Tampere
27 May, Monday
17° C

Proakatemian esseepankki

Otos omasta Bl kaudestaniKirjoittanut: Olli Järvinen - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Esseeni tulee olemaan hyvin rehellistä tarinointia ja itsereflektointia, jotka on poimittu omasta Business Leader -päiväkirjastani.

Alku:

Hurmos oli käynyt läpi melkoisen myllyn, kun minut valittiin tiimimme kolmanneksi business leaderiksi. Tiesin, ettei matka tulisi olemaan helppo – tai ainakin niin luulin. Hurmoksessa oli ennen joulua vallinnut jatkuva kitinä ja valittaminen, ja tuntui siltä, kuin ihmisiltä olisi puuttunut selkärankaa kestää vaikeuksia ja siirtyä eteenpäin. Hiljaisena ja kuuntelevana ihmisenä hämmästelin tätä toimintatapaa usein, mutta ymmärsin myös, että ongelma oli enemmän tiimissä kuin yksittäisissä ihmisissä.

Toinen alku:

Proakatemialla olin ollut henkilö pitkään sivusta seuraajana enkä juurikaan ottanut vastuuta asioista. Toitotin päässäni usein, ettei aikani vielä ollut tullut. kärsin pahasta huijarisyndroomasta ja vähättelin omia taitojani, epäuskoisena kykyihini. Kuitenkin minulla syttyi palo vastuunottoon, ja aloin kampanjoida itseäni jo ennen joulukuuta. Hurmos oli vahva ja vaativa tiimi, mutta samalla vielä opetteleva. Tiimi tunnettiin myös yhteisössä vahvana tukipilarina Proakatemialla, mistä jokainen saattoi saada apua pyytäessään.  halusin hypätä juuri tämän tiimin keulakuvaksi liiketoiminnan näkökulmasta, ja häntä innosti ajatus saada aisaparikseen Julia ja Jesse, Hurmoksen TL ja Talouspäällikön.

Puolivälissä: Mikä meni hyvin ja mikä huonosti?

Business Leader -alku oli minulle enemmän kuin mahtava. Joulukuussa otin jo ensimmäisen puhelun tulevalle Hurmoksen kumppanille, jonka kanssa lähdemme toteuttamaan konseptin operointia ja markkinointia. Psyykkasin itseni ennen puhelua, että lahjakkaana myyjänä klaaraan ensimmäisen tapaamisen nopeasti ja otan hallinnan aggressiivisesti ja ammattimaisesti. Asiakas tarttui syöttiin, ja tammikuun alussa kävimme yritysvierailulla, tehden laadukkaan esityksen siitä, mitä ratkaisemme ja tarjoamme, kun he valitsevat meidät. Sanoin asiakkaalle: “Tavoitteena on tähdätä asiakkaan liikevaihdon kasvuun, jolloin molemmat hyödymme tästä.” Tapaamisen jälkeen asiakas soitti muutaman muutaman päivän kuluttua ja ilmoitti, että haluavat tehdä kanssamme yhteistyötä. Ensimmäinen voitto oli plakkarissa.

Tämän innoittamana olen sparrannut nykyisiä projekteja ja pyrkinyt saamaan kaikki tekemään omalla esimerkillä töitä. Hauskaa oli huomata, että olin alun perin kuvitellut liiketoiminnanjohtajan tekevän kaiken kaikkien puolesta, mutta todellisuudessa johtajan tulee näyttää esimerkkiä, ja kun alat itse tekemään, asiat alkavat tapahtua. Ja niin on tapahtunutkin – lukuisia projekteja, kolme liiketoiminnan ostoa tälle vuodelle, todella isoja juttuja. Olen ennen kaikkea ylpeä siitä, mitä tiiminä olemme saaneet aikaan.

On ollut hienoa nähdä, kuinka olen jo tässä ajassa pystynyt jättämään oman kädenjälkeni tiimiin omalta vastuualueeltani. Kuitenkin tiedostan, että on vielä paljon parannettavaa, jotta Hurmoksesta tulisi juuri sellainen kuin haluaisin sen olevan – pitkiä projekteja ja enemmän kontaktia tiimiläisten kanssa.

Aion painaa hommia pyyteettömänä ja mahdollisimman hyvänä Business Leaderina vielä muutamat kuukaudet, samalla aloittaen Mansen Maalereiden myyntiä. Tämän jälkeen suuntaan kohti uusia haasteita palkkatyössä, tuttuun b2c/b2b myyntiin teleoperaattorille. Tavoitteenani on taas rikkoa nykyiset myyntiennätykset suomessa tämän kansanvälisen pörssiyhtiön palveluksessa.

Kommentoi