Tampere
28 May, Tuesday
23° C

Proakatemian esseepankki

Rahan merkitysKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Rahasta puhuminen on yleisesti arka aihe. Ei pelkästään Suomessa vaan oikeastaan joka puolella maailmaa. Tämä johtuu siitä, että raha on monesti mittari jolla mittaamme omaa ja muiden arvoa. Palkka on oikeastaan aika suoraan mittari joka kertoo sen hetkisen arvomme taidoistamme työmarkkinoilla. Esimerkiksi jos puhutaan rahasta kaveriporukassa, tuntee vähiten palkkaa saava henkilö itsensä varmasti muita huonommaksi.

“Raha ei tuo onnea” kuuluu kuuluisa sanonta. Raha ei ole kuitenkaan onnellisuutta mittaava asia. Raha on yksinkertaisesti vaihdannan väline, jolla pystyy hankkimaan itselleen onnellisuutta tuottavia asioita. Esimerkiksi ruokaa ostaessasi, ostat oikeasti nälän tunteen pois. Rahan pystyy siis vaihtamaan asioihin, jotka tuottavat itsellemme onnellisuutta. Rahalla ei ole toisin sanoen minkäänlaista arvoa, ennen kuin käyttää sen.

Rahalla on siis loppujen lopuksi niin paljon arvoa kuin itse sille antaa. Taikka kuinka isosti käyttää omaisuuden tai palkan suuruutta mitatakseen omaa menestystään. Liika rahan jahtaaminen johtaa väistämättä siihen, että rahasta tulee ainut omaa onnellisuutta mittaava asia. Tällöin voi helposti juuttua sykliin, jolloin mikään tienattu rahamäärä  ei riitä, vaan aina on tienattava enemmän. Olen itse aina ajatellut, että rahaa tulee paljon. Omat ajatukseni kumpuavat siitä, että suuri rahamäärä tuo mukanaan myös paljon vapautta, mutta kovapalkkaisessa työssä oleminen tuo kuitenkin mukanaan suuren vastuun ja työmäärän. Iso palkka ei välttämättä sittenkään tuo mukanaan vapautta. Menestystä voi mitata myös muulla kuin rahalla. Onnellisuus ja tavoitteellisuus omalla työpaikalla voivat helposti olla tärkeämpiä asioita työelämässä kuin raha. Raha yleisesti pidetään siis arvokkaampana, kuin se oikeasti on.

Kommentit
  • Rasmus Kanervisto

    Kun aloitin akatemian raha aiheena oli eventassa sellainen mörkö että huh huh. En tiedä mitenn muissa tiimeissä meni, mutta meillä siitä ei vain puhuttu. Siitä ei uskallettu puhua. Se on totta, että osa pitää rahaa arvokkaampana kuin se on, mutta näin yrittäjyyttä opiskellessa raha ja miten sitä saadaan kerättyä on erittäin tärkeä pitää mielessä kokoajan.

    30.11.2017
Kommentoi