Tampere
20 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Rukalla hommissaKirjoittanut: Siiri Eronen - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tammikuussa lähes kaikki hurmoslaiset lähtivät hommiin Rukalle. Pääsimme mukaan järjestämään huikeaa tapahtumaa nimeltä Rukan Pipolätkä. Tämä tapahtuma on järjestetty jo useampana vuonna, mutta vuosi vuodelta suosio on kasvanut yhä enemmän. Tapahtumassa siis max 8 hengen joukkueet pelaavat toisiaan vastaan “höntsy” mielessä jääkiekkoa ulkojäällä. Pelissä on toki tietyt säännöt, joita on jokaisen joukkueen noudatettava. Peli pelataan 4 vs 4, 15 min juoksevalla peliajalla. Pelissä ei ole pitkiä kiekkoja tai paitsioita, eikä maalivahteja. Maaleina toimivat pienet metalliset maalit. Varusteina on luistimet, maila sekä kypärän käyttöä suositellaan vahvasti. Sekä kaikenlainen väkivalta ja taklaaminen on kiellettyä. Tuomari on vastuussa pelin kulusta ja viheltää poikki, jos jotain rikkeitä yms. tapahtuu. 

Rukalla oli tapahtumaan aivan loistavat puitteet. Olimme koko tiimin voimin todella innoissaan Rukalle lähdöstä. Hommiin meitä hurmoslaisia lähti yhteensä 17. Ensimmäinen auto starttasi tiistaina 16.1 klo 7.00 TAMK:in pihasta. Osa porukasta lähti päivää aikaisemmin, koska tapahtuma-alueella tarvittiin lisäkäsiä kokoamiseen, mm. Beachflagien ja mainoselementtien kasaamiseen.  

Viime vuonna muutama hurmoslainen oli pelkästään tuomaroimassa pelejä yhdessä Samoalaisten kanssa. Työtehtäviä oli erilaisia. Suurin osa meistä toimi tuomareina, osa oli kentänhoitajia, muutama oli infopisteellä ja makkaranpaistossa. Itse toimin tuomarina kaikkina päivinä. Tuomarointi oli todella hauskaa puuhaa, vaikkakin kylmä siinä tulikin. Lähes aina oli kaksi peliä putkeen ja sitten 15 minuutin tauko. Tätä jatkui aamu yhdeksästä ilta yhdeksään. Päivät olivat pitkiä ja kylmä tuli. Onneksi työ ei muuten ollut mitenkään rankkaa ja pelejä oli mukava seurailla, varsinkin kun pelaajat osasivat käyttäytyä. Muutamaan kertaan piti tilanteisiin puuttua, koska kyseessä oli aikas kostea tapahtuma ja siitäkin syystä välillä tunteet kuumenivat. Kuitenkin vaara tilanteilta vältyttiin. 

No ainahan on hyvä jälkikäteen miettiä mikä meni hyvin ja missä olisi ollut parannettavaa. Myöskin tässä tilanteessa voidaan miettiä mitä viedään käytäntöön, nimittäin saimme kutsun jo tulla ensi vuonnakin hommiin. Kyllähän sen voi sanoa, että hyvin meni työtehtävien suorittaminen ja se, että osasimme pitää yhdessä hauskaa koko tiimin voimin. Vaikka kylmä oli ja välillä vähän ärsytti sekä väsytti, niin yhdessä selvisimme kaikesta. Myös projektipäällikkömme Markus oli hoitanut hommat sekä tiedottamisen hyvin niin ennen reissua kuin paikan päälläkin. Parannettavaa tällä reissulla olisi ollut kommunikaatiossa. Ei ole ensimmäinen eikä varmaan viimeinen kerta, kun Hurmoksessa viestintä on vajavaista. Asioita ei infottu kaikille, kun oletettiin, että kaikki tietävät. Myöskin oli ristiriitaista tietoa muun muassa milloin autot starttaavat takaisin kohti Tamperetta jne. Mutta tästäkin selvittiin lopulta ja aiomme koko tiimin voimin ottaa viestinnän ja kommunikaation parannuksen kohteeksi. Nyt olemme tiiminä taas yhden kokemuksen rikkaampia ja ensi vuonna takaisin hommiin. Uskon, että ensi vuodesta tulee vieläkin hauskempi ja hommat rullaavat vielä paremmin. Mutta kaikin puolin oli todella hauska ja opettavainen reissu, mukavan erilaista hommaa kuin perus akatemia-arki! 

Lähteet:

Pipolätkä.fi. 2024. Pipolätkä Säännöt. Verkkosivu. (Viitattu 2.3.2024)

Kommentoi