Tampere
24 May, Friday
17° C

Proakatemian esseepankki

Posilla etiäppäiKirjoittanut: Lauri Lähteenmäki - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Posilla etiäppäi

 

Olen aina ollut erittäin positiivinen ihminen. Vaikeimmissakin paikoissa pystyn hakemaan jotakin positiivista. Pyrin tuomaan esille tätä, omasta mielestäni tiimityöskentelyn tärkeintä ominaisuutta Hurmoksessa päivittäin.

Syksyllä Hurmoksessa vallitsi sekasorto, emmekä päässeet missään tekemisissä eteenpäin. Yleinen ilmapiiri oli, että kaikki on kuraa ja kaikki menee päin Pirkkalaa. Itse näin tuolloin, että jos joskus tiimi kaipaa apuani niin nyt. Pienestä asti olen ollut positiivinen ihminen, löydän kaikesta jotain positiivista, ja keskityn vain siihen. Jos saan esimerkiksi ylinopeussakot, ajattelen, että ”noh eipähän lähtenyt kortti”. Tämä voi olla todella ärsyttävää joidenkin läheisteni mielestä, mutta minä näen sen rikkautena. Voi ärsyttää ylipositiivisuus tai vitsailu heikolla hetkellä, mutta niiden avulla pääsee pahassakin paikassa eteenpäin.

En ymmärtänyt sitä, kun koko hurmos puhui, kuinka vaikeaa on, ja moni oli jopa lähdössä koko tiimistä. En ymmärtänyt, mihin tarvitaan uudelleensynnytys. Uskoin, että olimme ihan normaalissa tilanteessa mikä jokaisella tiimillä on kesän jälkeen ensimmäisenä syksynä ja tästä suunta on ylöspäin. Olin positiivinen ja koitin jakaa iloa ja hupia päivittäin. Uskon, että autoin myös tiimiä tässä. Monille varmasti tarttui positiivinen asenteeni edes hieman.

Ihminen jää vellomaan huonoihin hetkiin liian pitkäksi aikaa. En missään nimessä sano, että kaikesta pitäisi positiivisuutta löytää, mutta kun asiat menevät huonosti ja niille ei tee mitään, tulee helposti myös hieman huonoista asioista todella huonoja.

Tämä blogiessee ärsyttää varmasti monia. Moni ajattelee että ”ei ***** lopettais jo ton hömpötyksen”. Ihan sama mitä muut ajattelevat. Menen aina posilla eteenpäin, olisi paikka mikä tahansa. Järki pitää olla mukana ja esimerkiksi kaikesta ei voi vitsailla, mutta pilke silmäkulmassa on erittäin tärkeää. Tiimityöskentelyssä ei vaan voi olla liian negatiivinen, koska se ei silloin vaikuta pelkästään itseensä. Tulee hetkiä, kun kaikki kaatuu niskaan ja kaikki harmittaa, mutta muita ei tarvitse viedä mukana. Positiivisuus on ainakin minulle tiimityöskentelyn tärkein ase, ja sitä en lähde itsessä muuttamaan, vaikka kuinka jotakin toista ärsyttäisi. Pahoittelut.

Kommentoi