Tampere
15 Jun, Saturday
14° C

Proakatemian esseepankki

Saawan syksystäKirjoittanut: Julius Honkanen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Syksy oli Saawassa hiljaista aikaa. Minä toivoin kesän jälkeen projekteja syksyksi, mutta toisaalta näin jälkeenpäin ajateltuna on hyvä asia, ettei projekteja tullut. Syksy on ollut monelle meistä hengähdystauko kesän kovasta vauhdista ja nyt on ollut aikaa jäsennellä omia ajatuksia mitä kesällä tuli tehtyä. Itsekin olen tehnyt paljon ajatustyötä sen suhteen, miten kesän projektit menivät ja mitä olisi voinut tehdä toisin. Olen myös pohtinut tulevaa ja pyrkinyt miettimään meille mahdollisia projekteja keväälle, joista koko tiimi innostuisi. Odotan innolla kevään 12 h tapahtumaa jonka Saawa päätti järjestää itselleen. Toimeksiantajana on Saawa itse ja tehtävänä on keksiä Saawalle projekti ja tehdä siitä projektisuunnitelma ensi vuodelle. Meillä toki on muutama vanha projekti jo valmiina työstettäväksi mutta haluamme kehittää niiden lisäksi jotain täysin uutta.

Pidin erityisesti syksyssä siitä, kuinka kaikki tekivät ajatustyötä sen suhteen, miten saisimme innostettua koko tiimin tekemään yhdessä. Se huokui meistä jokaisesta, vaikka aluksi kukaan ei sanonut sitä edes ääneen. Lopulta kissa nostettiin pöydälle ja asiasta alettiin keskustelemaan. Saawalaiset haluavat puhaltaa kaikki yhteen hiileen ja toivottavasti se myös näkyy konkreettisesti ensi keväänä. Muutamme osuuskunnan jo olemassa olevaa toimintatapaa enemmän työpaikkamaiseksi ja luovumme esimerkiksi henkilöiden korvamerkatuista ressuista. Ne ajavat väistämättä enemmän kohti minä ajattelua kuin me ajattelua. Pidin myös erityisesti mökkipajasta ja oppimissopimuksista. Aluksi ajatus kolmesta päivästä suljetussa paikassa näin isolla porukalla ahdisti minua, mutta heti kun olin saanut oman oppimissopimuksen alta pois olo helpottui. Ahdistus johtuikin vain siitä, että tiesin että minun piti esiintyä. Mökkipajassa oli todella rento meininki ja kaikilla oli kivaa.

Vaikka emme työstäneet varsinaisia projekteja eteenpäin niin työstimme Saawaa eteenpäin. Se oli meidän syksymme suurin projekti ja tuntui että olemme edenneet suurin harppauksin. Työstettävää riittää vielä paljon mutta nyt se lumipallo on laitettu liikkeelle ja se kasvaa ja vahvistuu hetki hetkeltä. Mukavaa myös nähdä kuinka Saawan uusi jory suoriutuu keväästä ja päästäänkö asetettuihin tavoitteisiin. (Kyllä päästään)

Syksy koulun ulkopuolella meni myös todella mukavasti ja leppoisasti. En keskittynyt mihinkään ylimääräiseen koulun ohella. Toisaalta olisi voinut keskittyä vielä tarkemmin esimerkiksi juuri näiden esseiden kirjoittamiseen niin ei tarvitsisi yömyöhään näitä rustailla. Minun uudenvuodenlupaus on, että kevään esseepisteiden kanssa olen ajoissa. Olen pohtinut tänä syksynä sitä, että pitäisin tauon kokonaan älypuhelimesta ja vaihtaisin hetkeksi takaisin näppäinpuhelimeen. Poistin jo aiemmin kesällä Instagramin siitä syystä, että se vei liikaa keskittymiskykyäni ja kulutin siellä muutenkin liikaa aikaa. Nyt tuntuu, että sen tilalle on tullut Pinterest ja YouTube. Olen alkanut kaivata aikaa ennen älypuhelinta, aikaa ennen turhia ärsykkeitä. Toki koen, että älypuhelimesta on paljon hyötyäkin eikä kaikki selailuni ole täysin turhaa. Ehkä minut tavoittaa ensi keväänä vain sähköpostitse, viestillä tai soittamalla ken tietää.

Kommentoi