Tampere
24 May, Friday
26° C

Proakatemian esseepankki

Revenan ensimmäinen kvartaalikatsaus 2020Kirjoittanut: Jarkko Suojanen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Revena Osuuskunnan 1. kvartaalikatsaus 2020

 

Lyhyt katsaus Revenan talouteen ja ensimmäiseen kvartaaliin. Asetimme tiimillemme tavoitteen yritystä perustaessa, että lähdemme syksyllä 2020 mökkipajaan ulkomaille ja konkreettinen budjetti tälle on 10 000 €. Korkea tavoite kuitenkin mahdollistaa meille nyt enemmän käytettävää rahaa, koska ulkomaille tulemme tuskin syksyllä pääsemään. Kiinteät kustannukset pyörivät 7 000 € ympärillä vuositasolla (2020), mutta nyt puhutaankin kvartaalitaloudesta eli neljännesvuositaloudesta. Lisätään vielä, että liikevaihtotavoite koko vuodelle oli minimaaliset 17 000 €. Mutta nyt kuitenkin itse katsaukseen.

 

Kiinteät kustannukset

 

Kiinteät kustannukset ovat jakautuneet budjettisuunnitelmassamme kvartaaleittain n. 1800 €, 1300 €, 2100 € ja 2600 € eli keskiarvolla 1900 € per kvartaali. Liikevaihtotavoite kvartaalille näin ollen 17 000 € / 4 = 4250 €

 

Liikevaihto ja menot

 

Mainittakoon, että katsaus on tehty ns. vääräoppisesti helmikuu – huhtikuu, koska tammikuussa meillä ei vielä ollut yritystä yms. Katsaus on nyt kolme ensimmäistä toiminnassa olevaa kuukautta. Liikevaihto ensimmäisen kvartaalin aikana oli odotettua suurempi n. 12 000 € ja samoin yrityksen kulut n. 2600 €. Tästä voimmekin päätellä, että yrityksen toiminta tällä hetkellä on kannattavaa. Liikevaihto koostuu pääosin henkilöiden omakohtaisista tai pienellä porukalla tehdyistä projekteista mm. Pihuri ja yhteistyö K-Supermarket Ratinan kanssa. Kuitenkin yksi tiiminkin yhteinen projekti löytyy, Sport & Business seminaarin lippujen myynti.

 

Liikevoitto

 

Liikevoitto prosentiksi muodostuu tällöin n. 76 %, joka on mielestäni todella hyvä. Liikevoitto oli kvartaalin aikana odotettua suurempi, joten uskaltaisin antaa yrityksellemme tulosvaroituksen tälle tilikaudelle, kuitenkin positiivisessa mielessä.

 

Näkymä on tällä hetkellä todella hyvä, sillä käynnissä on tälläkin hetkellä monta jatkuvaa, alkavaa ja todella tuottavaa projektia. Yrityksemme tuskin tulee kaatumaan lähitulevaisuudessa, koronasta huolimatta. Syksyllä kiinteät kulut nousevat, mutta siihen on varauduttu budjetoimalla rahaa kustannuksiin valmiiksi jo kevään aikana.

 

Loppuun lisättäköön, että yrityksellämme ei ole poistettavaa omaisuutta, joten kvartaalitasolla alaskirjausta ei tarvitse tehdä.

 

Kirjoittanut

Jarkko Suojanen

Revena Osuuskunnan talouspäällikkö

 

 

 

Lähteet: Revenan Netvisor ja Revenan ressu2020

Käsitteet ja muut: https://yle.fi/uutiset/3-6754400, luettu 28.4.2020

Kommentoi