Tampere
22 May, Wednesday
7° C

Proakatemian esseepankki

Onko aika painaa paniikkinappulaa?Kirjoittanut: Eetu Patronen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Voihan Korona

Korona siellä, Korona täällä. Tämä aihe, joka saa savun nousemaan valtaosalla korvista, eikä syyttä. Olen itse vakuutellut, ettei kyseinen maailmaa järisyttänyt ilmiö vaikuta omaan tekemiseeni, eikä omaan projektiini. Ei auta enää itselle valehtelu. Pakko se on vain myöntää ja kääntää katseita kauhuskenaarioihin. En tarkoita skenaarioilla maailmanlopun odottamista, mutta on sulaa hulluutta olla ottamatta huomioon mikä kaikki voi mennä pieleen.

Myyntipäivistä on kulunut nyt reilut viisi kuukautta. Myyntipäiviltä saatu loistava startti on tällä hetkellä lähinnä hieno muisto. Tiedän, että markkinointimme ei ole ollut sillä tasolla, että voisin sanoa, että olemme tehneet kaikkemme. Tiedän, että myyntikin olisi voinut olla aktiivisempaa, mutta ennen kaikkea tiedän, ettei uutuus tuotteet tällä hetkellä löydä jälleenmyyjien hyllyiltä kuluttajien ruokapöytään.

Mistä tämä johtuu?

Keskustelin viime viikolla useamman kauppiaan kanssa, jonka seurauksena tajusin ihmisten kulutustottumusten ja kaupassa käynnin muuttuneen valtavasti. Eräs kauppias kertoi, että normaalisti opiskelijat ovat yksi heidän suurimmista asiakasryhmistään, mutta tällä hetkellä opiskelijat loistavat poissaolollaan. Tämä johtunee siitä, että kauppa sijaitsee lähellä korkeakoulua ja opiskelijat eivät käy kampuksellaan etäopiskelujen vuoksi. Toinen kauppias taas kertoi, että alkoholin ja säilykkeiden myynti on lähes kolminkertaistunut. Tämä johtuneen siitä, että ravintoloissa ei käydä ja kotiin on helppo ostaa hätävara ruokaa. Uusiin tuotteisiin tartutaan siis tällä hetkellä normaalitilannetta huomattavasti huonommin.

Mitä voin tehdä?

Jos jokin on varmaa, niin se on epävarmuus. Se kuvaa tunteitani parhaiten tällä hetkellä. Luovuttaminen ei ole edes vaihtoehto, mutta on aika miettiä mitä täytyy tehdä ja missä voimme säästää. Olemme vihdoin saaneet omat tilat, jossa valmistaa ja varastoida tuotettamme. Onneksi tilojen hinnat ovat aloittavalle yritykselle erittäin suotuisat. On kuitenkin sulaa tyhmyyttä valmistaa tuotetta varastoon, jos varasto pursuaa vielä edellistäkin tuotantoerää, siksi on keskusteltava, onko meidän järkevää vuokrata keittiötä joka kuukausi. Tuotteessamme kun on parasta ennen päiväys. On siis aika pohtia, mitä voimme tehdä ja minkä verran. Markkinointiin täytyy laittaa paukkuja ja siihen tulemmekin panostamaan. Toivon todella, että vallitsevasta tilanteesta huolimatta parempi markkinointi saa tuotteen liikkumaan kaupoissa paremmin.

Tilanne yleisesti suomessa

Ei tarvitse kauaa etsiä, kun löytää uutisia eri alojen yritysten tilanteista suomessa. Ravintola-ala, palvelualat ja tapahtumatuotanto, ovat varmasti suurimmissa ongelmissa. Ongelmia silti riittää muillekin aloille saakka. On kuitenkin piristävää huomata, että valtaosa suomalaisista yrityksistä luottaa ja uskoo yrityksensä selviävän näistä vaikeista ajoista. Yrittajat.fi artikkelista käy ilmi, että kyselyn mukaan vain kahdeksan prosenttia ei usko yrityksensä mahdollisuuksiin nousta Koronan aiheuttamista ongelmista. Mielestäni luku on tilanteen vakavuuden huomioon ottaen suhteellisen pieni. Toki onhan se lähes kymmenesosa, mutta tulos oli silti minusta yllättävä. En halua sotkeutua politiikkaan, mutta ymmärrän yrityksiä ja aloja, jotka eivät ole täysin tyytyväisiä hallituksen asettamiin linjauksiin. Uskon kuitenkin, että jokainen toivoo tällä hetkellä sitä, että tästä tilanteesta selviydytään mahdollisimman pienin vahingoin. Luotan siis hallituksen tekevän päätöksensä tämän mukaisesti.

Toivotan kaikille voimia näinä aikoina, kun ei oikein tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Pysytään positiivisina, mutta ei ylioptimistisina.

Lähteet:

https://www.yrittajat.fi/kainuun-yrittajat/a/uutiset/626038-yrittajilta-kysyttiin-miten-korona-vaikuttanut-yrityksiin

https://www.yrittajat.fi/uutiset/644885-eduskunta-paatti-ravintolat-sulkeutuvat-tiistaina-keski-suomen-tilanne-edelleen#25125163

 

Kommentoi