Tampere
18 May, Saturday
24° C

Proakatemian esseepankki

Paluu Kipinän 2021 myyntipäiviinKirjoittanut: Aleksi Röyhkiö - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kipinän myyntipäivät 2021

 

Syy miksi haluan vielä vuoden jälkeen palata Kipinän myyntipäivä voittoon ja siihen matkaan on se, että se oli yksi minun akatemia aikani kohokohdista ja aikaa, jolloin pääsimme näyttämään tiimimme täyden potentiaalin. Kirjoitan myös siitä syystä, koska asioita myöhemminkin käsittelemällä, niistä voi löytää jotain opittavaa ja oivalluksia tulevaisuutta varten. Olen alkanut käyttämään tällaista ajassa taaksepäin palaamistaktiikka jo muutaman kerran ja olen kokenut sen toimivaksi.

 

Yksi suurimmista syistä menestymiseemme oli aivan järjetön motivaatio, joka näkyi uusien asioiden keksimisenä ja uhrauksina. Tiimimme jakautui pienempiin ryhmiin, joista osa lähti Etelä-Suomeen, kaksi henkeä, itse mukaan lukien lähdimme valloittamaan Lappia, jossa ei tietääkseni ollut vielä kukaan käynyt. Saimme yhteistyöautonkin Lapin reissulle, mikä osoitti myös toisten yritysten halun auttaa nuorempia motivoituneita yrittäjiä. Kaikkien näiden asioiden ansiosta yhteishenkemme oli aivan taivaissa ja kaikki tuntui onnistuvan.

 

Tiesimme myös sen, että tiimissämme oli todella paljon huippumyyjiä ja paljon erilaista osaamista. Mielestäni tiimimme on todella rikas, kun otetaan huomioon taidot, joita voimme hyödyntää. Tämän vuoksi olimme tarkkoja siitä, kuka teki mitäkin myyntipäivien aikana. Emme opetelleet juurikaan uutta, vaan lähdimme tekemään niitä asioita, missä olimme jo valmiiksi hyviä. Tajusimme, että nyt olisi tuloksen teon aika.

 

Heti kellon lyötyä 9.00 tiesimme, mikä olisi oma roolimme ja tehtävämme. Kaikki alkoi rullaamaan yllättävänkin hyvin heti ensi tunneilta asti ja siitä kuuluu kiittää hyvää valmistautumista. Otimme tiimiosuuskuntana kaikki myyntipäivätiimiin kuuluvat henkilöt avosylin vastaan. Some kanavamme huusivat punasta jatkuvien kauppojen takia ja se, jos joku lisäsi kaikkien motivaatiota. Yksi vahva oppi tästä onkin siis se, että onnistumiset pitää jakaa koko tiimin kesken, koska se motivoi ja pitää toisia henkilöitä paremmin kartalla tapahtumista. Toisten kannustaminen ja kehuminen oli myös tärkeää. Tällaisen johdosta voit tuntea sen, kuinka paljon työpanostasi arvostetaan tiimissä.

 

Muistan sen, kuinka jännittäviä viimeiset kaksi tuntia oli. Tiimiläiset ostivat itselleen tuotteita ja jo tapissa ollu hype vain voimistui. Myimme tiiminä aivan järkyttävän määrän tuotteita viimeisen kahden tunnin aikana ja se, jos joku osoitti potentiaalimme. En ole hetkeen, edes kilpaurallani jännittänyt mitään asiaa niin paljoa, kuin voittajan julkistiusta. Olimme juuri toisen tiimiläiseni kanssa lastaamassa viimeisiä joulukalentereita Vaasassa. Autosta kuuluvan huudon jälkeen ei tarvinnut enää stressata kuka oli voittanut myyntipäivät. Fiilis oli aivan huikea, koska siihen nähty panos oli todella suuri. Fiilis oli ehkä enemmän helpottunut kuin innostunut. Oli aivan mahtava hetki nähdä kaikki tiimiläiselle Tampereella jo hieman juhlakunnossa kylläkin. Tämä hitsasi tiimiämme yhteen todella hyvin ja se tulee olemaan parhaimpia muistojani akatemia ajaltani.

Luin myöhemmin tiimimme pinkun Anton Hietikon kirjoittaman esseen, Kipinän myyntipäivät pinkun silmin. Esseessä oli erittäin loistavasti heijastettu paperille koko myyntipäivien kulku alusta loppuun. Oli hienoa huomata, kuinka tyytyväinen hän oli tiimiimme ja vieraanvaraisuuteemme. Yhtenä huomiona silmiini pisti se, kuinka hän oli kirjoittanut myynnistä otsikolla: “Yllätys! Ostaja onkin ihminen!”. On aivan totta, että ostaja on aina ihminen, ei organisaatio. Joten jokaista kauppaa ohjaa samalla tavalla myös tunnepuolen asiat. Tämä oivallus sytytti myös itselläni lampun tämän asian tiimoilta. Ehkä itse haluankin opetella vielä enemmän käsittelemään ihmisten tuntemuksia ja oppia sitä kautta myymään heille paremmin asioita. Kiitos tästä! Hän oli myös ottanut suuren opin meidän tiimiltämme ja se oli itseluottamus, koska hän sanoi heidän tiiminsä olevan voittaja tiimi tämän vuoden myyntipäivillä.

Myyntipäivät lähenee ja tsemppiä kaikille sinne! Paras tiimi voittakoon

 

Lähteet

Hietikko, A. 2022. Kipinän myyntipäivät pinkun silmin

Viitattu 24.1.2023

20-vuotias mies kotoisin Ylöjärveltä. Ylioppilas

Kommentoi