Tampere
19 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

Pre-mortem vai Post-mortemKirjoittanut: Marko Nevala - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Podcast tai vlog / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tässä podcast-jaksossa hyödynnämme projektijohtamisen ja reflektoinnin työkaluja, pre-mortemia ja post-mortemia. Saimme inspiraation podcastin tekemiseen sparraushetkestämme Ilkka Kaikuvuon kanssa. Kerroimme sparrauksen aluksi, että olemme tehneet päätöksen Toiveuni-projektimme jatkosta. Päätöksemme johtuu projektin hitaasta etenemisestä ja siitä, että nykyisellä konseptilla tai toimintatavalla emme saavuta tavoitettamme. Tavoitteemme projektin osalta on ollut työllistää itsemme Toiveunella Proakatemialta valmistumisen jälkeen.

 

Tämänhetkiset vaihtoehdot projektin etenemiselle ovat seuraavat: Toiveuni kuopataan helmikuun loppuun mennessä tai Toiveuni -projektille tapahtuu niin merkittävä muutos, että jollain porukalla projektia jatketaan, ja uutta konseptia kokeillaan vielä kerran ennennäkemättömällä energialla. Kun kerroimme Ilkalle nämä vaihtoehdot tulevaisuudelle, hän ehdotti, että tekisimme Toiveunelle ruumiinavauksen. Se onko kyseessä sitten post-mortem tai pre-mortem, tulee meille selviämään vasta myöhemmin.

 

Näin lähdimme toteuttamaan Toiveunen post/pre-mortemia. Aluksi otimme noin viiden minuutin ajan, jonka aikana jokainen projektitiimin jäsen kirjoitti omalle lapulleen kaikki mahdolliset syyt, jotka uskoivat vaikuttaneen Toiveunen niin sanottuun “kuolemaan”. Tämän jälkeen kokosimme yhteen kaikki löydetyt syyt ja kategorisoimme ne muutaman pääotsikon alle. Tästä kokosimme rungon podcast-jaksolle, joka on kuunneltavissa yllä olevasta linkistä. Jaksossa avaamme löytämiämme syitä Toiveunen tilanteelle, sekä käymme läpi mitä tekisimme toisin tulevissa projekteissa.

 

Lähteet:

Collins, J. 2001. Hyvästä paras – Miksi jotkut yritykset menestyvät ja toiset eivät. Gummerus Kirjapaino Oy. Jyväskylä.

Toiveuni.fi materiaalit & taloustiedot

Clayton, M. 2023. Online PM Courses – Mike Clayton. https://www.youtube.com/watch?v=x97IzhB5bPo

Kommentoi