Tampere
28 May, Tuesday
27° C

Proakatemian esseepankki

Muutosta pala kerrallaanKirjoittanut: Jyri Lempinen - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Flow – ”Kuin kellumista, kuin virta kuljettaisi sinua”

Flow on käsitteenä hyvin yksinkertainen. Ihminen tekee asioita mielentilassa, missä unohtaa ajankulun. Itselle mielekkään tekemisen ja keskinkertaisen haastetason luoma harmonia. Pieniin asioihin ei tarvitse keskittää huomiota vaan oma alitajunta ohjaa tekemistä oikeaan suuntaan. Menestyminen yhdessä tai useammassa tilanteessa on yksi näistä tuotteista, mitä flow-tila saa aikaansa. Kirjoittaessa on hyvinkin luonnollista saavuttaa flow-tila, jos ajatukset ovat valmiiksi mielessä. Tiedät, että osaat kirjoittaa ja aihe on riittävän haasteellinen, mutta ei tarpeeksi hankala jarruttaakseen luonnosta. Toinen hyvä esimerkki on jääkiekon tai jalkapallon pelaaminen ammattilaiselle. Jatkuva erilaisten skenaarioiden hallinta kokemuksen kautta on tuonut mahdollisuuden sille, että voit reagoida tilanteisiin opitulla tavalla. Harjoituksissa voidaan keskittyä jalkatekniikkaan luistelussa tai juoksussa. Nämä taidot on opittu ja niitä ei tarvitse enää ajatella. Pelilliset kuviot ovat yksi joukkuetoiminnan perusasioita ja niitä on yhdessä harjoiteltu harjoituskaukaloissa ketjuittain. Todellisessa pelitilanteessa kuviot luovat sijaa soveltamiselle ja pystyt samalla havainnoimaan pelikaverit kentällä ja kiinnittämään huomiota mihin he liikkuvat. Tällöin voit harkita omat järkevät peliliikkeesi niiden pohjalta. Sama toimii myös pelikaverien suuntaan, mitä parempi kemia pelikentällisillä on, sitä helpompi on saavuttaa haluttu tavoite. Jääkiekossa ja jalkapallossa pelivälineen saaminen maaliin ja pelin voittaminen ovat helposti ymmärrettäviä tavoitteita, mitkä onnistuvat yhteisen flow-tilan löytymisen jälkeen.

 

Muutos on sana, mikä puhuttaa varmasti monia. Ihminen kaipaa elämäänsä jatkuvaa muutosta joillakin osa-alueilla. Osa-alueet ovat usein esimerkiksi työ, harrastukset tai joissain tapauksissa parisuhteet. Ympäristön evoluutio mielenkiintoinen asia. Ensimmäisenä opiskeluvuotenani Tamkissa olin täysin erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä työn ja koulutehtävien saralla, kuin tällä hetkellä. Tiimimme oli huomattavasti rauhallisempi ja tietysti pienempi. Minun persoonaani tämä ilmapiiri sopi todella hyvin ja tiimin sisällä kemiatkin kohtasivat hyvin. Siitä huolimatta kaipasin toimintaa, enemmän tunnetta. Tunne inspiraatio ja luovat tilat vaativat tietynlaisen ilmapiirin. Vanhat säännöt on tarkoitus jättää unholaan ja pyrkiä kehittämään itseä, sekä tiimiä inspiraationallisemman ajattelun kautta tuotteliaammaksi ja tiimi henkeä kehittää perhemmäiseksi. Haluaisin, että jokainen tiimiläinen antaisi enemmän aikaa joukkueellemme, jotta jokainen tiimiläinen tuntisi itsensä, ja yhteisen tekemisen, huomioiduksi. Tarvitsemme tiimiytymisvaiheessa vakavia keskustelua, siitä mitä me haluamme oikeasti olla ja se vaatii muutosta jokaisen individuaalin kohdalla.

 

Kultuuria voi juoda, syödä tai seurata muuten vain. Proakatemian kulttuuri on, kuin eläisi kuplassa. Oma kehittyminen on itsestä kiinni ja itseohjautuvuutta vaaditaan. Olen huomannut proakatemialaisten viihtyvän hyvin omissa seuroissaan, sekä yrittämisen saralla, että opiskelijabileissä. Linkkejä löytyy tietysti yrittäjiin akatemia ulkopuolella, nämä ovat melko lailla alumneja. Liian vähän halutaan ottaa tuoreita kontakteja täysin uusiin, vieraisiin yrittäjiin.  Mielestäni kulttuurin monipuolistamiseen on tehtävä toimenpiteitä. Ensimmäiseksi lähentäisimme välejä pääkampukseen, minkä ansiosta voisimme tuoda yritteliästä asennetta heille. Odotan innolla aivoriihtä, mitä eri aineita opiskelevien henkilöiden kanssa voi syntyä. Insinööriopiskelijoilla on ammattitaito, mitä tuskin kellään akatemialla opiskelevalla on. Haluan hyötyä heistä ja samalla antaa omaa oppia. Tribe on hyvä esimerkki siitä, miten oikeasti ihmisiä tarvitsisi saada samaan paikkaan keskustelemaan tulevaisuudesta ja erilaisista kehittämismahdollisuuksista.

 

Frontpage

Kommentoi