Tampere
19 May, Sunday
11° C

Proakatemian esseepankki

MyyntiKirjoittanut: Otto Nilsson - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Myynnin psykologia
Mika Rubanovitch
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

myynti

Jokaisen yrittäjän tulisi jollain tasolla osata Myydä. Meillä hurmoksessa myynnin osaaminen on todella monella eri tasolla. Tiimistämme löytyy todella kokeneita ja taitavia myyjiä, sekä myös ihmisiä, joilla myyntikokemusta ei ole juuri ollenkaan. Minä kuulun tähän viimeisempään osaan.

Myyntipäivät ovat lähestymässä ja tämän takia päätin tehdä blogiesseen liittyen myyntiin. Viime myyntipäivät menivät yleisesti tiimiltämme hyvin. Meillä tuli monta yllättäjää. Yllättäjiä olivat lähinnä ne henkilöt, jotka kertoivat ennen kilpailua, että heillä ei ole ollenkaan myyntikokemusta, mutta tästä huolimatta myivät todella paljon kilpailun aikana. Olin omaan suoritukseeni aika pettynyt ja tavoitteenani onkin tänä vuonna parantaa huomattavasti viime vuoden suorituksesta. Koen kylläkin, että tuotteet olivat itselleni hyvin vaikeita myydä, sillä en kovin paljoa niihin itse uskonut.

Tiimillämme oli kuluneena syksynä myyntikurssi ja koin saavani siitä paljon uutta oppia irti. Reflektoin kurssin aikana paljon omaa myyntiäni ja tajusin konkreettisia asioita, joita minun tulisi kehittää tai opetella, jotta oppisin myymään paremmin. Sain kurssin aikana Tutalta paljon vinkkejä siitä, miten voisin kehittyä myyntitilanteissa, oli se sitten puhelimessa tai face to face myynnissä. Eniten minulla on kehittymisen paikka siinä, että vain uskaltaisin rohkeammin laittaa itseäni myyntitilanteisiin. Tottakai itseluottamus myynnissä kehittyy ainoastaan sitä tekemällä. Haluaisin oppia haastamaan asiakasta myyntitilanteessa enemmän.

Vaikka tulevat myyntipäivät ja niiden säännöt ovat jonkin verran herättäneet paljon mielipiteitä, minä odotan niitä innolla.

Alla on vielä myyntikurssille tekemämme podcasti liitteenä.

https://tuni-my.sharepoint.com/personal/otto_nilsson_tuni_fi/_layouts/15/download.aspx?UniqueId=1681ae03%2D4564%2D43d3%2Da9ec%2Dde27e6f9af60

Lähteet

 

Myyntikurssin materiaalit

Rubanovitschm, M. 2023. Myynnin psykologia. E-kirja. Vaatii käyttöoikeuden. Kustantaja. OY Imperial Sales AB.

Kommentoi