Weekendbeen pitkäaikainen TestBee Fiia. Alkuun lyhyesti musta! Olen 30-vuotias nainen, alun perin kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, mutta nykyisin vaikutan Tampereella. Siinä välissä olen ehtinyt asua myös Ruotsissa, Australiassa ja puolisen vuotta ympäri Aasiaa. Olen ammatiltani videokuvaaja ja valokuvaaja, kauniiden hetkien tallentaminen on lapsuudesta aikuiseksi asti jatkunut intohimo. Liikkuminen on mulle tärkeä energian lähde, rakastan kokeilla erilaisia lajeja, tärkeintä mulle kaikessa on aina hauskuus! Mitään ei pidä tehdä liian verenmaku suussa. Lempilajeihin kuuluu erilaiset vesilajit, näistä ehdoton suosikki surffaus! Surffauksen perässä on tullut matkustettua ympäri maailmaa trooppisten aaltojen perässä, vaikka sittemmin olen ihastunut myös kylmässä vedessä surffaamiseen. Plussaa siitä, että kylmät aallot voi saavuttaa myös asteen verran pienemmällä hiilijalanjäljellä! Mistä päästänkin yhteen mulle tärkeään asiaan, luontoon ja vastuulliseen elämäntyyliin. Vastuullisuus merkitsee mulle erityisesti niitä pieniä, parempia arjen valintoja. Yksi mottoni onkin, täydellinen ei kenenkään tarvitse olla, kunhan aktiivisesti pyrkii parempaa kohti!

 

Mitenkäs sitten olen päätynyt tätä blogipostausta kirjoittamaan? Vietin tammikuutani lumisessa Pyhätunturissa, kun siellä asuva ystäväni Samuli kertoi minulle aikovansa suorittaa Everesting -haasteen keväällä. Tarkalleen ottaen pääsiäisen tienoilla. En ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä haasteesta! Kyseessä on siis maailmanlaajuinen haaste, jossa ideana on kerätä Mount Everestin verran vertikaalikilometrejä yhdeltä istumalta. Eli siis tarkalleen ottaen huimat 8848 metriä nousua! Haasteessa saa käyttää apuna vain omia lihasvoimia, sähköpyörät ja muut on siis kielletty. Everestingin nousutyyli on kuitenkin vapaa, voit siis juosta, pyöräillä tai vaikkapa skinnata. Näistä jälkimmäinen on valikoitunut Samulin tyylilajiksi. Hänen ei myöskään tarvitse lähteä yksin kipuamaan, koska hän sai myös ystävänsä Akin innostumaan Everestingistä! Joukossa hauskuus kasvaa.

 

Nyt olisi varmaan tähän väliin paikallaan lyhyet esittelyt myös Samulista ja Akista.

 

Samuli on vajaa kolmekymppinen multisporttaaja, tai ehkä ennemminkin multiulkonaliikkuja. Vuorilla, meressä, poluilla ja hiekkateillä Samuli kokee olevansa onnellisimmillaan, eikä retkeilyauto ole varmasti valikoitunut pysyväksi asuinmuodoksi vähiten juuri sen takia – koti liikkuu tarpeen vaatiessa harrastusten mukana juuri sinne, minne sydän vetää. Tärkeinä arvoina hän pitää ekologisuutta ja kestävyyttä elämän valinnoissa ja esimerkiksi lentomatkailu ja pikamuodin hankkiminen on vähentynyt viime vuosina minimiin, ja asuinmuodoksi on valikoitunut sekä pienen hiilijalanjäljen jättävä että kevyesti mukana liikkuva vaihtoehto. Haasteiden asetus itselleen, ja ihmisten mukaan haastaminen, saa Samulin motivoitumaan, ja erilaisia projekteja on oltava suunniteltuna tulevaisuuden varalle koko ajan.

 

Aki on liikunta-alalle eksynyt nuorimies, jonka pääosaaminen on uinnin parissa. Uinti on ohjannut häntä myös enemmän luonnonvesiin sekä surffauksen pariin. Hän on monipuolinen liikkuja, joka tykkää harrastella ja välillä kisailla triathlonin parissa sekä motivoida ihmisiä lenkkipoluille. Viimekesänä hän tutustui myös swimruniin, joka osoittautui mieluisaksi harrastukseksi. Todennäköisesti Akia odottaa myös tulevana kesänä uudet lajikokemukset/haasteet luonnon helmassa. Akin motto on ”liikkuen ja naureskellen päivästä toiseen”. Hänen tekemistänsä ohjaakin halu kehittää ja kehittyä niin liikunnassa, kuin ihmisenä.

 

Haasteesta kuultuani totesin Samulille, että tuo tempaus pitäisi kyllä saada taltioitua! Ja niinpä päätimme lähteä yhdessä Weekendbeen kanssa toteuttamaan Everestingistä minidokkaria, kuvaajana toimii itse allekirjoittanut. Ota siis meidän kolmen Instagram -tilit haltuun, niin pääset seuraamaan reaaliajassa meidän valmistautumista haasteeseen, itse haasteen toteutusta sekä jälkitunnelmia. Vaikka Everesting on varmasti kaikkea muuta kuin helppo haaste, niin me kaikki ollaan kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tärkeintä on hauskanpito!

 

Reflektointi:

Kyseinen blogipostaus ei saanut kommentointia alkuperäiseen postaukseen, mutta julkaisin linkin ja osia postauksesta omassa sosiaalisessa mediassani. Sitä kautta kommentointia tuli paljon ja itse suoristuspäivälle saatiin paljon livekatsojia seuraamaan Akin ja Samulin haastepäivää. Mielestäni postaus auttoi suuresti esimarkkinoinnissa ja myös Weekendbee oli toteutukseen tyytyväinen!

 

Aihetunnisteet:
Kommentoi