Tampere
29 May, Wednesday
12° C

Proakatemian esseepankki

Palkkatyö vs Oma yritysKirjoittanut: Kirill Sultanshin - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

If you don’t build your dream, someone will hire you to help build theirs.

Keskustelut vakituisesta työpaikastasi VS oma yritys ovat pinnalla yhä enemmän. Maailmassa liikkuu paljon ihmisiä, jotka haaveilevat päivästä toiseen omasta yrityksestä. Kuitenkin enemmistö päättyy siihen, että riskit ovat liian isoja. Vähemmistö ottaa tilanteen haltuun, päivässä irtisanoo omasta vakituisesta työpaikasta ja sormet ristissä lähtevät kehittämään omaa yritystänsä.

Luin Ali Mesen artikkelin “How quitting my corporate job for my startup dream f*cked my life up”. Eräänä kauniina päivänä Mesen irtisanoi omasta työpaikasta ja miettimättä lähti rakentamaan omaa yritystä. Kaikki ympärillä olevat ihmiset eivät uskoneet korvia, että yritys voi olla parempikin idea kuin lupaava työpaikka. Kun kaikki hyväksyivät sen faktan, kaikkea alkoi kiinnostamaan, koska hänestä tulee ”miljonääri”. Se lisäsi stressiä ja alkoi ahdistamaan Alia entistä enemmän. Ali toteaa, että tukeva osapuolensa on auttanut häntä kestämään stressiä ja potentiaalista uupumusta kaiken lisäksi.

Rahapuskuri, eli säästöt, pitäisi riittää vähintään koko vuodelle. Bisnes on pitkäkestoinen prosessi, josta ei kannata odota heti tuhansia euroja. Siinä kohtaa pitää vaan varautua huonompaan ja tyytyä vähempään.

Mielestäni yhtenä vaihtoehta voi olla pikkuhiljaa vähentää työmäärä (jos on mahdollista) työpaikalla ja laittaa kaikki voimavarat yritykseen. Silloin, kun tuntuu siltä, että yrityksellä voi vähintään elättää itseäsi, on hyvä pohtia työpaikasta lähtemisestä.

Olen valinnut juuri tämän artikkelin sen takia, koska tällä hetkellä omassa elämässäni tapahtuu sama tilanne: on työpaikka, josta tulee kuukausittain saman verran rahaa, ja yritys, josta tällä hetkellä ei tule mitään, mutta panostamalla yritykseen voi saada parempia tuloksia. Onneksi päätös on jo tehty. Vähennän työtunteja ja nostan työtunteja työskentelemällä omassa yrityksessäni!

Kommentoi