Tampere
26 May, Sunday
17° C

Proakatemian esseepankki

MyrkkyKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Jari Aarnio sankari vai rikollinen. Rikoksien selvittäminen on joskus todella hankalaa ja varsinkin, kun syytettynä on Huumerikospoliisin ylin johtaja. Kuinka paljon valtaa voi yksi ihminen saada nykypäivän Suomessa. Meillä on todella paljon valtaa tietyillä tahoilla ja nyt on nähtävänä, kun yksi ihminen saa vallan niin saattaa se näkyä sitten omien rajojen kokeilua ikävällä tavalla.

 

Keskusrikos-poliisi ja Helsingin huumeyksikön väliset riidat ovat olleet mielenkiintoista luettavaa. Osa Suomen poliisien eri yksiköissä on keskinäistä riitelyä vallasta, kenellä on paremmat tilastot rikollisten kiinniotossa. Eikö ole tärkeintä rauhan ja turvallisuuden kannalta tehdä yhteistyötä, vaikka voittaminen tuntuu aina hyvältä. Turvallisuus maassamme on taattu, mutta silti meillä on valtataistoja ylimpien poliisi johtajien välillä. On hienoa nähdä, kuinka valtiomme poliisit ovat loistavia työssään ja kuinka he laittavat itsensä likoon puolestamme ja turvaavat selustaamme. Joukkoon mahtuu aina ihmisiä jotka pilaavat hyvien maineen ja saattavat saattaa koko yhteisön ikävään julkikuvaan ajamalla vain omia etujansa.

 

 

LUOTTAMUS

 

Olemme Pro-akatemialla opiskelemassa yrittäjyyttä ja tiimioppimista ja tämän vuoksi luottamuksen rakentaminen toisiin tiimin jäseniin alkaa välittömästi. Luottamuksen rakentaminen ja sen aikaan saaminen on pitkä ja kivinen tie. Ensiksi tulee luottaa itseensä, jonka jälkeen on helpompi alkaa luottaa toisiin. Luottamuksen rakentuminen tulee kohdata kunnioituksella ja arvostuksella. Tee toiselle niin, kuin haluat itsellesi tekevän.

Meillä Massiven sisällä luottamus tarkoittaa sitä, että se mitä toisiltamme kuulemme, jää meidän välisiksi asioiksi. Olemme olleet mökkipajassa nyt jo muutaman kerran, eikä koskaan kukaan ole kuullut ”kyliltä” mitään mitä olisimme kertoneet toisillemme elämiemme aroista asioista. Paskan puhuminen tai oikeastaan toisten henkilökohtaisista asioista kertominen kolmansille on hyvin ikävää.

 

Luottamuksella on vaikutuksia niin negatiivisesti kuin positiivisesti. Yksi mätä muna, joka ei ole luottamuksen arvoinen ja hölöttää asioita kolmansille osapuolille saattaa pilata koko ryhmän luottamuksen. Luottaminen ryhmän jäseniin ja olemalla itse luottamuksen arvoinen on ryhmässä toimimisen tärkein edellytys. Kuinka paljon voidaan saada aikaiseksi, jos ryhmän jäsenien ei tarvitse miettiä tai pelätä luottamus pulasta.

 

RYHMÄSSÄ TOIMINEN JA KILPAILEMINEN

 

Ryhmässä toimiminen on välillä yhtä helvettiä ja välillä joutuu nielemään todella paljon sisäänpäin, jotta pitäisi suunsa kiinni. Unohdamme välillä sen ytimen, jonka vuoksi olemme kilpailutilanteessa. Kilpailutilanne on haaste joka tulisi suorittaa niin hyvin, kuin kukin asian osaa ja pystyy toteuttamaan. Luottamus tiimin jäseniin kilpailutilanteessa on tärkein panos, jonka voimme antaa ryhmällemme. Luottamus siihen, että johtaa ryhmää kuka vain on hyvin tärkeää antaa kunnioitus ja arvostus johtajaa kohtaan.

Oma voitto ryhmän sisällä, mutta ryhmän häviö on kokonaiskilpailussa saattaa koitua sen vuoksi, että yksi sooloilee ja pilaa koko porukan kilpailuhengen. Kilpaileminen ei ole ikävä asia vaan rehti, asiallinen ja reilu kilpaileminen on palkitsevaa. Kilpaileminen veren maku suussa, jotta voitto saavutettaisiin saattaa viedä kilpailemisen väärille poluille.

 

Luota itseesi, josta lähtee luottamus toisia kohtaan. Älä pelkää kohdata luottamuksen tuomaa menestystä!!!

 

Kommentoi