Tampere
20 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Pinkku matkani ProakatemiallaKirjoittanut: Roosa Huhtamäki - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Pinkku matkani Proakatemialla

Aloitin Proakkatemialla syksyllä 2022. Muistan elävästi, miten jännittävää tuo hetki oli kuin sähköpostiin kilahti viesti, että minut on hyväksytty opiskelemaan unelmieni kouluun. Ensimmäinen päivä jännitti enemmän kuin yläasteelle tai lukioon siirtyminen aikanaan. Jännitys oli varmaan samaa tasoa kuin 7-vuotiaalla ekaluokkalaisella Roosalla. Jännitys kuitenkin hälveni nopeasti, kun pääsin näkemään joukon iloisia kasvoja. Jos verrataan tähän kevääseen, syksy oli kaikkea aivan muuta mitä opintoni Proakatemialla on nyt. Vietin paljon aikaa TAMKilla opiskellen meille suunnattuja lukuaineita. Pääsin jälleen virkistämään ruotsin kielen oppeja, sekä laskemaan pitkästä aikaa matematiikan prosentti laskuja. Oli myös todella mielenkiintoista syventyä oppimaan enemmän viestinnästä, sekä juridiikasta, ja vaikka taloudellinen ajattelu aiheutti muutamia harmaita hiuksia, selvisin loppujen lopuksi siitäkin. Syksyllä oli myös jonkin verran yhteisiä tapahtumia, joten sain nopeasti uusia ystäviä. Oli todella ihana huomata, miten porukka heittäytyi tapahtumissa mitä hullunkurisimpiin tehtäviin, sekä tempauksiin. Näihin muistoihin palaaminen saa kyllä hymyn huulille.

 

15.12.2022 Oli suuri, sekä jännittävä päivä, sillä pinkut jaettiin tuleviin tiimiyrityksen perustamis- tiimeihin. Pinkut, kuten uusia opiskelijoita Proakatemialla kuvataan, ovat ikään kuin pingviinejä, jotka hortoilevat ympäriinsä ryhmänä, tietämättä minne ovat matkalla. Tuo hetki todella tuntui osuvan kyseiseen kuvaukseen. Pian koitti tiimimme ensimmäinen paja, jossa kävimme läpi odotuksiamme, sekä otimme hiukan selvää toisistamme. Ansaitun joululoman jälkeen tammikuussa kävimme yhdessä läpi tiimimme sääntöjä, arvoja, sekä innovoimme paljon. Alkuvuonna laadimme myös yrityksemme Hurmoksen organisaation, jossa itse pääsin osaksi timanttista myyntitiimiämme. Ei aikaakaan, kuin myyntitiimi sai työkseen lähteä suunnittelemaan tulevia Proakatemian myyntipäiviä huikean Ilona Pankkon johdolla.  Myyntipäivät olivat todella hektiset kolme päivää. Tuon kolmen päivän aikana opimme hyvin paljon toisistamme, sekä toistemme työtavoista, että asenteesta. Olen erittäin ylpeä tiimistämme, sillä mielestäni suoriuduimme hienosti. Hyvä tiimihenkemme sai paljon positiivista palautetta ja se lämmitti suuresti.

 

 

Aikani Proakatemialla on opettanut minulle paljon itsestäni, sekä muista. Tiiminä olemme käyneet paljon silmiä avartavia keskusteluita, joista olen saanut valtavasti uusia oppeja ja näkemyksiä. Olen oppinut suuresti keskustelutaidoista, sekä sujuvan dialogin merkityksestä.  Dialoginen asenteeni onkin kokenut suuren valaistumisen. Ensimmäisissä pajoissa olin hyvin vetäytynyt, hiljainen ja pelkäsin sanomisiani. Kevään mittaan kuoriuduin pikku hiljaa ulos kuorestani ja osallistuin aina vaan avoimemmin mukaan keskusteluun. Koen, että hyvän kuuntelun lisäksi osaan nykyään myös osallistuttaa muita keskusteluun mukaan. Dialogissa reagoin myös hyvin sensitiivisesti ilmein, sekä elein. Usein nyökyttelen, kun olen puhujan kanssa samaa mieltä jostain, sekä pyrin ottamaan katseellani koko tiimin huomioon. Koen kuitenkin, että aina on parannettavaa, joten odotan innolla, miten tulevat vuodet kehittävät dialogi taitojani entisestään paremmiksi. Tiimirooli testi Belbin oli mielestäni todella mielenkiintoinen, ja se avarsi minulle paljon millainen tiimityösentelijä itse olen. Tulosten mukaan vahvimmat ominaisuuteni olivat Resource Investigator, sekä Team Worker. Nämä kuvaavat minua hyvin, sillä koen olevani hyvin ulospäinsuuntautunut, innokas, kommunikoiva, yhteistyökykyinen, diplomaattinen ja kitkoja välttävä herkkis.

 

Kuluvana keväänä tiimimme mietti yhdessä paikkaamme Proakatemian yhteisössä, ja tulimmekin tulokseen, jossa olemme vahvasti matkalla itse ytimeen. Kokosimme myös ryhmällemme yhteiset säännöt. Mökkipaja on jäänyt syvästi mieleeni, sillä pajassa pääsin entistä syvemmälle tiimiläisteni ajatusmaailmaan, sekä heidän taustoihinsa. Herkistymiseltä ei vältytty, kun sain kuunnella upeita, sekä rohkeita kasvutarinoita. Olen todella onnellinen, kuinka olemme saaneet kasvatettua tiiminä yhdessä turvallisen ja luotettavan ilmapiirin. Tiimiämme yhdistää myös suuresti yhteinen huumori ja on ilo huomata, kuinka toimimme positiivisella asenteella yhdessä.

 

Puolen vuoden aikana olen kuullut monta erittäin inspiroivaa puhetta, josta vahvasti mieleeni on jäänyt Linda Asikaisen puhe Sytytä itsesi- Sytytä myyntisi. Olen myös oppinut valtavasti muiden tiimien projekteista ja saanut sitä kautta paljon työkaluja niiden suunnitteluun, sekä kasvattamiseen. Lisäksi olen oppinut suunnattomasti markkinoinnista, sekä palvelumuotoilusta ja sen merkityksestä. Olen myös oppinut valtavasti itsensä johtamisesta ja kuinka kohtaan itseni omassa elämässäni.

 

Päivääkään en vaihtaisi, enkä hetkeäkään veisi pois. Olen todella kiitollinen ajastani Proakatemialla, sekä paikastani osana Hurmosta. Olen päässyt vasta alku vauhtiin, mutta lasit päähän ja kaasu pohjaan. Olen valmis uusiin haasteisiin ja unohtumattomiin kokemuksiin!

 

Kommentoi