Tampere
15 Jun, Saturday
17° C

Proakatemian esseepankki

Olen inspiroitunutKirjoittanut: Juho Vähätalo - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Olen inspiroitunut!

 

Kiitos Eläkevakuutusyhtiö Elo, kiitos Petteri Kilpinen, kiitos ihmiset, jotka vietitte aamupäivän Hulluna Työelämään -seminaarissa Tampereen yliopistolla keskiviikkona lokakuun viimeisenä päivänä vuonna 2019!

 

En olisi voinut kuvitella parempaa seminaarikokemusta, kuin tänään sain kokea. Seminaari alkoi järjestävän organisaation tervehdyksellä ja lyhyellä esitelmällä työhyvinvoinnista ja tulevaisuuden johtamisesta. Sitten lauteille päästettiin päivän päätähti Petteri Kilpinen. Petteri on kirjailija, puhuja, yrittäjä, johtaja, isä ja paljon muuta. Päivän puheenaiheet eivät olleet kovin suppeasti rajattuja. Petteri puhui johtamisesta, yrityskulttuurista, motivaatiosta, intohimosta ja henkilökohtaisen muutoksen tekemisestä. Kaikki ovat laajoja kokonaisuuksia, toisaalta kaikki liittyvät toisiinsa. Hänen puhetyylinsä oli päivän teemaan sopiva: inspiroiva. Petteri höysti elämänsä varrelta karttuneita tarinallistettuja opetuksia nokkelalla huumorilla ja osallisti yleisön mukaan keskusteluun ja ajatustyöhön.

 

Petteri valmisteli yleisöä puheenvuorollaan kohti päivän päätehtävää. Tehtävänä oli etsiä itselleen valmennuspari ja pureutua kaikille osallistujille jaettuun tehtävävihkoon. Tässä vaiheessa lienee olennaista kertoa, että tapahtuma oli suunnattu yrittäjillä, johtajille sekä opiskelijoille. Kysyin vieressä istuneelta herrasmieheltä, että olisiko hän parini, mutta hän kieltäytyi kohteliaasti ja valitteli, ettei osallistu parityöskentelyyn. Hetken kiertelin kyselemässä valmennusparia itselleni ja lopulta se sitten löytyi. Meidän yhteinen sävel löytyi nopeasti, vaihdoimme kuulumiset ja kerroimme omat taustamme. Luottamus rakentui välittömästi ja aito molemmin puolinen kiinnostus toisen näkemyksiä kohtaan syttyi heti. Parini oli Pirkanmaalla asuva yli 100 henkilöä työllistävän yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja ja kunnioitettavan uran lisäksi hän oli myös todella miellyttävä persoona. Tehtävänämme oli asettaa molemmille tavoite vuodelle 2019, määritellä kolme tapaa, jotka ohjaavat meitä kohti tavoitteitamme ja sopia kuusi ajankohtaa, milloin olemme yhteydessä ja keskustelemme tavoitteidemme tilasta. Tehtävän suorittaminen ei oikeastaan sujunut kovinkaan hyvin, sillä keskustelumme poukkoili siellä täällä mielenkiintoisesta aiheesta toiseen. Keskustelu oli todella antoisaa ja oppeja ja vinkkejä liikkui molempiin suuntiin. Asetin tavoitteekseni ensi vuodelle kehittää kymmenen aivan jäätävän hyvää liikeideaa ja niistä pitää käynnistyä vähintään yksi. Valmennusparini innostui ja sitoutui mielellään valmentamaan minua kohti tavoitettani. Näin kävi myös toisin päin!

 

Päivän suurin oppi:

Mene tapahtumiin, kohtaa ihmisiä, inspiroidu ja anna sattumalle mahdollisuus.

Tässä tapahtumassa kaikki tämä oli fasilitoitu hyvin ja minulla kävi vieläpä aivan uskomaton tuuri kohdatessani tämän kaltaisen mentorin.

Kommentit
  • Valtteri Järviluoma

    Tässä on aika nättiä huomata sellainen seikka, että vaikka tehtävän suorittaminen tuntui menevän penkin alle, niin uskon ettei teitä kumpaakaan haitannut kyseinen asia ihan liian paljoa. Se, että ylipäätään tapasit yhden erittäin osaavan ja asiantuntevan ihmisen, oli ehkä tarpeeksi kyseiseltä seminaarilta. Omien tavoitteiden läpikäyminen ja miettiminen on aina hyvä juttu. Vielä parempaa on se, kun ne kertoo jollekin ääneen. Silloin tulee myös painetta niiden tavoitteiden saavuttamisesta. Sitä pitäisi mielestäni harjoittaa enemmän niin koulu-, urheilu- kuin työelämässkin.

    3.11.2018
Kommentoi