Tampere
27 May, Monday
17° C

Proakatemian esseepankki

Roiman missioKirjoittanut: Joel Lauronen - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Miksi Roima tarvitsee mission?

 

Minkä tahansa yrityksen kasvu ja menestys riippuvat sen lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteista. Missio vastaa ehkä suurimpaan kysymykseen yrityksen perustamiseen liittyen. Miksi yritys on olemassa ja mitä se aikoo saavuttaa pitkällä aikavälillä. Sillä pyritään kertomaan sitä perustaa, mille yrityksen olemassaolo rakentuu. Monesti myös ajatellaan, että yrityksen mission on kestettävä aikaa, mutta aina se ei ole näin. Missio voidaan myös uudistaa, jos yrityksessä tehdään esimerkiksi strategiapäivitys ( smestrategy.net, nd)

 

 

Keväällä 2022 lähdimme johtoryhmän ja valmentajamme Tirrin kanssa miettimään Roimalle missiota, visiota ja arvoja. Koko ajatus tuntui silloin jollakin tavalla täysin absurdille. Omalla työurallani en ollut kertaakaan törmännyt siihen, että olisin esimerkiksi miettinyt jonkun asiakkaan yrityksen missiota. Kuten yllä kerroinkin, yrityksen mission tarkoitus on kertoa miksi yritys on olemassa. Voisin sanoa, että itselläni oli lievästi sanottuna käynnistymisvaikeuksia tämän mietinnässä. Muistan kun Tirri kysyi Aleksilta, että nukkuuko Joel…

 

Muutaman eri vaihtoehdon jälkeen päädyimme seuraavan laiseen fraasiin muille tiimiläisille: ”Kehity ihmisenä, menesty tiimiyrittäjänä.” Pystyin kyllä ottamaan tämän itselleni. Jokainen Roimassa on tullut erilaisesta tilanteesta akatemialle. Toiset ovat olleet pitkän aikaa työelämässä, kun taas toiset ovat saattaneet tuolla suoraan lukiosta tai ammattikoulusta. Kaikilla meillä on myös omat vahvuudet ja heikkoudet. Näiden tunnistamisen tulee olemaan jokaisen meidän itsensä tehtävä, mutta jossain vaiheessa myös tiimiläiset oppivat tuntemaan sinut paremmin. Kun me tiiminä tunnistamme toistemme heikkoudet ja vahvuudet uskon myös vahvasti siihen, että jokainen Roimalainen menestyy tiimiyrittäjänä.

 

 

Mielestäni meidän pitäisi tuoda Roiman missiota enemmän esille akatemialla. Mielestäni on tärkeää, että se tulee esille muille tiimeille ja varsinkin vasta akatemia matkansa aloittaneille pinkuille. Olisi todella mielenkiintoista päästä uuden pinkkutiimin pajaan silloin kun he miettivät omaa missiota, visiota ja arvoja.

 

Vaikka tässä vaiheessa: ”kehity ihmisenä, menesty tiimiyrittäjänä” kirjoittaminen ja ääneen sanominen saattaa tuntua oudolta, niin mielestäni se tulee olemaan tärkeä osa Roimaa nyt ja tulevaisuudessa.

 

 

 

 

 

Lähteet:

 

www.smestrategy.net. nd. What is a mission? & Why is it important?. Verkkosivu. Viitattu 29.08.2022

 

https://www.smestrategy.net/blog/what-is-a-mission-why-is-it-important

Kommentoi