Tampere
25 May, Saturday
12° C

Proakatemian esseepankki

Projekti Pinkkutuparit 28.10.2022Kirjoittanut: Emmi Salminen - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tässä tulee sekalainen teksti järjestämästämme tapahtumasta nimeltään Pinkkutuparit:

 

Empirialla oli alkusyksystä innovointipaja, johon en harmikseni itse päässyt osallistumaan, koska olin kipeänä. Saimme tälle pajalle kuitenkin jatkoa heti seuraavalla viikolla, ja olin maailman onnellisin, kun pääsin mukaan! Siellä lähdimme jatkojalostamaan jo syntyneitä projekti-ideoita ja mielenkiintoni herätti taululla näkyvä ’’Pinkkutuparit’’ -projekti. Ensimmäisessä innovointipajassa olikin siis syntynyt aivan upea idea: järjestetään Proakatemian uusille opiskelijoille tuparit. Ihanaa! Tuommoiset kekkerit mekin olisimme halunneet vuosi sitten, joten laitettiin heti hihat heilumaan, jotta saataisiin aikaan mahtava tapahtuma pinkuille ja tietenkin myös meille empirialaisille!

 

Olimme myös jonkin verran puhuneet Empirian yhteisestä projektista, johon saisimme koko tiimin mukaan. Pinkkutuparit tuntui sopivan sellaiseksi kuin nenä päähän. Toki meillä oli pienempi projektitiimi, johon kuului yhteensä viisi tiimiläistä minun lisäksi. Me käytimme suunnitteluun paljon aikaa, mutta onneksi se oli hauskaa, viimeisen viikon jäätävää stressiä lukuun ottamatta. Muut tiimiläiset osallistuivat tapahtumapäivään ja kantoivat siten kortensa kekoon. Projektitiimi ei siis ottanut tuotoista mitään itsellensä, vaan kaikki menivät Empirian kassaan. Missään nimessä rahakas projekti tämä ei ollut, eikä toki ollut tarkoituskaan. Saadaan varmaan jotain pikkujoulukuluja katettua niillä rahoilla, jos minulta kysytään! Tai sitten käytetään ne vähän järkevämmin, haha.

 

Tämä oli ensimmäinen tapahtuma Proakatemian aikana, jota olin järjestämässä alusta loppuun saakka. Empirialaiset järjestivät PadelFestin viime keväänä, mutta jättäydyin sen suunnittelusta pois liian tiukan henkilökohtaisen aikataulun vuoksi. Tapahtumia olen toki päässyt järjestämään aikaisemmin ennen Proakatemiaa, mutta tämä oli ensimmäinen, jossa kaikki langat olivat meillä itsellä käsissä. Olin siis hyvin innoissani ja aion jatkossakin olla järjestämässä erilaisia tapahtumia, koska se kiinnostaa minua kovasti.

 

Hyvää:

 

Olimme suunnitelleet ohjelmaa, joka osoittautui tosi kivaksi. Pinkut ovat viettäneet koko syksyn A- ja B-ryhmissä, sekä Entre omanaan, joten meidän tavoitteemme oli sekoittaa porukkaa mahdollisimman paljon. Tässä onnistuimme myös! Empirialaisilla oli myös hauskaa yhdessä ja pääsimme tutustumaan pinkkuihin paremmin, jee!

 

Kehitettävää:

 

Kun empirialaiset tulivat ennen tapahtuman alkua paikalle, olimme projektitiiminä ehkä vähän huonoja delegoimaan hommia muille. Kyllä hommat toki sujuivat, mutta olisimme voineet laittaa vaikka Stagen screenille selkeämmät ohjeistukset muille tiimiläisille.

 

Järjestämämme ohjelma oli riippuvainen osallistujista, sillä ryhmät olivat jaettu etukäteen. Kun osa oli estynyt tulemaan paikalle ajoissa, aiheutti tämä heti nopeaa reagointia meidän puoleltamme. Sama kävi myös myöhemmin illalla, kun osa oli lähtenyt aikaisemmin kotiin ja jouduimme järjestämään ryhmiä uudelleen. Eikä siinä siis mitään, saatiin erittäin hyvää harjoitusta. Jälkiviisaana voisin kuitenkin ehkä todeta, että ohjelma voisi tämänkaltaisissa tapahtumissa olla enemmän spontaania ryhmien muodostamisen osalta, mutta toki suunnittelulla varmistimme sen, että ryhmät menisivät mahdollisimman hyvin sekaisin. Emmekä me joutuneet ihan hirveän kauaa säätämään kuitenkaan.

 

Kokonaisuudessaan tapahtuma oli todella ihana ja porukka viihtyi. Yhteisen ohjelman lisäksi hintaan kuului vielä jatkotkin. Pinkkutuparit-projekti ei järjestetty rahan takia, vaan yhteisen hauskanpidon ja tutustumisen vuoksi. Siinä me todellakin onnistuimme!

 

Meidän uudet pinkut ovat niin ihania ja valloittavia persoonia. Eipä Proakatemialla olekaan kuin huipputyyppejä, vai mitä? <3

Kommentoi