Tampere
25 May, Saturday
17° C

Proakatemian esseepankki

Pekka HyysaloKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Elämä ja kuolema kulkevat käsi kädessä keskenään. Loukkaantuminen saattaa vaania kulman takana. Pelkojen kanssa eläminen ja niitä peläten, elämä saattaa näyttää vain sen pinnallisen puolen. Pelkojen ja mahdollisuuksien kanssa punnitseminen on kuin heittäisi kolikkoa. Olen itse huomannut, että jos elämälle antaa mahdollisuuden ja uskaltaa voittaa pelot, niin se antaa uudenlaisen mahdollisuuden kohdata elämää. Uusi mahdollisuus on kuin avaisi silmänsä ja syntyisi uudestaan.

 

Pekka Hyysalo on käynyt elämässä korkealla ja tippunut sieltä alas, niin fyysisesti, kuin henkisesti. Fyysinen ei ole muuttunut ennalleen, mutta henkinen puoli on kasvanut, joka on opettanut häntä kohtaamaan elämää uusin silmin. Elämän ja kuoleman valitseminen ei ole itsestä kiinni ja epäonni saattaa olla nurkan takana. Pekka Hyysalo on kohdannut kuoleman rajaportin ja taistellut itsensä kovan henkisen kasvun kautta itsensä taas inhimilliseen kuntoon.

 

Olemme sekä fyysisiä, että henkisiä olentoja. Välillä tulee pohdittua, jos itselle sattuisi jotain, mieli toimisi loistavasti, mutta kroppa ei tottele käskyjä. Se olisi varmasti todella ahdistavaa, jonka kanssa olisi elettävä loppu elämä. Oman itsensä arvostus ja pienistä asioista nauttiminen on välillä todella haastavaa kaiken kiireen keskellä.

 

Elämme mahdollisuuksien maailmassa, jossa on kaikkea mitä ikinä voimme vain ajatella. Nykyään ihmiset hamuavat materiaa, rikkauksia, mainetta ja kunniaa. Unohdamme itsemme kaiken taakse ja huomaamme, että olemme uuvuksissa tai elämältä puuttuu sisältö. Stressi valtaa mielen, joka kehollistuu erilaisina sairauksina. Vaikka sairastumme ja saamme sitä kautta mahdollisuuden korjata tilanteen, mutta emme tee mitään, koska se olisi jotain itseensä kohdistuvaa. Ihmiset unohtavat itsensä monta kertaa ulkoisille asioille ja huomaamat iän myötä sairauksien valtaavan kehon ja mielen.

 

Vahvuus ja heikkous kulkevat usein käsi kädessä. Fyysisesti heikot ihmiset saattavat olla vahvoja henkisesti ja arvostaa elämää. Vahva fyysinen kunto ja ulkokuori, saattaa monilla olla pelkkää silmälumetta. Se miten kohtaamme elämämme ja annamme sille arvon vaikuttaa siihen, kuinka itseämme kohtelemme. Pienien asioiden arvostaminen ja niiden toteuttaminen tulisi muistaa aina. Isoja kokonaisuuksia ei tule ilman pieniä palasia, mutta mikään näistä ei tule toteutumaan, jos ei osaa arvostaa itseään.

 

HAAVEET JA TAVOITTEET

 

Elämässä ei kukaan voi sanoa mikä on oikein tai väärin. Haaveet ja tavoitteet ovat jokaisen henkilökohtaisia eikä niistä kannata luopua toisten ihmisten vuoksi. Haaveiden ja tavoitteiden eteen on tehtävä työtä, joka ei aina anna sitä hyvää fiilistä. Oman elämänsä eteen on tehtävä kovasti töitä ja olisi hyvä muistaa tehdyt asiat, kuin tekemättömät. Yleisesti ottaen muistamme aina ne tekemättömät asiat, jotka saattavat aktivoida stressimme. Iso osa ihmisistä elää jatkuvassa stressissä huomaamatta kuinka kuluttavaa se on kropallemme. Haaveiden ja tavoitteiden tuoma ilo tulisi olla aina mielessämme, kun ajattelemme työtä, jota teemme niiden eteen. Haaveet ja tavoitteet ovat siis oman itsemme tuottamia joita kohti olemme menossa. Omien tavoitteiden asettaminen onkin yleisesti aika haastavaa, mutta niiden tulisi olla tavoitettavissa. Liian korkeat tavoitteet eivät anna voiton iloa, kun taas liian matalat tavoitteet saattavat latistaa myös olemalla liian helppoja saavuttaa. Haaveet ovat mielestäni niitä, jotka mahdollistavat mahdottoman. Mahdottomista asioista haaveilu antaa vapauden päästä mielessämme mihin tahansa ja tehdä mitä vain. Haaveileminen on hyvä työkalu, joka auttaa tavoitteiden asettamisessa. Haaveilemisen ja tavoitteiden erona on se, että haaveet ovat pilvilinnoja, kun taas tavoitteet saavutettavissa olevia asioita. Ei tämä tarkoita sitä, että haaveet ovat aina ns. unicorn ajatuksia eli on hyvä ymmärtää niiden ero vaikka molemmat ovat mahdollisia saavuttaa.

 

Kommentoi