Tampere
26 May, Sunday
23° C

Proakatemian esseepankki

Pilke Stay Up LateKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

 

Tapahtumasta on jo reilu puoli vuotta ja mielestäni nyt on hyvä aika purkaa fiiliksiä. Lähdin projektiryhmään mukaan yhden jäsenen jättäydyttyä pois noin puolessa välissä projektia ja ajattelin nyt hieman purkaa rooliani projektissa.

Miksi sitten lähdin mukaan kesken projektin?

Tarjottiin mahdollisuutta harjoitella puhelinmyyntiä, mitä en ollut koskaan aiemmin tehny. Tapahtuman järjestämisestä ei ollut hirveän paljon kokemusta, joten näin projektin auttavan itseäni kehittymään tapahtuman järjestämisessä. Tapahtuman kokonaiskuvan näkeminen innosti toimintaan. Halu tehdä hyväntekeväisyys tapahtuma ja vielä kun kohde ja tapahtuma tuntuivat täsmäävän todella hyvin keskenään ja omiin arvoihin, näin projektin hyväksi.

Mitä pääsin tekemään projektissa?

Aloitin projektissa puhelinmyynnillä, jossa myimme yhteistyökumppanuuksia tapahtumaan, mikä lähti sinänsä loistavasti liikenteeseen, että ensimmäisestä puhelusta tuli heti kauppa. Vastuullani oli myös arpajaisten järjestäminen ja sinne palkintojen hommaaminen. Oli myös hienoa nähdä kuinka innoissaan Tampereen keskustan alueen yritykset lähtivät mukaan tapahtumaan ja antoivat arpajaispalkintoja, arvokkaimmat oli noin 80€ loukkaa. Tottakai ennen tapahtumapäivää ja tapahtumapäivänä oli kaiken näköistä tavaran kuskausta paikasta toiseen ja sitä varten hommasin projektiryhmälle pakettiauton lainaan. Myös itse tapahtumassa arpajaiset olivat vastuullani ja pääsin toteuttamaan ulkonäöllisiä asioita tapahtumassa.

Mitä projekti antoi?

Projektissa opin puhelinmyynnin karusta arjesta, vaikka ensimmäinen puhelu oli hyvä, oli tämän jälkeen puhelut haastavia. ”Laita sähköpostia, ei ole rahaa, nyt ei ehdi, soita ensiviikolla” vastaukset olivat turhauttavia ja sai omaakin uskoa tapahtumaan helisemään. Kuitenkin muidenkin myyjien tekemät kaupat sai ainakin itseäni jaksamaan eteenpäin projektin tekemistä. Jälkikäteen ajatellen ja muutamia myynnin pajoja käyneenä, olen oppinut miksi puhelinmyynti ei omalta osaltani mennyt parhaalla mahdollisella tavalla. Puhelinmyynnissä rakenne on erilainen kuin mihin olen tottunut face to face myynnissä ja oli vaikeuksia saada asiakas innostumaan yhtä paljon kuin minä. Johtuuko sitten siitä, etten loppujen lopuksi itsekään ollut tarpeeksi innostunut. Projekti antoi myös ymmärrystä kehitysvammaisten kanssa toiminnasta, kun kävimme heitä tervehtimässä ja kertomassa tulevasta tapahtumasta.

Itse tapahtuma antoi huikea fiiliksen, tapahtumassa näki, kuinka ihmiset nauttivat kun he pääsivät konserttiin kuuntelemaan live musiikkia. Tapahtuman järjestäminen oli koko projektitiimille huikea kokemus, niin itse tapahtuman oppien, kuin senkin puolesta kuinka hienoa oli nähdä innostuneet kävijät. Vaikka kävijämäärän tavoitteesta jäimme vähän, ei se haitannut menoa tapahtumassa ja ainakin opimme asioita, mitä ensivuoden tiimi voi tehdä toisella tavalla.

Loppujen lopuksi tämä projekti on yksi kaikken eniten antavista, koska siinä näki suuremmankin tapahtuman järjestämisen kokonaisuuden ja sitä oppia on helppo ammentaa tulevaisuudessa.

 

Lähde:

Pilke Stay Up Late 2017

 

Julkaistu:

 

http://pieceoftotal.blogspot.fi/2017/12/pilke-stay-up-late.html

 

 

Kommentoi