Tampere
30 May, Thursday
24° C

Proakatemian esseepankki

Oppimistyylit vertailussaKirjoittanut: Mari-Anne Kuosa - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Terveiset Madridista!

Lähdin vaihtoon tämän vuoden syykuussa Espanjaan ja olen opiskellut nyt kolme kuukautta Fransisco de Vitorian (UFV) yliopistossa Madrissa. Päädyin hakemaan perinteiseen yliopistoon, jossa oletin opetuksen olevan hyvin samankaltaista kuin suomalaisissa yliopistoissa. Tämä hieman jännitti minua, sillä Proakatemian oppimistyyli poikkeaa niin paljon perinteisestä opiskelutyylistä, ja myös vieraalla kielellä opiskeleminen toi mukanaan omat jännityksensä. Halusin kuitenkin lähteä kokeilemaan, millaista on opiskella toisessa maassa ja erityisesti ”perinteisessä” yliopistossa.

UFV oli minulle positiivinen yllätys. Olen kuullut paljon muilta vaihto-opiskelijoilta siitä, että Espanjasta on vaikeaa löytää yliopistoa, jossa saisi englannin kielistä opetusta, sillä Espanjassa ei puhuta melkein ollenkaan englantia. UFV:n opetus on ollut mielestäni erittäin laadukasta ja englannin kieli hyvää. Lisäksi kyseessä on yksityinen yliopisto, minkä vuoksi myös puitteet opiskelulle ovat erittäin hyvät. Kampuselämä on hyvin aktiivista ja yliopistolla on lukemattomia harrastusmahdollisuuksia.

Valitsin vaihtoni ajaksi neljä erilaista kurssia: Projektinhallinta, yrittäminen, kulttuurien välinen hallinta sekä tietenkin espanja. Kurssit ovat olleet toisistaan poikkeavia, mutta jokainen erittäin mielenkiintoinen ja omanlainen. Olen päässyt näiden kurssien kautta uppoamaan aivan eri tavalla esimerkiksi juuri projektinhallintaan, mikä on jäänyt hieman taka-alalle akatamialla opiskellessa. Myös eri kulttuureista on ollut todella paljon hyötyä oppia, sillä työskentelemme yhä enemmän eri kulttuurista tulevien henkilöiden kanssa.

Ensimmäisten tuntien jälkeen kiinnitin kuitenkin heti huomiota siihen, miten opiskelu on hyvin pitkälle samanlaista, kuin miten Suomen ammattikorkeakouluissa opiskellaan. Erityisesti ryhmätöitä on todella paljon, ja joillakin kursseilla opiskelijat opettavat pääsääntöisesti tunnit ryhmätöitä esittäessään. Kokeet ovat taas pitkälle monivalintakysymyksiä, eikä omaa tekstiä tuoteta ollenkaan. Tämä on ehkä ollut suurin ero akatemialla opiskeluun. Olen tottunut kirjoittamaan esseitä ja reflektoimaan omaa oppimista sen kautta, joten monivalintatehtävien täyttäminen on ollut siitä poikkeavaa.

Kaiken kaikkiaan on ollut kuitenkin mukavaa päästä kokeilemaan hieman erilaista oppimistyyliä ja saada hieman vaihtelevuutta akatemialle. Nyt sitä osaa taas erilailla arvostaa joitakin hienouksia, mitä meillä akatemialla on, kun niitä ei taas ota täysin itsestäänselvyyksinä.

Kommentoi