Tampere
21 May, Tuesday
5° C

Proakatemian esseepankki

Opintomatka Berliinin matkamessuilleKirjoittanut: Aliisa Räsänen - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Maailman suurimmat matkamessut:

ITB Berlin

  • 6 Continents
  • more than 180 Countries
  • 1,000 Qualified Top Buyers
  • 10,000 Exhibitors
  • 110,000 Trade Visitors
  • 160,000 Visitors in total
  • 160,000 Square meters
  • 7 Bn. Euro Turnover

LÄHDE: https://www.itb-berlin.de/en/ITBBerlin/FactsFigures/

Kuvat: ITB Berlin https://www.virtualmarket.itb-berlin.de/en/exhibitors-hall-maps

Saksan pääkaupungissa Berliinissä järjestetään ITB Berlin matkamessut, messujen historia ulottuu 1960-luvulle saakka. Ensimmäisen kerran messut järjestettiin vuonna 1966, jolloin messuilla vieraili 250 ihmistä viidestä eri maasta, nykyisin messuilla vierailee 160 000 ihmistä yli 180 maasta. Ensimmäisen kerran messut järjestettiin 250 neliön tiloissa nykyisin messut vetää täyteen 26 messuhallia ja kattaa hulppeat 150 000 neliötä.

Olen lähdössä kolmen muun Eventalaisen kanssa opintomatkalle tuonne Berliinissä järjestettäville matkamessuille ensi viikolla. Opintomatkamme tarkoitus on tutustua messuihin ja hakea sieltä mahdollisesti ideoita ja toimeksiantajia Final Camp projektiimme jonka toteutamme koko Eventan voimin vuoden 2019 syksyllä. Messuilla on ihmisiä maailman joka kolkasta joten nähtävää kyllä riittää. Messuilla on niin näytteille asettajia, puhujia kuin viihde esityksiä ja tietenkin myös ruoka on tärkeässä roolissa.

Kävimme viime keväänä Eventalaisten kanssa Alimentaria ruokamessuilla Barcelonassa, tuolloin varasimme vain yhden päivän messuille ja 8 tunnin tutkailun ja kävelyn jälkeen todella paljon jäi vielä näkemättä. Aiemmasta oppineena lähdemme matkalle tiistaina ja olemme Berliinissä sunnuntaihin saakka – tarkoitus on käydä messuilla ainakin kahtena päivänä sillä nähtävää on niin valtavasti, ettei sitä käsitä vielä ennakkoon – parempi siis varautua huolella.

Berliinin reissulta odotan messujen lisäksi tutustumista kaupungin nähtävyyksiin ja ruokakulttuuriin, josta olen aivain innoissani! Suurkaupungin tarjonnasta voi nuuhkia uusia ideoita tuliaisiksi. Uskon matkan antavan paljon uutta ajateltavaa ja kivoja uusia kokemuksia ja muistoja.

Hyvät kävelykengät jalkaan ja tutkimaan millaista tarjontaa ITB Berlin tarjoaa tänä vuonna!

LÄHTEET :

https://www.itb-berlin.de/en/ITBBerlin/FactsFigures/

https://www.businessfinland.fi/ajankohtaista/tapahtumat/visit-finland/2019/itb-berlin-2019/ )

https://www.virtualmarket.itb-berlin.de/en/exhibitors-hall-maps

Julkaistu myös: https://hilloleuka.wordpress.com

 

Kommentoi