Tampere
29 May, Wednesday
14° C

Proakatemian esseepankki

On ok olla hukassaKirjoittanut: Emmi Salminen - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Hukassa. Mitä se oikeastaan edes tarkoittaa? Minusta on tuntunut siltä jo pidemmän aikaa. Elämänmuutoksia, stressiä, ahdistusta ja pelkoa tulevasta. Päällisin puolin kaikki on hyvin, mutta silti jokin ääni pään sisällä sanoo, että en pysty. Mihin en pysty? Olemaan onnellinen? Hoitamaan HR hommia? Asumaan 500 kilometrin päässä perheestäni? Sisimmässäni tiedän, että pystyn, mutta mikä ihme on tämä ääni, joka sanoo toisin? Raivostuttavaa kamppailua, mutta silti jokseenkin tarpeellista.

 

Yksi Hidasta Elämää -sivuston kirjoittajista, Anna Taipale (2017), toteaa näin:

 

’’Ristiriitahan on juuri siinä, että tuntuu niin kurjalta kokea olevansa hukassa. Haluaisi voida jo paremmin, perhana. Mutta ei tuska ole huono asia tai väärin. Kärvistely ei tarkoita, etteikö syvemmällä tasolla olisi jotain olennaista tapahtumassa. Masennus ja suru leimataan usein kielteisiksi, mutta entä jos ne ovatkin elämää aloilleen hiljentävä suoja, jonka sisällä sydän rakentaa itseään uudelleen?’’

 

Minun kohdallani asia on juuri näin. Ärsyttää, kun en haluaisi kokea olevani hukassa, mutta silti tiedostan sen, että siinä on paljon hyvääkin. Luultavasti suurin syy tähän hukassa olon tunteeseen on se, etten tiedä mitä tuleman pitää. En edes tiedä, että millaisten projektien parissa työskentelen syksyllä.

 

Joka tapauksessa halusin kirjoittaa kuluneen kevään tuntemuksia ylös pienen runon muodossa. En tiedä runojen tekemisestä mitään, enkä myöskään tiedä onko tässä mitään runollista, mutta tässä tämä itse epämääräisyys kuitenkin on, olkaa hyvä.

 

1.5.2022

 

Uusi kaupunki, uudet ihmiset,

paljon tunteita tuntemattomia,

myös jotain ennestään tuttua,

pelkoa ja ahdistusta.

 

Tulenko kuulluksi?

Entä hyväksytyksi?

Paljon kysymyksiä,

ilman vastauksia.

Kuulunko edes Tampereelle?

Aika näyttää, aika näyttää.

 

Uusi tiimi, uusia kasvoja,

paljon paljon ajatuksia,

luottamuksen rakentamista,

naurua ja itkua.

 

Olenko tarpeeksi?

Teenkö riittävästi?

Paljon kysymyksiä,

joitakin vastauksia.

Onko tämä paikkani?

Aika näyttää, aika näyttää.

 

Nyt voi jo huokaista helpotuksesta. Ensimmäinen kevät on melkein ohi ja kesäloma häämöttää ihan nurkan takana. Olen oppinut paljon uutta, ennen kaikkea itsestäni. En malta odottaa mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan, mutta kuten runossakin mainitsin, antaa ajan näyttää. On ok olla hukassa.

 

– Emmi <3

 

Lähteet:

Taipale, A. 2017. Mitä jos hukassa oleminen onkin syvintä löytämisen aikaa? Verkkosivu. Viitattu 1.5.2022.

https://hidastaelamaa.fi/2017/06/mita-hukassa-oleminen-onkin-syvinta-loytamisen-aikaa/

Kommentoi